Ramazandan sonra nehirde topan burun kefal avına gitmeyi düşünüyorum nasıl bir takım kullanabilirim malum deniz balığı ama derde nasıl avlayabilirim nasıl bir takım ve netür yemler kullanmalıyım?
Kırmızı kurt tek iğneli ince samandıralı ince misinalı takım ile kargı diplerinde sua görüntü vermeden avlanabilirsiniz.
Böyle bir takım kullanalar gördüm geçenlerdee sizce nasıl iş yaparmı http://c1207.hizliresim.com/z/x/b6tub.png
İlginç bir takımmış. Topan kefalde iş yapar mı bilmiyorum denemek lazım. Bizim buralarda topan kefal için Adil arkadaşımızın yazdığı takım kullanılır. 5 - 8 metre arası göl kamışı. Hassas bir şamandıra, çok küçük bir iğne, şamandıranın taşıyabileceği boyutta kıstırma kurşun, ince misina 0,20 gibi. Malzemeler bunlar. Takım basittir. Yapabilirsin sanıyorum. Yem kırmızı kurt. Ekmek falan pek randıman vermez. Rüzgarsız aşırı sıcak havalarda av şansın artar. Yanına bolca soğuk su al, şapkayı da unutma. Rastgelsin...
tekrar bi bakarım ama dogru olması lazım cunku avlanılan zemın toprak menderes nehrınde avlanılıyor kursun en altta samandıra tam kursunun ustunde kalıyor dırek gıbı bır pozısyon olusuyor karsıdan cekınce ıp gergı halı alıyor kasnaklada karsından cekılıp mandal sıstemı gıbı kullanılıyor ama tekarar bakım bı
Ben sistemi beğendim Mesutcum. Gayet güzel çalışacağını sanıyorum. Şamandıra sonrası kanca aralığı ne kadar olmalı? Bir de kurşun ağırlı nedir anlatır mısın abicim?
Nuri abi alabalık yakalaymadım siftah yok kasık attım olmadı hamur taktım solucan taktım olmadı bızım bu bolgede aydında havlar cok sıcak suda cok sıcak oyuzden sazan kefale donelım dedım hocam bu cızdıgım sıstemı cok kullanıyorlar buralarda bende 2 tane hazır takım yaptırttım kullanma fırsatım olmadı ramazandan sonra denıcem nasıpse takımı acıp bı bakım yazarım sana abı tam olculerı ama dıptekı kursun 150gr kullanıyorlar akıntıya gore
dere derin ise..orda su üstü takım çalışmaz..dip sarması kullan bence....tabanı temiz bir bölgede bu takımı kullanırsın,biz burda derin suda dip kıbrıs sarması kullanarak avlarız kefali,, sarmayı sarmadan arasına fleto ile baştan aşağı 2 ye ayrılmış sardalye yerleştir..ekmeği ondan sonra üstüne dola.. sardalye bulamadıysan vanilya dök ekmeğin arasına sadece..dışına dökme!! bu arada bir kefal avı videosu çekme niyetinde olduğumu belirteyim 1 haftadırhihi ,malum atçek tat vermiyor bu aralar..,takım su üstü olacak..güzel bir video çekmeği umut ediyorum
dere 4 5 m derınlıklere sahıp bu paylastıgım takım suanda kullanılıyor ve soylenen cok verımlı oldıgu dıp sarmasını denızde denedım ama nehırde deneme sansım olmadı denemek lazım..