değerli balık dostları bir karadenizli olarak birkaç tespitim var .bakalım ne kadar hak vereceksiniz. 1-karadenizde avlanırken çıkabilecek balıklar kıyıdan (benim bildiklerim) mevsiminde bolca alacağınız balıklar -istavrit -zargana(artık fazla yok gibi ama suyunu bulamadık sanırım) -barbun -kefal -eşkina -levrek -sarıkanat çinekop -ispari -iskorpit artık nadir çıkan balıklar ise -tirsi -lüfer -levreği de yazmalıyım buraya 2-açıkta çıkan balıklar ise tekneyle -palamut -hamsi(2007-2008 hamsi avında çok bereketli bir yıl oldu) -istavrit tabi ki karadenizimizde eğer hamsi ve istavrit olmazsa burası bi,ter diye düşünüyorum. unuttuklarım varsa affola.sizce liste nasıl çok mu geniş?egeden farkı nedir? yorumlarınızı bekliyorum...
çipura, lagos, akya, levrek, lüfer, palamut, tırsi, gopez, eşkina, karagöz, mercan, İsparoz(yem olarak kullanıyoruz), sırtı kara, lambuka, kofona, sardalya, Kırlangıç, zargana, baracüda, barbun, minakop, mırmır, kefal, trakonya, İskorpit, kaya balığı, sarpa, kalamar, ahtapot, dil balığı, tavuk balığı, gopez, uskumru, mığrı, domuz balığı, fangiri, antenli mercan, çizgili mercan, izmarit ve daha aklıma gelemeyen bir çok balıkl çıkar ege de.
Karadenizin suyuna balığına kurban olayım ya Bu sene mayıs haziran gibi Bartın Amasra tarafında çok kalkan yaptı.
Valla rahmetli babam ve arkadaşı ile 3 ümüz çıktık balığa 2 sene önce.Sabah 6 dan akşam 9 a kadar.Canımız çıktı ama değdi be kardeş..
kirli denız KARADENIZ !... değerlı dostlar, yıllardır batı karadeniz sahillerinde gezinirim dolanırım tatilimi yaparım. yaklaşık 25 yil oldu. Bu deniz bir ıc deniz Kıyıdar ülkeler ve önemli akarsular hep birlıkte elbirliği ile bu güzelim denizi öldürmek icin seferber olmuşlar sankı, güzelim sahiller tam bir cöplük, yöre sakinlerinin umurunda değil,deniz aşırı sıcak (bu yaz 26_27') ve de genellikle cok ama cok kirli Son yıllarda gördüğüm bu manzaralar hayli canımı sıktı ve üzdü. Herşeye rağmen bu denizimizin derya kuzularını bizlerden esirgememeside şaşkınlık veren bır durum olsa gerek. Nekadar dayanır onu da bilemem, temiz tutalım,kirletmiyelim,kirletenlere mani olallım, BAŞKA KARADENİZ YOK !,,, iyi aksamlar dostlar rasgele,
Birkaç gündür memleketim olan Bartın-Amasraya gittim,dün döndüm.Salı çarşamba günleri Amasra büyük liman içinden bol miktarda izmarit,mendireğin dışından da çinekop alıyorlardı.Perşembe akşamı da güzelcehisar sahilinden paraketa ile kalkan alıyorlardı.İçim gitti vallahi.Oltamı almayı düşünemedim,çinekopları kaçırdık :=)
Balık cok, TAKIM YOOOOK,,,! Yani balık cenneti memleketine gidiyorsun yanında olta takımı yok,,,! Şaşılacak bir durum yani,,! Bu da sana ders olsun Sevgili KEREM dostum, Bir daha ki sefere rasgele.
karadenizin balık çeşitleri göz önüne alındığında liman içi de olması sebebiyle. dip takımıyla barbun karagöz isparos eşkina vs...izmarit, ''levrek!'' ve kefal çıkar diye düşünüyorum...en azından giresunda böyle. ve zargana tabi ki.:/