öncelikle herkese merhabalar siteye yeni üye oldum ama daha önceden sitenizi sürekli takip etmekteydim ve birçok şeyi (bu işte çok yeni olduğum için) siteyi takip ederek öğrendim paylaşımlar için herkese çok teşekkür ederim.daha önceleri sıklıkla gölde avlanıyorduk tatilin gelmesiyle iskenderun'un şirin tatil beldesi olan arsuza büyük bir hevesle adete koşarak geldim 3-4 ay içerisinde tüm malzemelerimi tamamladım sahtelerimi aldım herşey tamam ama balık yok günlerdir kıyıdan olta atmama at çek yapmama rağmen tek bir balık bile tutamadım tekneyle açıldığımızda bile balon balığı bide kırmızı küçük bir balık haricinde kesinlikle balık tutamadık.amacım sadece nerden avlandığınızı öğrenmek değil burda heryer kafes dolu bu kafesler ve dinamit yüzünden resmen balığın kökünü kurutmuşlar bu kafes denen şey yasalmı arkadaşlar bu iş hiçkimsenin dikkatini çekmemiş mi şimdiye kadar burası bitmiş kocaman deniz içibomboş ne kadar acı bişey
o bölgede dinamit atan arap uşağı çok,o bölgede tekne ile avlanan balıkçılar,çok profosyenel şeytan gibi adamlar,balığın olmamasını ben bu tip insanlara bağlıyorum, çok iri kefaller görürdüm,kafonalar,kofanayı yakalamak için,önce dolaptan çipura aşırırdım 300gramlık çipurayı heder ederdim bu dediklerimi askerde yapıyordum bende gülcihan da idim sahilde,öyle büyük kafonalar vardıki,kiloluk kefalleri biçiyordu jilet gibi arsuz tatlı suyun denize döküldüğü yerde sabah 5 de atçeke başla 8:30 kadar bırakma,levrek baracuda ve lüfer ziyaretçileri olur,lüfer için su üstü sahte kullan
1997 de tecilli olarak gitmiştim askere,kofanalar eylül ayından itibaren gözüküyorlardı,yerimiz çok iyi noktada idi,yunus balıkları dalga kıranın ucuna kadar gelir balık çevirirlerdi bir arap geldi dışarıdan sivil, lüfere olta attı,ben gittim yattım,ertesi gün dolapdan çipura aşırmak için gittiğimde 6 kilo civarı kofana dolabın içinde uzanmış yattığını gördüm
Balıklar bir tarafa yok olsun, Mersinde Martılardan da bir haber yok. Yoksa, çarşıda yediğimiz tavuk tantunilerin martı etinden olduğu söylentileri doğru mu? Bir zamanlar tantuniyi kedi etinden yaparlardı, biz de afiyetle yerdik. Şimdi de anlaşılan bize tavuk tantuni icat edip martı etini kakalıyorlar. o kadarda lezzetli yapıyorlarki. Martı da kalmayacak yakında.