merhaba arkadaşlar benim köyümde evimizin tam arkasında küçük bir gölet bulunuyor yıl boyu kurumuyor.daha önce tarım köy işlerine ve ziraat e başvurdum balıklandırılması için ama nafile göletin yerini bile bilmiyorlar dağın tepesinde kimsenin gitmeyeceği bir yerde bulunuyor ben kendi imkanlarımla balıklandırmak istiyorum..Bunun için turna yavrularını nereden bulabilirim turnayla beraber içine gümüşde bırakacağım ama gümüş yavrusu bulmak kolay... birde arkadaşlar böyle birşey yapsam yasağı varmıdır ? 5 sene sonra trofeler yakalarım diye umuyorum
2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ MADDE 8 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.
Yasak olmasıyla beraber turna zaten sakıncalılar listesindedir. Bir tavsiye; sazan atsan varsa bulabilirsen tabii. En azından kötünün iyisi olur sanırım.
DSI zaten kendi eli ile tüm içsulardaki popülasyonu kırıma uğratmaya yetiyor. Ne kadar göl varsa yakında israil sazanamıdır ne melundur onla dolar. Bana kalsa ne kadar göl varsa hepsine turna - yayın-alabalık salarım. Ha tabi sazan da şart bu balıkların beslenmesi için.
Aynı kanıdayım devlet bizlere yasak diyor kendisi neydiği belirsiz balıkları başımza bela ediyor Hem turnaya zararlı diyen devlet adamların zihniyetine bütün organlarımla gülüyorum lakin turna avcılığı çok zevkli ve maddi değeri bulunan ve doğal türlerimiz arasındaki bir balıktır ve israil sazanı ile mücadele için bütün göllere aşılanması gerektiğini düşünüyorum
Anladığım kadar bahsedilen gölet de balık yok. Balık yoksa bahsedilen ekoloji de yoktur. Sakıncalı olacağını sanmıyorum.
gölette balık yok ben gümüş- sazan- turna yavruları bırakmak istiyorum... yukarıdada belirttiğim gibi hangi kuruma gittiysem gölet hakkında birşey bilmiyorlar
ustacım balığın olmaması orda bir ekolojik düzenin olmadığını kanıtlamaz..ayrıyetten bahsedilen balık bir predatör..hal böyleyken geri dönüşü olmayan bir fiile neden olabilir..bu cinsin balıksız bir göle ilk cins olarak salınımı çok tehlikeli bir durum..başka cins balık salınımı yapmak isterseniz ortamda bulunan bu balık yüzünden cinsin gelişim süreci oluşmayabilir..yani yarayı düzeltelim derken kangrene çevrilir..halbuki bilinçli bir salınım doğal denge yapılandırmasını sağlar..ortamda bir cinsin egemenliği değil birçok balığın aynı ortamda eşit popülasyon içinde yaşamasına olanak tanır..böylece hem avcının avlayacağı tür sayısı artar hemde her türün avında başka haz alınmış olur _________________________________________________ bulunduğunuz ildeki üniversitelerin ilgili bölümlerine başvurun onlar yardımcı olacaklardır..gerek balık teminini gerek ise balıklandırma planını ordan edinebilirsiniz.. istanbuldaki baraj göllerine bürokrasiden evvel üniversitelerin eli değmiş olsaydı şimdi katliam (havuz balıkları) raporları değil cins cins trofe balıkların av raporlarını görüp maşallah diyor olacaktık.
Senin talebine olumsuzda olsalar cevap vermek zorundalar. Veya gölet kime bağlı ise muhtar , belediye git görüş dilekçe ver onlar prosedürü daha iyi bilir. Sakıncası olmasada kontrolsüz yapmamak gerekir yinede.
Emre bahsettiğin oğal gölet dsi tarafından bir ilşkisi yoksa bu iç sulara girmez ve balıklandırma yasağı olmaz. 1. si balık salma düşüncesindeysen turna, levrek(testere), sudak, kızıl kanat gümüş salınabilir kızıl kanat ve gümüş yemlik balıklardır. 2.si sazan türleri aynalı,pullu,ot sazanı damızlık olarak salınması yavru olarakta yayın balığı salınabilir yayın yavrusu diyorum sazan türlerini yok etmemesi için yayın büyük olursa yavru balıkla beslenir yemlik olarak kızıl kanat salınabilir aşılama dsi tarafınca bu tür yapılması gerektiğini düşünüyorum ama memleketimizde memleketimizdeki su kalitesine ve oksijen değerleri hesaplanarak balıklandırma yapılır sen biraz şansa bırakıyorsun aşıladığın yer tutarsa çok verim alırsın sazan yavrularını antalya kepez devle su ürünleri araştırma ensütüsünden temin edebilirsin.
gerçekten suyun yeri dağın tepesinde bir yerde yolu yok zaten yürüyerek 30 dk felan çekiyor ve kimse gitmiyor oraya zaten balık olduğunu bilselerde gitmezler o kadar yolu... ben kendimce orada bir balık popülasyonu olsun istiyorum.
Sen Hanönü yada çevresinden misin? Sakın o göle bir şey atma! Cezasının altından kalkamazsın. Dünya balıktan ibaret değil. O göl dünyaya öyle lazım. ======== Engin Avcı sen kontrolsüz balıklandırmanın neden yasak olduğunu anlamamışsın. Yapay göle (eğer doğal sulara bağlantısı yoksa) ne yaparsan yap, ama doğal göllere dokunma. Kural budur.
Göletten bahsetmiş burada göl dememiş şayet akar suya bağlantısı varsa elbet yasak ama gölet diyor genelde gölet ler çapı 100m ye 120 veya 30m ile oluşmuş göletler sana o kadar fazla örnek gösterebilirimki balıksız göletlerin köylülerce balık aşılanması yapılmış ben zaten yazımda dsi ile ilişkisi yoksa bir bağlantısı yoksa derelere bunun, yasakları kapsıcağını sanmıyorum tebliğdeki tatlı suya dair ne varsa bilgim var tek bir örnek daha vereyim kendi köyümün arkasında ufak 60*30 çaplarında gölet var ve buraya yoldan gelen ufak bir akıntı var ve gölet oluşmuş köyden millet balık salmış baraş yok çatak yok, büyük dere küçük dere yok adam ne yapacak Önce yazılanları oku sonra düşün sonra cevabını ver canım kardeşim bu arada adım ERGİN rastgele He bu arada yazımdan dolayıda cesaret almayın sakın bu tür sorular bizlere değil tarım ve köy işlerine sorulması en mantıklısı bazı yetkililerin diyim çok bilinçli olmasalarda elbet doğru yanlış bir yanıt verirler size
Adaşım çok güzel açıklamış. Ama zaten yasak iç su balıklarının canlı taşınmasıyla ortaya çıkmıyor mu? Bu gölet kapalı da olsa aşılama işlemlerinin KKGM veya Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın su ürünleri dairesine danışılarak yapılmasında kesinlikle fayda olacaktır. Zaten en doğrusu da budur. Bu tür aşılama isteklerinin son günlerde artmış olduğunu ben aslında kaygıyla izliyorum. Bugün belki çok masum bir gölete aşılamayı konuşurken yarın canım göllerimiz ve akarsularımız için konuşuyor olabiliriz. Dolayısı ile ben kesinlikle ve kesinlikle bu işin gerekli mercilere bırakılmasında fayda görüyorum. Yine söylüyorum iç su balıklarının canlı olarak taşınması da suç teşkil eder. Burada ( http://www.tarimaktuel.com/yazarlar.i53.su-ve-balik-sevdasi ) konu ile alakalı bazı açıklamalar da mevcut.
Su Ürünleri Kanununda: Amatör Tebliğde: Ticari Tebliğde: Nihayetinde: Siz o göle herhangi bir balık ya da su ürünü aşıladığınızda suç işlemiş olursunuz.
İçme suyu barajlarına Sazandan başka Balık salınması Çok saçma bir olaydır Kanaatindeyim Sazan balığı Göletlerin ömrü suyun oksijeni Açısından tek değil ama 1 numaralı balığıdır desem çok isabetli bir söz söylemiş olurum siz turna yayın alabalık sudak levrek ile kendi zevklerinize göre balık salsınlar diye uğraşıyorsunuz ama İnsanlar Siz balk tutasınız diye kokan oksijeni az pis suları içmek zorunda değildir DSİ de Çok güzel iş yapıyor Sazandan başka balık salmıyor İsrail sazanı salıyor diyenlerede bir sözüm var onu dsi değil bilinçsiz insanlar tarafından salınıyor belki başka bir göletten tutuyorlar levrek yayın turna sudak balıklarına yem yapmak için atıyorlar kancadan kurtuluyor ve Sazan yumurtaları sayesinde Çoğalıyor