arkadaşlar 2 yıldır balığa gittiğim bi baraj var ve sürekli küçük balıklar aynalı sazan genelde çıkıyor bi çok yöntemi denememe rağmen büyük balık almak nasip olmadı her seferinde eve boş döndük ama eve her geldiğimde yeni bi pilan ve heyecanla bi daha ki gideceğim tarihi çiziyorum aklımda (en fazla 3-5) gün yılda ortalama 10 defa en az olmak üzere gidiyorum mısır== gelmedi hamur(ekmek içi)== gelmedi solucan '' küspe (ayçiçek-mısır) '' hamur çeşitli hazırlamış '' sorum şu acaba gittiğim yerdeki besin yetersizliğinden dolayı balıklar büyüyemiyor olabilirmi çünki milyonlarca küçük balık var kepçeyle toplanabilecek kadar fazla? yorumlarınızı bekliyorum
Aynalı sazan sert bir balıktır. Bir bölgede küçük balıklardan varsa kesin büyükleri yoktur. Çünkü küçükler büyüklerden korkuklarından ayrı dururlar. Bölgede av saatinizi değiştirin. Daha derin suları deneyin. Daha iri iğneler kullanın. Dediğim gibi gözle küçük balıkları görebiliyorsanız boşuna orada avlanmayın. Byük aynalı yoktur. Özellikle sabah gün doğumunda avlanmayı deneyin.
kullandığınız yemlerden dolayı tutma ihtimaliniz azalıyor olabilir. örneğin solucan.. küçük balıklar sürekli oltanızı rahatsız eder. mısır için gelmedi yazmışsınız. mısıra zaten genellikle büyük balık gelir. yalnız olta attığınız bölgeyi yemlemeniz şart..
1 bu hepimizin karştğı bir durum.o gölde mutlaka büyük aynalılarda vardır ama onları yakalamak ihtimimalin daha düşük sen bunu artırmak için balık esnasında YEMLEME yapmalısın ,böylece tüm balıklar o bölgeye gelir ve büyük balık tutma şanssın artardip oltası daha ileri atıldığı için büyük sazan yakalama şansın atar
birde şöyle ihtimal var ki en çok kızdığım olaydır ağcılar büyük gözlü ağ kullanarak büyük balıkları yakalıyorlar küçük balıklar suda kalıyor belli dönemlerde ağ atma işini tekrarlayarak büyük balıkları yine topluyorlar bizlerede küçük balıklar kalıyor
ömer Kardeş Lafi Ağzimdan Aldin. Ayni Durum Bendede Var. Bursa Kestel Kozluören Göletinde Küçük Balik çok Ama Büyük Tutamadik. Fakt şöyle Bir Durumda Var Saat Akşam 6 Ile 8 Arasinda Balik Vuruşu çoğaliyor Hatta Gölette Büyük Baliklar Suyun Yüznde Atlayarak Dalga Oluşturuyor Ancak Dip Oltasina Hiç Takilani Görmedim Tutanida. AncaK En Büyük 25 Cm. O Kadar. Varmi Tavsiyesi Olan.
aynı durum antalya ekşili göletindede var 3defa gittim ama okadar küçükki oltaya gelen balıklar yemin ediyorum serçe parmağınızdan daha küçük balılar geliyo oltaya.benim düşüncemde şu yönde nekadar doğrudur bilemem ama artık mevsimler normalden dışarı çıktı havalar çok sıcak acaba diyorum bu değişikliklerden dolayı balıkların yapısımı bozuluyo.hiç büyük balık yok.sıcaklardan dolayı acaba büyüyemiyolarmı arkadaşlarlada bir araya geldiğimizde bu konu hakkında tartışıyoruz almış oldukları besini depolamadan eritiyolarmı acaba.hatta yakaladığım bir balığın kafası vücuduna oranla daha büyüktü
aslında yemlemenin de zararları var!!!avlağa kilolarca yemi(mısır, hayvan yemi, hamur vb..) dolduruyoruz..attığımız oltalar ise yemlediğimiz bölgenn içinde bulunduğundan balıklar yemleme icin kullandığımız yemlerle çoktan midelerini dolduruyorlar ve olta üzerindeki yemi ağızlarına almadan balıklar o bölgeden çoktan uzaklaşıyorlar kendi şahsi düşüncem bu... büyük balıklara gelince ise genelde derin karanlık ve serin bölgelerde bulunuyorlar ve pek fazla hareket halinde olmuyorlar(yemlenme saatleri dısında) bu yüzden oltalarınızı attığınız bölge derin olmayabilir..oltalarınızı cok fazla yakına ve cok fazla uzağa atmıs olabilirsiniz...zaten küçük balıklar avlağın kıyısında ise büyük balıkta ilerdedir büyük balık olmasa kücük balıkta kıyıda olmaz zaten yani kıyıda kücük balıkların oldukca fazla olduğu bi bölge bulursanız oltalarınızı o bölgeye atın(kastettiğim 5-10 mt değil 30-80 mt arası )...''6 yıllık TecrüBe'' ... RastGele
Ömer kardeşim bütün göllerin dibinde dere yatakları vardır (kanal) gölün içindeki en serin ve en bol yem bulunan noktalar buralar olduğu için büyük balıklar genelde bu yataklarda gezerler avlanmak istediğiniz yeri kuru mısırla yemleyip oltanızada kuru mısırı takarak iğnenizi bu yatağın içine düşüre bilirseniz büyük balık yakalamamak için fazla bir engeliniz kalmaz ama şunuda unutmayınki büyük balıkların yemlenme saatleri hemen hemen her gölde farklıdır kimi göl gece kimi sabah kimi öğlen kimide öğleden sonra av verir bunuda iyi takip etmeniz gerekir bir önerimde kullandığınız düzenek alttan kurşunlu 2 veya 3 köstekli takım kullanıyorsanız bunu sistemi mutlaka değiştirin yoksa büyük sazan yakalayabilmeniz zor olacaktır
kullandığım düzenek hakkında yazmışsınız nasıl bi düzenek olmalı kısaca çapari diye bildiğim kurşunun altta olduğu sistemi kullanıyordum nasıl bi sistem kullanmalıyım
Alttan kurşunlu 2-3 iğneli takım kullandığınızda sazan yemi ağzına alır ve kurşun ağırlığını hissedince hemen geri bırakır sen zil kıpırdadı ama ufak bir kıpırdamaydı herhalde gene küçük balıktır diye umursamazsın veya rüzgarlı havalarda çoğu zaman balığın yemi yoklayıp geri bıraktığını anlayamazsın bile bir diğer dezavantajı ise iri bir sazan oltana takıldığında ister istemez balık suda gezecek bunu önleyemezsin bu durumdada boşta kalan diğer iğneler buldukları ilk ağaca veya köke saplanacaklar ve sırf bu sebepten sen hem takımı hemde balığı kaybedeceksin bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli takımlar geliştirilmiştir benim ortalama 20 senedir kullandığım ve çok güzel sazanlar aldığım düzenek aşşağıdakinin aynısıdır resmi burman (burak) arkadaşımın bir konusundan yürüttüm bu düzenekte delikli bir kuşun ana misinaya geçirilip peşine klipslifırdöndü bağlanıyor 40-50cm bir kösteğin ucuna 2 numara bir iğne bağlayıp suya gönderiyorsun kamışı sehpaya bıraktığında misina gergin olmayacak ve kalama ayarın gevşek olacak balık yemi ağzına alıp hareket ettiğinde kurşun ağırlığını hissetmeyecek ve zokayı yutacak bir diğer seçenekte helicopter rig kullanmaktır ben butakımı hiç kullanmadım ama kullanan profsazancılar bulunmakta piyasada son derce sağlam ve geliştirilmişleri satılmakta bu fotoyuda koray07 (koray) arkadaşımın bir konusundan yürüttüm böyle basit bir şekildede yapabilirsin ama sen genede nette bir araştır bu fazla amatörce olmuş bir takım yem olarakta kuru mısır kullanmanı şiddetle tavsiye ederim ufak sazanlar bu yeme bakmamaktalar
elinize sağlık güzel bir düzenek fakat ana misinaya önce kurşunu bağlasak 50 cm boşluk verip direk tek iğne bağlasak (klıps ve fır döndü kullanmadan)daha iyi olmaz mı hem bağlantı yrerinden iğne kopmaz hem iğne ana bedenbde olduğu için kolay kolay misina kopmaz
Gökhan sağolasın kardeşim senin bahsettiğin düzenekte ana misinaya kurşunu geçirirsin peşinden bir stopperi geçirip devamınada iğneyi bağlayabilirsin kurşunun gezer olması temel ilkedir ama bu düzenek genelde yayın avında kullanılır sazanda bu düzeneğe gerek yoktur
yardımlarınız için teşekkür ederim yukarıdaki düzeneği ilk gittiğimde yapıp deneyeceğim ancak bi kaç gittiği baraj ağ atanların husumetine uğramış sanırım çünki suda yüzlerce olta oluyor her taraf balıkçı oluyor birinden birine rast geldiğini görmedim ancak yukarıda göstermiş olduğunuz takımlar işime yarayacak teşekkürler
Ömer kardeşim. Niçkine bakılırsa Kütahya dan katılıyorsun. Benimle tanışırsan sana daha yakından yardımcı olabilirim. Birde raporun başında küsbe demişsin. Kesinlikle küsbe kullanma. Çünki küsbeli düzenek sirkülerde yasak. Her ne olursa olsun. Küsbe kullanma ve kullandırma. İri sazan için en idaal yem mısırdır.
evet kütahyalıyım ancak zamanımın coğunu ıspartada geçiriyorum yanlış bilmiyorsam küsbeli düzenekte 4 iğneye kadar serbest diye biliyorum çünki bi ara bu düzeneklerden satn aldım 4 iğneye kadar serbest olduğundan üzerlerinde 4 iğne var gibi bi ibare ile karşılaşmıştım eskiden küçükken hep görürdüm 8 iğneye kadar kullandıklarını ben pek kullanmıyorum artık çünki biraz hamallık işi oluyor ve ne kadr küçük balık varsa zarar veriyor bu yüzden ben de tasvip etmiyorum takılma açısındanda su da kalma riski çok sizinle tanışma isterim kütahyada bildiğimiz yerleri paylaşabiliriz