SELAM ben tam bir zıpkın hayranıyım şimdiye kadar hiç fırsat bulup bu işle ilgilenemedim daaha doğrusu yol göstercek birini bulamadım bu forumda okuduğum bilgilere dayanarak gözümü kararttım vee 800 ytl harcayarak kendime zıpkın takımı aldım apnea 90 lık tüfek apnea snorkel apnea eldiven irea gözlük paletin markasını hatırlamadım ama oda kaliteliydi neyse SORUN ŞURDA NERDE VE NAWSIL KİMLE DALICAMM ........ YARDIM LÜTFENNNNN [/COLOR]
nerde dalacağin hakkinda pek birşey söyleyemicem istanbulu çok bilmediğim için ancak nasil dalacağin hakkinda birşeyler söyleyebilirim birincisi nefes tutma konusu karada nefes tutma ile su altinda nefes tutmak birbirinden ayri şeylerdir çünkü su altinda her 10 metre de bir basinc bir atmosfer artar deniz seviyesinde 1 atm olan hava basinci 10 metre derinde 2 atmosferdir ciğerlerinin hacmi 1/2 oraninda kücülür 20 metre derinde 3 atmosfer basinc yersin ciğerlerinin hacmi 1/3 e düşer bu da demek oluyorki karada max 3 dakika nefes tutan bi insan 20 metre derinde max 1 dakika tutabilir şimdi diceksin 20 metreye daldikta nefes tutmasi kaldi derine dalmak aslinda çok kolaydir tek olay kulaklarindaki ve maskendeki basinci degelemekte kulaklardaki basinc valseva manevrasi dediğimiz bi hareketle yapilmaktadir valseva manevrasi burunu maskenin üzerinden tutarak ağzimizi kapali tutarak hava verme ile olur bir nevi ağiz ve burun kapaliyken sümkürme olarak varsayabiliriz o zaman kulaklardaki iç basinc ve diş basinc birbirine eşit olur ve rahatlikla daha da derinlere inebiliriz maskemizdeki basinc ile dış basinci eşitlemek daha kolaydir burnumuzdan maske içine hava vererek bunu sağlariz
Yeni malzemeleriniz ahyırlı olsun.. Ancak size nerede dalacağınızdan önce asla ve asla yalnız dalmamanızı önereceğim..Çünkü dalış riskleri ve risklerin hayatımız üzerinde etkileri en ciddi sporlardan biridir..Malzeme sadece araçtır önemli olan tecrübe,bilgidir..
tek dalmamak için bekledim bugüne kadar çok şükür birini buldum babamın arkadaşı yıllardır dalıyormuş yenii öğrendim onunla bu hafta marmara ereğlisinde daldık çok zor bir işmiş göründüğü gibi değil çıplakken daha iyi dalıyoruum malzemelere alışmam gerekiyor galiba şimdilik lapinle başladım vura biliyomuyum diye baktım 2 atış yaptım ikiside tam isabet lapinlerde küçük değildi tabii elimden biraz büyükjlerdi daaha sonra onlara dokunmadım ama başka balığada denk gelmedik