Neden su altı sahtelerinde başarısızım

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    ***....Evet başlıkta belirttiğim gibi su altı sahtelerinde malesef başarısızım.Bunun nedenlerini öğrenmek istiyorum.Su üstü sahteler müthiş başarılı gibi düşünüyorum 4 levrek 1 turna aldım,ayrıca 3 defada sahteyi takip edip atlamayan levrekler gördüm,bunların hepsi su üstü sahtesiyle oldu .Avlak yerlerim ege asos ve bodrum dur ***lar

2. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    :)
    Bence su altı sahtelerde de başarısızlığınız gibi bir durum yoktur Suat Bey.
    Su üstü sahtelerde herşey gözümüzün önünde olduğu için (takipleri falan gördüğümüz için) su altı daha başarısız gibi görünüyordur size. (Malum, su altı sahtelerde takip olup olmadığını göremiyoruz...)
    Bir de, genelde su üstü sahtelerde ses faktörü de balığı çekmede su altı sahteye göre avantaj sağlıyordur. Bu da sizden değil, sahtelerin yapısından kaynaklandığı için...

3. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben de sahte balıkla hiç balık yakalayamadım...

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

Balığı avladığınız meraya göre,balığın dolaştığı seviyeye göre ve çevrenin derinliğine göre bu değişecektir.

Örneğin derin veya dalgalı bir yerde veya havada suüstü sahtenizi kullanamayacaksınız,avcı balıkların çoğu da bu şartlarda yüzeyde gezmeyecektir,o dalgada suüstü sayteye aksiyon verdiremeyeceksinizdir.

Yaz ve sığ sularda değil soğuk rüzgarlı dalgalı bir mevsimde derin bir denizde suüstü ve dalarlı sahteyle av yaptıktan bir müddet sonra da muhtemelen neden suüstü sahtelerden verim alamıyorum diye düşüneceksiniz emin olun.

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    biraz daha çalışmak gerekiyor. eminim 3-5 gün içersinde bölgeye uyum sağlar güzel avlar yaparsın

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Gelecek nesillerin, çok değil bence bi 10-15 yıl içinde her tür sahteye takılmış kameralar vasıtasıyla artı kamışa entegre bir ekran ya da suya projeksiyon ne bileyim yansıma şeklinde o heyecanları an be an canlı olarak görüp yaşayabileceğini tahmin etmek hayalcilik olmazdı.

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tamamen şans olduğunu düşünüyorum. Pes etmeyin derim. :) :)

8. excellentace

excellentace Mehmet

Favori Kamış:
    Procatch carbospin ultra-240 15-40gr, DAM Spezi composite telesurf 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s, Okuma raw II 65
    En İyi Avı:
    Çupra, ağırlığını tartma imkanım yoktu.Kuyruğu orta parmağımdayken ağzı dirseğimi geçiyordu.
    Benim gözümde, kullanılan sahtenin o bölgedeki avcı balıkların beslenme skalasındaki balıklara benzerliği önemli rol oynar. Bölgede bulunan ufak harami balıklara benzer bir sahte kullanılırsa verimin biraz daha artacağı görüşündeyim.

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bende sahteyle hiç balık tutamadım (arada iki tane rastlantı eseri tuttum onu saymıyorum). hatta bir gün yanımdaki arkadaş verde bi atayım dedi benim oltayı ilk atışında küt balık asıldı ne şanstır anlamadım gitti.
    su üstündede aynı yerde aynı olta ve sahte yanımdaki tutuyor ben tutamıyorum... birde burdan yak