Nerede Bu İstavrit?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında nihatkr tarafından paylaşıldı.

1. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Bu günlerde istanbulda sorulan ençok sorulardan birisi. Nerede Bu istavrit. Geçen sene nisandan bu sene mayısa kadar her yerde bolca bulunan insanların yınemi istavrit dedikleri balık.

Hatta galata köprüsünde bu istavrit bitmez deyip küçücük kıraçaları tutup bunların lezzetide süperdir hatta temizlemeden pişirip yiyeceksin deyip kovalar dolusu minik istavrit yavrularını tutanlar, bugün istavrtin olmadığından şikayetçiler.

Havyarlı istavritler tutuldu, kıraçalar kovalarca tutuldu. 1 kilo kıraça tutanlar o kıraçaların büyüyünce 10 kilo olacağını düşünmeden telef ettiler. Ve sonuç marmarada istavrit tutmak bile beceri oldu.

Ama akıllandıkımı :) elbette hayır. Şimdi aynı katliam mezgit için marmaranın her köşesinde yapılmakta. Mezgitte bitince bakalım ne olacak.

Yaşayıp göreceğiz.

2. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    :( ne yazıkki yarınlarımız olan çocuklarımıza hiçbir şey kalmayacak :mad: galatada adam kovasına 5-6 cm lik kıraçaları koymuş böyle bir şey varmı ya be alllahın adamı bu yayrunu neresini yiyeceksin yok kardeşim ülkemizde amatör balıkçı eğitilecek başka çare yok yok.

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Dün akşam saat 22:30 civarında Galatadan geçtim ve kovaların tamamı 6 cm lik mezgit ile doluydu ve hala o saatte belki bir tane daha alırım çabasıyla tırmalıyorlardı. İşte bu insanlar balık tuttum diye sevinip bunlara alıştıkları için de çinekop ve lüfer geçişinde çok daha fazla heyecena kapılıp adam bıçaklıyor 15 cm lik çinekop için... Yazık gerçekten çok yazık, o kadar cahil bir toplumumuz var ki ( İstanbul )... Sınırlamak lazım bunları ama nasıl önüne geçilebilir ki..

Bir web sitesi yazmayı planlıyorum aslında ve bu balıkları tutanları ' abi bir foto alabilirmiyim süpersin ' diyerek resimleyerek 'krolarımız, görmemişler, acizlerimiz, haftanın medeniyetsizi' gibi başlıklar altında yayınlamak istiyorum.. Bana biraz destek gelsin 'foto' konusunda bunu yapacağım.

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem

Siz siteyi kurun. ben size bu konuda profesyonel foto desteği sunarım söz.

5. LapinCash

LapinCash

Aynen siteyi kurun hepimiz yardımcı oluruz..

6. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr

evet güzel fikir bencede

7. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    devlet devlet olsa bu tutulan balıklarıda denetler ve basar cezayı. bizim millet anca bundan anlar yoksa lafla filan adam olmayız arkadaşlar.

8. ege

ege

Favori Kamış:
    hepsi
    En İyi Avı:
    .
    bizim ülkemiz kadar güzel aynı derecede değersiz bir ülke varmı acaba.eğitim şart.mezaci anlamada değil gerçekten eğitim şart.adam ne yaptığını bilmiyorki ispendek yakalıyor tragonya diye öldürüyor.sirküler diyorsun o ne diyor.çok ufak diyorsun denizde balık bitermi diyor. elindeki poşeti denize atıyor atma diyince bişe olmaz diyor.oltasına takılıyor o poşet basıyor küfürü? kime?eğitim şart.yasak gelir bu gidişle eğitmeden yasakta anlamsız..üreme bölgesi denen bir olay var atıyorum x burunla y burun arası 25 km ve 5 km açığına kadar av yasak işte üreme bölgesi.yapılmalı olta daği attırmamalı.boğaz bence içler acısı.
    eline oltayı olan katliam yapmaya gidiyo.yazık dur denilmeli

9. coldest

coldest erdinç

Arkadaşlar istavrit duyumlarıma göre akşam 6 dan sonra ara ara başlıyormuş.Mera olarak üsküdar'ı sölediler.Tutulanlarda iri boymuş ( Varsayım ) ben yarın kısmetse denicem kör şansımı :)