Neden balık tutanlar tuttukları avlağı söylemez.

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında alakan tarafından paylaşıldı.

1. alakan

alakan hasan

Favori Kamış:
    banax helikon 5600 kamış =380cm DAM kamış
    En İyi Avı:
    kara sazan , 16,5 kg
    Öncelikle yaklaşık bir senedir forumu takip eden biriyim. Ancak aranıza yeni katıldım Katılmamda en büyük rolü oynayan ise:

Herkez balık avlayabileceği yerler soruyor ancak balık avlayanlar forum içerisinde tutulan balıkları reklam eden kişiler nedendir avladıkları yeri söylemiyor. Genelleme yapıyorum tabiki aramızda söyleyenler var ancak gizli tutanlar çoğunlukta. bu bir çelişki değilmi sizcede.

Belki haddimi aşarak sorduğum bir sorudur. Siz büyüklerim dururken burada benim bu tür bir konuyu açmam belki haddime değil. böyle düşünenler varsa onlardan özür dileyerek soruyorum sorumu.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

2. crazybluee

crazybluee ibrahim

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    12kg sazan

Merhaba hasan kardeş öncelikle aramıza hoş geldin...
    ben kendimden örnek vermek istiyorum yaklaşık sezon açıldıgından beri bir çok avlak mekanına keşif amaçlı gittim ve her yer ağcılar tırıvırıcılar yanı katlıamcılar oradaydı şimdi ben sizi yeni tanıyorum şuan çok verimli avlak yerı buldum size nasıl güvenebilirim....?

3. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı
    Aramıza hoşgeldin Hasan kardeş ibrahimin söylediklerine bişey daha ilave etmek istiyorum forumun online uye kısmında bişey yazıyo ben bu msg ı attıgımda

Şuan Boardumuzda: 191 (31 Kayıtlı ve 160 Misafir üye bulunmaktadır.)
    bu 160 bazen 1000 falan da olabiliyo
    yani 160 kişi siteye üye değil sadece bilgi almak amaçlı sitede yani tanımadığımız bir sürü insan sadece avlak yeri ögrenmek için siteye giriyo ve özellikla tatlı su avlakları bizim için çok değerli burada kısmen oraların talan edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz.

4. Okan_uA

Okan_uA .

Çünkü bazıları kendini bilmiyor ve o güzelim av yerini kurutuyorlar.Ancak konu açanlar bu türlü katliam yapacaklarına inanmadıklarına özel mesaj yoluyla avlak yerini söyleyebilirler.

5. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    İbrahim arkadaşımız güzel özetlemiş

6. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    ben yayınladıgım av raporunda avlagımı acık acık tarıf ettım. sadece hafta sonları avlanabılıyorum. bu rapordan sonra gıttıgım ılk hafta sonunda hıc balık avlanılmayan yerde 8 tane balıkcı saydım. şapur şupr 60 lık - 70 lık kursunları atıyorlardı suya. kayda deger bır sey tutamamıslardı.uzaktan bakılınca cok komıkttı. sankı beledıye otobusunde yolculuk yapıyorlar gıbı koca plajda sıkıs tepıs avlanmaya calısıyorlardı. o gun ben baska bır avlaga gıtmek zorunda kaldım. cunku plaj galata koprusu gıbıydı.
    işte bu yuzden bende beraber avlanacagım 1-2 kısı harıc alenı olarak nokta adres vermemeye karar verrdım bundan sonra. bana bu tavsıeyeyı tecrubelı bır abıde vermıstı.

7. Okan_uA

Okan_uA .

Güzel konuya değinmişsiniz.Buradan moderatörlere sesleniyorum arkadaşımın dediği gibi sadece av yerini öğrenmek için siteye girenler oluyor bu yüzden siteye girişlerde üyeliğin şart koşulmasını talep ediyorum.
    Belki bu caydırıcı olabilir.

8. sedatk

sedatk Sedat

Sence buda çözüm olurmu?

9. Okan_uA

Okan_uA .

Tam olarak çözüm olacağını sanmıyorum.Ancak bazıları üşenip üye olmayabilir.Bence denemekte fayda var.Çünkü bazı siteler öyle yapıyor.

AMA HERŞEYDEN ÖNCE İNSANLARIN BİLİNÇLENMESİ LAZIM. yoksa gerisi boş.

Son düzenleme: 26 Ağustos 2008
  10. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

bence bu çözüm olmaz siteye üye olmak çok kolay biz site olarak zaten kimin site ile ilğileip ilgilenmediğini biliyoruz yani birbir muhabbetimiz olmasa bile kimiz sitenin sürekli üyesi oldugu msg sayısından belli biz sadece güvendiğimiz arkadaşlara avlakarımızı belirtiriz istanbul için deniz avlakları zaten biliniyor ama tatlı su avlaklarını özellikle gizlemek gerekli malum 20 milyon insan var ve avcı sayısı çok fazla ve bilinçsiz sayısıda buna göre fazla

11. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Geçen sene Eylul başında yayınladıgım raporlarda yer bildirmiştim..Sonuçta aynı yere her gittigimde milletin çöpünü temizlemek zorunda kaldım..

Çöp temizlemek de birşey degil..

Sonuçta ben ailemle birlikte av yapmaktan hoşlanan birisiyim..Millet benim ıssız avlagıma sadece balık tutmak için degil,içkili alem yapmak için geliyordu.Sonucta hem cevre kirlendi hemde benim huzurum kactı..

Artık hayatta nokta avlak vermem..Sadece iyi tanıdıgım bilinçli arkadaşlarıma özelden yollarım mesajımı..;)

12. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    Hakan sana tamamen katılıyorum.hemen hergün siteyi takip ediyorum.Siteyi takip edenleri emin ol sayabilirim.Hep aynı yüzler.Nerede o kadar site üyesi .ya yeniden güncelleme yapılsın yada siteye girişler misafirlere engellenmeye çalışılsın.Site kurallarına göre avlak yerini açıklıyorsun gittiğin zaman olta atmaya yer bulamıyorsun.Valla bundan sonra kimse kusura bakmasın dostlar dışında bende avlağımın yerini tefarruatlı olarak vermicem.Bazı arkadaşlarımız sağolsun bırak avlağı kullandığı takımı sormamıza rağmen cevap vermek lütfunda bulunmuyorlar.Verselerde soru:O sinnarite ne yem kullandınız Cevap:Sülünez desem:D:D :D Cevaba bak süngüye davran.Bacak kadar çocuk bile bu ü...... cevaba güler ayıp.Nerde kalıyor site kuralları paylaşımcılık arkadaşlık.Saygılarımla.

13. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Hasan Bey aramıza hoşgeldiniz.

Arkadaşlara ek olarak yazınızdan küçük bir ayrıntıya değinmek isterim:

Öncelikle büyüklük Allah'a mahsus. Bu ortamda kimsenin birbirine büyüklük taslamak gibi bir kaygısı olmadığını zamanla göreceksiniz. Herkes her istediği konuyu açıp, saygı kuralları dahilinde tartışabilir.

Sizin açmış olduğunuz konu da gayet hassas ve zaman zaman forum içerisinde tekrar tartışılarak bilmeyen dostlarımıza da benimsetilmesi gereken bir konudur. Bu yüzden bizler de size teşekkür ederiz.

Son olarak size hayırlı paylaşımlar diler, bildiğiniz avlaklar konusunda bana güvenebileceğinizi bildirmek isterim..:):D

14. Okan_uA

Okan_uA .

Sizi kutluyorum bu güzel açıklamanızdan dolayı.Sadece koyu işaretlediğim kısım için değil ama o koyu işaretlediğim kısım beni çok etkiledi.

15. themad2

themad2 Serdar

Avlat Yerini verirsiniz toplanır 10 tırıvırıcı saldırırlar biri gelir ağ atar biri gelir dinamit atar..En iyisi keşif.. Gene zarar veriyorlar ama en aza indirgiyoruz böylece.

16. toledo3543

toledo3543 MEHMET

daha bır ay once basıma gelen bır olay (bu yaz avlandıgımız golde en ufak 5 kg aynalı aldık aynı zamanda buradan yayında aldık)bız balıkları yakalayınca dayımda bızımle gelmek ıstedı bızde hayır dıyemedık dayımın ıs guzarlıgı ıle yanında ıkı tane daha arkadası geldı adamlar daha yolda alkole basladılar avlaga varınca bız oltalarla ugrasırken adamlar hala ıcmeye devam edıyordu en sonunda oltaları cıkartılar bende ıcımden balık yakalamaya karar verdıler dıye dusundum ama adamlarım malzeme cantasında sadece tırıvırı var ben ıtıraz edınce aramızda tartısma cıktı(yanımda tırıvırı ıle avlanana acayıp uyuz oluyorum)en sonunda ıkısınınde kafasını gozunu parcalayarak olayı noktaladım hatta bır tanesını mıllet benı tutarken soyledıgı laflar yuzunden golun etrafında baltayla bayagı bır uzun sure kovaladım.kım olursa olsun avlagın yerının soylenmesı taraftarı degılım bu zamanda gollerımız goletlerımız kurumaya yuz tutmusken var olanlarınıda canavarlardan korumak lazım anlamayanada anladıgı dılden anlatmak gerekıyor arasıra

17. magicbull

magicbull Hakan

Favori Kamış:
    Daiwa kamış ( 4,5 metre ), superex makina
    En İyi Avı:
    2,5 kg. Orfoz
    Balık avı sadece balık avı değildir.

Merhabalar;

Derler ya futbol sadece futbol değildir. Doğrudur.
    Bence balık avıda sadece balık avı değildir. Çünkü balığı bulmak için tekne ile açılmak, kerteriz almak, çapayı atmak, toplamak, acaba burada var mı? heyecanını yaşamak, kıyı kıyı yürümek, kayaklıklarda popon acıyarak en iyi atış noktasına ulaşmak, taş-kum farkını anlamak, terlemek, yorulmak mücadele etmek tir avı zevkli kılan.

Arkadaşımızın kendince mutlaka haklı sebepleri olabilir ama şunuda kendisine sormadan edemeyeceğim, birinin söylediği yerde, birinin hazırladığı takımla ve birinin yardımıyla mı balık avı daha heyecanlı ve zevkli yoksa yukarıda yazdıklarımı yapmak mı? Kara senin ;)

Kısacası....
    Bizlerinde doğanın bir parçası olduğunu unutmamamız gerektiğini ve onunla mücadele ederken de onun kurallarıyla bunu yapmamızın daha doğru ve etik olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla...

Son düzenleme: 26 Ağustos 2008
  18. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Neden balık tutanlar tuttukları avlağı söylemez.
    Hasan kardeşim çok hassas bi konu açmışsın sana net olarak anlatayım.
    Avlak bulmak o anlatıldığı gibi kolay olmaz google map incelenir işini gücünü bırakırsın araca binilir derken sarp arazi koşulunda aracını batırısın en yakın köy 5 km

Buda yetmez aracı devirisin

Ve bunlarda yetmez ekipman lazımdır alırsın bir bot motor şişirip indirmek ağır gelir ardından römörk alırsın haydaaaaaa bunları nereye bırakacam telaşı sana her ay otopark ücretine mal olur.
    Ve sonunda murada erip yerini bulursun son olarakta nete konu açılır tanıdık tanımadık müsafirleri davet edersin :D :D :D :D
    Hoşgeldiniz oldu olacak oltanı verde solucanı mısırı ben takayım :D :D :D

Amatör balıkçıyız nede olsa SAYGILAR.....

19. szd

szd irşat Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :)

güzel bi yaklaşım hocam katılıyorum size :)

20. carphunter

carphunter 000

Favori Kamış:
    000
    En İyi Avı:
    000
    birilerinin gelip senin avlağını katletmesi olayı da var..gecen sene haftada bir kendime yetecek kadar kasna aldığım avlak vardı..bu sene keşfedilmiş ne hikmetse..son gidişimde baktım balık kalmamış..
    sonra bazılarının gözü doymadığından olay katliama dönüşüyor..balık tutmak hikaye oluyor orada..

Son düzenleme: 29 Ağustos 2008