Hem resim yükleyemedim hem de raporum gecikti.27 eylül günü izin aldım ve bi gün öncesi yeni aldığım spin takımlarımı akşamından hazırladım.Babam da heveslendi bana eşlik etmeye karar verdi.sabah 05 de kalkıp yola koyulduk.adresim şaşmaz kaleiçi yat limanıVardığımızda hava hala karanlıktı ve ben hemen okuma kamış ve makineyi hazırladım ve rapala max rap-fayu modelini bağladım.Başladım atıp çekmeye.Ben tabi yıllarca alışmışım balyoz gibi surf kamış makine balık tutmya elimdeki spin kamışı neredeyse hissetmiyorum. Aman yarabbim bende bi bilek hareketleri sormayın gitsin Adeta sahteye oryantal yaptırıyorumreeling derkennnn 10-15 metre kala benim kamışa biri kafa attı ben hemen kendime geldim.neyazıkki balık tam binmediği için tasmalıyamadım.İkinci atışımda aynı mesafeden yine bi kafa attı tabi bu sefer benden kaçmadı hemen tasmalamamla beraber kalamayı açtım ve o meşuuur sesi şarkı dinler gibi dinledim.Cırrrrrrr cırrrrrr cırrrrrrr.Kalama durunca hafifden sıktım ve başladım sarmaya.Meraktan çatlıcam takım bir sağa gidiyo bir sola gidiyo dedim inşallah siftahımız okkalı bir palamut ya da iri bir turna(ıskarmoz veya baraküda neyse)olur.yakınlaştıkça uzunluğunu silüetini gördüm ve ıskarmoz olduğunu anladım.Eeeee kepçe yok şimdi naapacaz???? dedim kendi kendime Meto sen bu balığı yeterince yormadıysan kafayı dikmesiyle 30tl e mal olan rapalayıda aldığı gibi gider.:laughing: Balık kayaların dibine kadar çektim kalamayı açtım balık son bi hıncla yüklendi birkez daha bi 5-6 mt daha yol aldı sonra çektim bu sefer içim rahatolduğu gibi aldım.gayet güzel boyu ağırlığı oldukça fazla bir ıskarmoz.orada ölçtüm 45cm geliyo.takımın siftahı olduğu için aldım.o sabah başka bişey olmadı.Aynı günün akşamı bu sefer ben tek başıma bisikletle gittim.Gayet keyifli bi vaziyette kamışı makineyi hazırladım bu sefer yem olarak yine rapala x rap in portakal kavuniçi renkli sahtesini bağladım(kusura bakmayın adını hatırlayamadım) hava karardı ben başladım atıp çekmeye.yine kONSANTRASYONUM BOZULDU BEN KENDİ KENDİME ŞARKILAR ŞİİRLER FİLAN DERKEN BU KEZ NE OLDUĞUNU DA ANLAMADIM BENİM OLTAYA BİRŞEY BİNDİ AMAN YARABBİM AKLIM ÇIKTI Kalamayı açıcam ama kamış elimde rahat durmuyokibanghead bi ara öyle yüklendiki kamış kırılaak diye aklım çıktı.tabi bu benim spin avdaki ilk tecrübem olunca böylesine sıkı bi trofeninde kaçması kaçınılmaz olduidk ver hasıl koca günü birtane balıkla kapadım.Bu arada yağışlardanmıdır bilmem bizim buralardan rapor veren göremiyorum.Oltalarınızın dolu çıkması ümidi ile hepinize rast gelereeling
Tebrikler. sahte sanırım HH? http://www.stcstores.co.uk/ekmps/shops/seatontrading/images/rapala-x-rap-slashbait-10cm==1435-p.jpg
vaay abi hani 1,2 ay sonra beraber gidecektik neyse bol sans benim spin tarafından şansım yok anladım bunu... rasgele ((
yazıklar olsun. Ben bugün havanın bulanık olmasını fırsat bilip ustaların dediklerini düşünerek öğle yemeği arasında sahile indim. Deniz çok dalgalıydı. Levrek dalgalı havada olur deyip attım biricik sahtemi. Atar atmaz da pişman oldum. Dalgalar sahtemi götürüyor. Ortalık toz duman. Dalga geri çekildiğinde benim kalama cırcır ötüyor.Denizin içi ot çöp envayi çeşit odunla dolu. Sahtemi bir kurtarsam arkama bile dönüp bakmadan gidecem diyorum ama imkanı yok. Ben çekiyorum dalgalar otlar çöpler alıp alıp gidiyor sahtemi. Velhasıl bu gün bir sahtemi daha çok dalgalı havada at çek yapılmayacağı bilgi ve tecrübesine heba ettim. Şu an çok üzgünüm. Bu sahteyide yeni almıştım. Para olmadığından kredi kartıyla almıştım. Daha borcunu ödemedim yav...
kadeşim yağmurlar dursun tekrar gidecem söz ozaman birlikteyiz.bu seferlik ani oldu ama bundan sonra anca beraber kanca beraber
soner dikkatli olmalısın.ustalar doğru söylüyor su biraz çırpınmalı ancaaaak biraz çırpınmalı.bu günlerde hava ve denizin durumunu sahile inmeye gerek kalmadan ana haber programlarında bile görebiliyoruz.sen balık olsan bu fırtınada ne yaparsın??neyse işin latifesi biyana birdahakine buluşalım hep beraber gidelim ben önceden sizlere mesaj atıcam orda buluşur balığımızı kısmetse birlikte tutarızreeling
vayy aga sonunda siftah yapmışsın hem meraya hem balığa hadi hayırlı olsun bizden ses seda yok bu aralar meraların durumu kötü gidiyor,hava koşulları sebebi ile mera ya gidemiyorsak sahte alırız bizde 5 tane daha yola çıkmak üzeremrsparkle
Abi ilk fırsatta tekrar çıkacam balığa.dediğin gibi havalar şu aralar fenaidk resimleri facebook a koydum ama buraya koymayı başaramadım neyazıkki bildiğin pratik bir yöntem varsa bana tarif et lütfen balıktan ziyade malzemeleri göstermek istiyorumreeling Bunca yıl surf ile avlandığıma bir pişmaaanım bir pişmaaanım ki sorma gitsin bütüüün av stratejimi değiştirmeye eskileri yeni başlayacak olan kardeşlerime geniş zaman da dağıtmayı düşünüyorum
ozaman izin kullanacağım ilk pazar buluşuyoruz.emin ol yakın zamanda bi istisna yapaam havada bulut azaldıkça güneş çoğaldıkça bende pek duramıyor gibiyim
eywallah abi haberini bekliyorum senin HH rapaladan aldım hemen dün elime ulaştı makina shimano catana 2500FB aldm şimdi bi tek kamış kaldı onuda aldım mı beraberiz inşallah rasgele her daim abicim
çok güzel bir anlatım,okurken yaşamış gibi keyif aldım tebrik ederim metin abi..avlarının devamını dilerim..