merhabalar. Dörtyol balıkçı barınağında palamut avlayanları ve kıyının biraz açığındaki sürüleri gördükten sonra botumu denize indirmeye karar verdim. ertesi sabah 6 gibi arkadaşla açıldık botumuzun arkasından maria prenses 7 cm mavi, alba 1no toby kaşık, daiwa hirame hiwashi 12 cm vs. gibi sahtelerle yaklaşık 3 saat dolaştık. birkaç defa sürüleri gözlerimizle görüp içine daldık, kıyıya yanaştık, açıldık... ama nafile... ne yaptıysak olmadı, tek bir vuruş dahi alamadık. benim palamut tecrübem yok. bu konudaki tecrübeli arkadaşlardan yorum ve öneri bekliyorum. teşekkür ederim.
bence tabi düşüncem: sürüden ve bu sürüyü gözle gördünüzü söylemişsiniz peki bu sürü ciddi bir kararlılık içinde yol alıyor olabilirmi yani ben giderim yoluma bakmam sağıma ,soluma: durumu bu vakit balıklar ne hikmetse avlanma moduna giremiyor .ikinciis sahte yerine örnekleri çok var sitemizde yemli takımla deneseydiniz eminim tutardınız ,ha bir üçüncüsü acaba balıklar yemleniyorduda okadar çok istvarit vb canlı balığın yanında sizin sahteyi farketmemiş olabilirmi degerlendirmekte fayyda var ne dersiniz
Palamut avında sürüyü gördükten sonra sürünün ortasından dalmamak lazım balığın bir gidiş yönü vardır arkasından dolaşarak sahteyim tam önüne düşürmek gerekir. Palamut avında çapari daha iyi iş yapmaktadır. Çapari ilk kancaya kadar çekilir balığın yanına gelince ise hemen salınır ve çapari oynatılmaya başlanır. Bu arada motora yol vermek gerekir. Sürünün etrafında dönülmesi lazımdır. Sürüyü ürkütmeden
Yemli palamut avını hiç görmedim. Palamutun yemi küçük balıklardır ve süratli balıktır. palamut çok soğuk olmadığı sürece dibe inmez orta sular ve su üstünde gider. Bu yüzden sahtenin önünde kurşun varsa sahte su üstünden gelmez ve su üstündeki palamutu alamazsınız. Biz karadenizde palamut oynağından aldığımız balıkların ağzından küçük hamsiler çıkmaktadır. Akdenizde ise sardalya yavrusuna saldırırlar sanırım tam bir bilgim yok.
haklısın furkan demek isrediğim lüferde olduğu gibi bir takım yada bekle dil ben çapari mantığı gibi düşün ama iğnede tüy yok balık var yani bi yerde canlı ile sahte arası bi durum diğer yanda ortaya bi karışık