Arkadaşlar merhaba. Forumları okudukça levrek avıma ilgim gittikçe büyümekte. Bu uğurda hemen hemen gerekli malzemenin hepsini tamamladım. Şimdi de göğüs çizme almak istiyorum sanırım tercihimde Dam neopren göğüs çizme olacak. Bu çizmelerden kullanan varmı yorum alabilirmiyim. Yada alternatif sunabilecek varsa çok memnun olurum. Kimileri almışken neopren olmalı diyor kimileride çok ağır çok terletiyor falan diyor. Kullanan vede artıları ile eksilerini yazabilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler...
soguk sularda neoprenlerin faydalı oldugunu duydum özellikle akan alabalık sularında.. ama pahalıdır.. diger sıradan çizmeler deniz kumsalında iş görür .. dere agızlarında sıglık yerden girip atçek yapacaksan ucuz olanıda olur..
Neopren seni yazın pişirir özellikle giyip av mahalline yürüyeceksen ama ille neopren alacaksan yada daha çok kışın kullanacaksan neopren çok iyidir. Yazın tulumu napıcan zaten gir denize çık iki dakikada kurursun
Ahmet bey bende bu yaz başı bir çime aldım baya araştırdım.Neoprenler gerçekten havalı duruyor ama giyip çıkartmanın normal tulum çizmeye göre daha zor olduğunu duydum ve fiyatlarıda oldukça fazla. bende bunun yerine türk malı trans diye bir çizme aldım.En güzel yanı dış yüzeyinin su geçirmez kumaş kaplı olması ,içi ise plastik yapılı bişey. Beli neoprenlere göre bol kalıyor ben o sorunu çözmek için kendime asker palaskası aldım onu takıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim.Hemde türk malı. Resimde Sağdaki Benim Ve Çizmem Çeşitli yerlerde satılıyor.Araştırıp öyle alın. http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=4043
Neopren çizmeler soğuk kış günlerinde kullanmak amacı ile imal edilmişlerdir, eğer bu tür havalarda kullanacaksanız alın; üşütmezler, ancak yazın yada mevsiminde kullanacaksanız diğer çizmelerden tavsiye ederim, naylon olan çizmeleri içine tayt, polar türü giysiler ile giyerseniz gerektiğinde kışın bile giyebilirsiniz. Yıllardır göl avcılığı yaparım ve envayi çeşit cizme kullanmışlığım vardır, ben bu şekilde yapıyorum, sanada sonuç olarak ince naylon çizme almanı öneririm, kolay gelsin..