Neden, niçin balık avlıyorum ve Balıkçı guruplarında paylaşıyorum. 6 Mayıs 2014

Konu, 'Makaleler' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar konumun başlığı beni taaa 1980 lere götürdü...

İsviçre de Zürih te 1979 senesinde açtığım Türk kitapevi ve Türk müziği dükkanımı günden güne büyüterk küçük radyolarla başladığım elektronik işine de atılmış oldum, Televizyon, video derken, diğer şehirlerde de açtığım Ekektronk dükkanlarımda kendi konumda bir hayli iyi bir duruma geldim, arada sırada Firmaların yemeklerinde buluştuğumuz meslektaşlarım ile yaptığımız sohbetlerimizde - Ah bir emekli olsamda doğru balık avlamaya çıkacağım derlerdi İsviçre'li dostlarım, bunu sadece bizlerin demediğini öğrendim, deme ki insan bütün yorgunluğunu balık avlarken çıkartıyor.

Sene 1989 İşimi dayımın oğlu benim de yanımda yetişen Aydın kardeşime devrettim.

Ankara' gıda üzerine bir üretime Ağabeyim İlhan ile başladık, kısa bir zamanda kaliteli ürettiğimiz mamuller çok ilgi gördü , Ankara org. sanayi Sincan'a taşındık, 3.000 metre kare bir alana yeni fabrikamızı kurduk.

Mallarımız Türkiye'nin her tarafında ulusal ve uluslararası marketlerim tümünde satılmaya başladı, çok çalışıyordum , abiminde kendi şirketini kurup ayrılması ile ben de Sirketi tek başıma idare etmeye çalışıyordum, yanımdaki Müdür arkadaşların çok istisna olmaları da bu yükselişimizde önemli oldular.

1994 senesinde başlayan krizler hükümetin bazı kararları ile de piyasanın bir gecede alt üst olduğu gördük, faizler % 1400 yüzler çıktı, içinden çıkılmaz bir kaosa girdik, çeklerimizi ödeyemez olduk ve ben de 24 yüksek tansiyon ile kendimi Bayındır hasnesin 4. katında buldum, sol yüzüme kısmi ve kısa bir felç
    geçirdim.

Hastaneden çıktıktan sonra hiç bir şeyin sağlıktan daha kıymetli olmadığını anladım.

Benim için yol ikiye ayrılmıştı, yolun bir tarafı daha çok şalışıp , daha çok zengin olmak ve hastanelerde yaşamak.
    Diğer yol ise Bir balıkçı köyüne yerleşmek ve hergün balık avlamak ve sağlıklı olarak yaşamak. ben zaten kendi asli görevimi yapmış iki çocuğumu Yüksek eğitimini bitirmelerini sağlamı ve birar meslek sahibi yapmışım, bunda sonra hanım ile de anlaşıp beraberce Sivrice'de yaşamaya karar verdik, verdim.

2011 senesinde Harika gıdayı çalşmakta olan üst düzey yöneticilerinden 5 müdür arkadaşa devrettim ve tam olarak emeklşiye de ayrılmış oldum.

Teknem ile sadece balık tutarak vaktimi geçirmeye başladım, artık balıkları kaçıra kaçıra iyi bir miço oldum, zamanla da tecrübelerim ve bilgilerimin üzerine yenilerini koyarak daha da iyi bir avcı olma yolundaydım, fakat denizde olmayı, balık avlamayı çok sevdiğim için günde 10 saatimi denize ayırır oldum, fakat sosyal faaliyetlerimin de azaldığını hissediyordum, bu arada imdadıma balık siteleri , forumları en sonında da Facabook yetişti burada çok güzel dost ve kardeşlerle tanıştım, şimdi onlarla ve yeni gelen kardeşlerim ile yapmış olduğum avlarımı her zaman olduğu gibi sadece sevgi, saygı ve hoşgörü kuralları arasında paylaşmaya ve fikir alış verişinde buluşmaya devam ediyorum, yapım ve karekterim olarak hayatta öğrendiğim kolay kazanılmayan dostlarımı ve doslukları hiç bir zaman kaybetmemeye çalıştım, insanların ve benim de küçük hatalarım olabilleceğini bu durumlarda da höşgörülü olup olayları fazla büyütmeden halletmeyi kendime bir uslup haline getirdim.

Şİmdi fırsat olursa hergün teknem ile deniz açılırım, benimle balığa çıkmak arkadaşlarım da buraya gelip eğer vaktim olursa onları balığa çıkartır ben de hep beraber balık tutarak çok güzel bir gün geçirebiliriz ben de sizlerden yapmış olduğunuz değişik avlardan görüp öğrenmeye devam ederim, sevgili arkadaşlar yalan, arkadan dolandırıp sizlere yalnış bir şey söylemektense doğruları söylemenin daha dürüst olacağını düşünerek, eğer benim teknem ile balığa çıkarsak genel masraflara sizlerin de ortak olmanızı ve arkaşlıkta paylaşmanın ne kadar doğru olduğu sizlerin hakkınıza düşene ortak olmanızı isterim, ben fazla yükü kaldıracak kadar zengin olmadığımı da dürüst olarak söylemek zorundayım ama bizlerin emekli maaşımız ve sigorta olan evlatlarımız bize her zaman yetiyor.

İşte neden Tekne alıp bir balıkçı köyüne yerleştim.....

İşte neden balıkçı sitelerine , formlara, Facabook lardayım.

Beni güzel zamanınızı harcayarak dinlediğiniz için çok teşekkürler , sevgiler, saygılar.:)

//hizliresim.com/7m7Y65][​IMG][/url]

2. fatih37

fatih37 Fatih SEZGİN

Orhan Amca Çok Güzel Bir yazı ELLERİNE ve EMEĞİNE sağlık. nasip olursa yanına da geleceğiz inşallah. Saygılarımla

3. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Orhan bey ; birgün mutlaka sizinle tanışacağım ve birlikte denize açılacağım.
    Sevgiyle kalın,saygılarımla.

4. tncr

tncr tuncer

daha nice balık avlarına inşallah:) tanışmak dileğiyle.

5. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    orhan amca eline yüreğine sağlık bir gün benim de hayalini kurduğum bir yaşama yelken açmışsınız inşalalh birgün nasip olurda sizinle tanışma balık tutma ırsatım da olur kısmet bakalım hayırlı günler

6. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Orhan abi Emekli olup teknemle balığa çıkmanın hayallerini hep kurarım. Şu anda benim hayalimi gerçekleştiriyorsun.Bizlerede nasip olur inşallah.Daima sevdiklerinle beraber mutlu olmak dileğiyle..

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Makul ve anlaşılabilir olan bu, insancıl olan da bu. :)

Güzel avların olsun Orhan amca, umarım birgün birlikte avlanabiliriz.
    Bu yazın bana bir yerde okuduğum yazıyı hatırlattı.

Üstadımızın biri diyordu ki, X kişiye yardım etmek için ya gelenleri tekneme parayla bindireceğim, yada balık satıp x kişiye yardım edeceğim.

Amatör olarak, bunun savunucusu olarak, yapılacak doğru şey balık satmamaktır. Tek seçenek gelenleri parayla tekneye bindirmekse, evet parayla tekneye bindirilmelidir.

Başka biri de o kafası karışık kişiye diyordu ki, parayla tekneye adam alırsan canın sıkılır, ağız kokuları çekilmez diyordu. Teknelerin bir gideri vardır. Yakıt, bakım vs.vs.

Bu konforu ücretsiz kimsenin elde etmeye hakkı yoktur. Para verdim diyerek te illa balık tutulacak diye de bir kaide de yoktur. Kimse denizle anlaşma yapmamıştır, her daim balık olacak değildir. Bilirim ki nice zaman tek balık tutulmadan dönülen avlar olmuştur. Aynı tekne, aynı kaptan, aynı kerterizle yine harika avlar yapıldığını da bilirim.
    Onun için ben amatörüm diyen birinin balık çıkmadı diye tekne sahibine, kaptana surat yapması olgunlaşmadığının ve amatör olmadığının göstergesidir.

Amatör demek acemi demek değildir, Amatör demek yaptığı şeyi para amacı gütmeksizin, sevdiği için yapan demektir. Hobi için yapan demektir.

Bizde çok kereler tekne kiralamışızdır. Bazen balık çıkmaz ve bazı tekne sahipleri, mahçup olur, sıkılır, üzülür. Bunu hissedersin ve avı bırakıp, tekne sahibini teskin etmeye çalışırsın, insancıl olan budur.

Bugün birkaç tekne sahibiyle çok güzel, seviyeli dostluk ilişkilerimiz olmuştur.
    Tekne her zaman bulunur, balıkta bugün olmasa, yarın bulunur, lakin iyi bir dost her zaman bulunmaz. Herkes herkesten birşeyler öğrenebilir.
    Önemli olan güzel davranışlar sergileyip, iyi ilişkiler kurabilmek her açıdan kendimizi geliştirmektir.

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Yazımı beğendiğin için çok teşekkürler .:)
    İnşallah Fatih kardeşim, sizleri beklerim sevgiler.:)

9. yhy

yhy Yahya

Herkesin özlemini çektiği emeklilikteki balık avı yaşantını, çok güzel anlatmışsın Orhan abi, yazılarını keyifle okuyorum, sağlıkla kal,saygılar..

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dünyanın en aziz, en muhterem balıkçısı, pek saygıdeğer Orhan Abim;

Senin nasıl gönlü bol bir büyüğümüz olduğunu başta ben olmak üzere en iyi biz biliriz sanıyorum. Varlığın müsait olduğu zamanlarda, yemesinden gezmesine hiç bir şeyi sakınmadığını, en bonkör, en cömert ağırlamaları biz misafirlerine gösterdiğin malumumuzdur.

Seninle balıktayken ustalığını hissettirmen ama hiç bir zaman "ben bilirim, usta benim, siz bilmezsiniz" tavrına girmeden, misafirlerini olabildiğince eli dolu göndermek için nasıl geyretler içinde olduğunu da çok iyi biliriz elbette.

Belki Sivrice'nin, Ege'nin, denizlerin en iyi ustası olabilirsin. Belki en çaylağı bile olabilirsin. Bunun hiç önemi yok. Biz senin insanlığını, abiliğini, dostluğunu ve büyüklüğünü gördük, ötesinde başka şey görmemize gerek yok.

Bilmem hatırlar mısın, senin için "en büyük" olduğunu yazan bir plaket yaptırmış, Sivrice'de takdim etmiştik. Kırmayıp bizi kabul etmiştin tevazunla. Geçen günler gösterdi ki, sen hala en büyüksün, en büyük insan, en büyük dost, en büyük balıkçı. Hep böyle kaldın, kalacağında mayandan, hamurundan belli sayın üstadım.

Seni hep aramızda görmek dileğiyle, en büyük balıklar, en sıcak dostluklar, en candan selamlar hep seninle olsun üstadım.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah İbrahim bey kardeşim, ben de sizinle tanışmayı çok arzu ederim, sevgiler, hoşçakalın.:)

12. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Orhan Amcacığım, gözümüz gönlümüz açıldı sayende ellerine sağlık. Okurken ve seyrederken yaşadım sanki herşeyi. Ama beni en etkileyen görüntü; şömine içinde güğüm, önünde güzel bir tekir, ve en önemlisi mutlu aile tablosu. Allah size ve ailenize uzun ömürler versin, denizden ayrırmasın :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Tuncel kardeşim, ben de sana güzel balık avları dilerim, inşallah seni de Sivrice de görmeyi çok isterim. Sevrice'den selamlar, sevgiler.:)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Nusret kardeşim ben de sizlerle tanışmayı çok isterim sevgiler.:)

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Çok güzel, örnek ve ibretlik bir biyograf olmuş, eline sağlık Orhan abi, keyifle okuduğum bir paylaşım oldu.Allah hepimize sağlık, sıhhat ve huzur nasip etsin inşallah :)

16. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Saygıdeğer Orhan Abi;ilk önce sağlık mutluluk ve uzun ömürler dilerim.gerçekten yaşadığınız hayata imreniyorum.benim de hayattaki tek dileğim emekli olup sağlıklı bir şekilde bu şekil veya buna benzer bir hayat sürmek.
    Ancak şu an ki durum itibariyle şartlar buna elvermiyor.
    Umarım emeklilik günlerimizi görür, elimiz ayağımız da tutarsa neden olmasın.
    Keyifli avlarının devamını temenni ederim,darısı başımıza diyelim
    Rastgele.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Murat kardeşim inşallah senin de bu güzel rüyaların hakikat olur, ama benim tecrübeme göre şimdiden kendine buralardan denizinin güzel, temiz ve bereketli balıkları olan kuzey ege den bir bahçe bir arsa veya bir zeytinlik alsan derim.
    Ben de sana sevdiklerin ile mutluluklar dilerim, sevgiler.:)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim, şu anda Sivrice'desaatim 7.30 gösteriyor, akşamları erkenden uyuduğum için sabahlarıda bu saatlerde kalkıyorum.

Kahvem her sabah olduğu gibi sevgili eşim Ursula tarafından masama konuldu, ben de ona her zaman olduğu gibi çok teşekkür ettim.

Senin yorumunu olkudum, çok güzel yazmışın ellerine bilgine ve tecrübene sağlık, konuyu bir arkadaşımızın teknesi ile balığa çıkarken nelere ortak olmalıyıza bağlamışın, tabi para her zaman her yerde geçmiyor, yani geçmediği yerler de vardır, Müsafirlerimiz için olsun, arkadaşlarımız için olsun, akrabalarım için olsun böyle bir şey talep etmek zaten olmaz, fakat bizler 40.000 kişini olduğu guruplara yazıyoruz, burada gerçekleri dile getirmek mecburiyetindeyiz, hele böyle bir Balık avı gibi Türkiye'nin en büyük Balıkçı sitesinde veya forumunda her yazdığımıza ve her çektiğimiz fotoğrafı iyice inceleyip öyle yayınlamamızın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum.

Bu yazımda da ilk başta beni tanıyan veya çok tanımayan üyelere biraz kendimi tanıtmak istedim bir de düşüncelerimi benim ağzımdan duymaları gerçek hakikat bunlar olduğunu sergilemek istedim, bu düşüncelerimi de fotoğraflarla süsledim, çok büyük bir dostlar kitlesine sahp olduğumu söyleyebilirim, senelerden beri benim avlarımı takip eden, avlarımda her zaman çok faydalandıklarını ve benim yöntemlerim ve kullandığım takımlarla çok balıklar avladıklarını her zaman onlardan, sevgili kardeşlerimden duyuyorum.

Tabi böyle bir forumda beni sayan ve beni seven insanların da bulunduğunu ve benim kullanacağım her kelimenin çok önemi olduğunun bilincindeyim, onun için kimse hakkında kötü bir laf, onu incilticek bir tenkid, onu küçük düşürecek bir yazı yazmam, eğer bu forumda ufacık yaşta bir kardeşimden taaa Sevgili Reisim'e kadar olan balıkçı arkadaşlarıma en ufak bir kırıcı laf yazarsam..bu klavyenin tuşlarına bastığım parmaklarım kırılsın.......

Eğer bana karşı yanlış davranışlar , yanlış yazılar yazılıyorsa bunlara burada bu platformda cevap vermeyi uygun bulmam ama ben şerefim, haysiyetim ve namusum için yaşarım, herkes gibi. Bu yazıları ilk başta yöneticilere bildiririm ve kaldırmalarını isterim, bir de yanlışlıkla benim hakkımda dolduruşa gelerek yazılan yazılara da yazıyı yazan kişiye de özelden ulaşırım ve orada gereken sohbeti yaparız. İşte o zaman orada hallederiz.

Tabi en önemli konu burada yapmış olduğumuz balık avlarımızı hep beraber yaşamak , paylaşmak işte bunun için her zaman bizim asıl konumuza dönüp münakaşalardan , kavgalardan, suçlamalardan uzak durmaktır, gerçekten bizim yapmış olduğumuz bu güzel balık avı uğraşımız, denizlerde olup balık avlamamız bizleri çok mutlu ediyor, bu kadar mutlu olmak varken....Neden kalpler kırılsın.

Sevgili Volkan kardeşim bak aldım sazı elime bırakmıyorum.......

Gelelim gene tekneme, teknem benimle balığa çıkacak 4 kişilik arkadaş gurubu için hazırda, benimle beraber 5 kişi oluyoruz, 5. 75 Rota teknemle sadece mercan avları yapabiliriz, eğer sırtı ile Torik avlamak istiyorsanız en fazla 2 kişi bu avı yapabiliriz, bu da hiç durmadan 7 saate yakın bir zaman devamlı olarak dolaşmak haliyle teknenin giderlerini çoğaltıcaktır, bunu için bu avı seçen arkadaşların da bu masrafları karşılaması gerekir, bunu adı da paradır, zamanında ben de büyük teknelerle balığa çıktım bir günde kişi başı çok paralar ödedim. Ben burada teknenin genel olarak masraflarına katılacak dostlar, arkadaşları kabul ederim, burada benim de amacım balık avlamak, çok para kazanmak olmadığını da sizlere burada açık, açık bildiririm.
    Arada sırada çeşitli doğru olamayan lafları ve iftiraları başkalarının ağzından dinlemektense ben burada açık , açık sizlere anlatmanın doğru olduğuna inanıyorum.

Sevgili Volkan kardeşim senin sayende bu güzel sohbet yazısını yazdım, inşallah güzelliklere vesile olur ben de mutluluğumun üzerine mutluluklar koyarım, başta hocalarıma (Ailene) saygılar, senin de gözlerinden öperim.

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben de senin beğendiğin için çok memnun oldum, Allahtan sana da gönlündeki emeklilik yaşantısını nasip etsin Yahya kardeşim,:) sevgiler hoşçakal.:)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok değerli Serdar kardeşim,
    Bana göstermiş olduğun bu ilgi, bu övgü benim için gerçekten büyük bir ödül.:) sanki bir madalya gibi , bunları haketmek, bunları bu değerleri taşıyabilmek gerçekten çok zor.......Beni korkutuyor demek benim açımdan çok daha doğru olur. Şimdi bu ödülü hayatımın sonuna kadar taşayacağım bir sorumluluğu , mesuliyeti sırtıma yüklediğini söyleyebilirim, ama emin ol ki, seninle tanıştığımızdan bu zamana kadar birbirimize her zaman sevgi ve saygı içersinde davrandığımız gibi, bundan sonra da bu davranışımı sana ve diğer balıkçı kardeşlerime de aynı şekilde hayatımın sonuna kadar sevgi ve saygı içersinde davranmaya devam edeceğime söz veriyorum.
    Hepinize selam, sevgiler, saygılar.:)

Bu da sana, sizlere acizene bir hediyem olsun.:)