Geçtiğimiz sene çok iyi bir av sezonu geçirmiştik oysaki, ve onun vermiş olduğu heyecanla da bu seneye hazırlık yaptık. Nedendir bilinmez bu sene bir türlü istediğimiz av verimini yakalayamadık. Çeşitli sebepler atılıyor ortaya bunlardan en dikkat çekici olanıda maltepede yapılan dolgu sanırım. Şimdi ramazanda geldi gitmiyorum bu aralar ama giden arkadaşlar aynı verimsiz durumun sürdüğünü söylüyorlar. Bu dolgu acaba ne kadar etkiler diye düşünüyorum ya da etkileri ne kadar sürer. Zannedersem etkiliyordur çünkü dolgu yapılan bölge balıklar için bir boğazdı ve balıkların geçiş güzergahıydı. Bu durum umarım uzun sürmez ve kartalda özlediğimiz o balıkları tekrar görüp yakalamaya başlarız. Herkese rast gelsin avlarınız bereketli geçsin sevgi ve saygılarımla tekrar görüşmek ümidiyle hoşçakalın. hooked
Sadece bunu Kartalla sınırlandırmamak gerekiyor, geçen sene dediğiniz gibi Haziran aylarında çok güzel istavrit ve sardalya vardı tüm boğaz ve Kartal hattında... Bana göre bu seneki en büyük etken; haziran başından beri hiç durmayan poyrazın olduğunu düşünüyorum.Rüzgarın etkisini azaltmasıyla birlikte boğaz başta olmak üzere tüm bölgelerde balık kendini göstermeye başlıyor ve başlayacaktır diye düşünüyorum.Bu sene ayrıca çaparilerde hamsi sürprizide yaşarsanız şaşırmayın
merhaba; kartaldan ziyade bizim şahindede tık yok hihi hihi şaka bir yana güneş ışınlarının bu denli dik olduğu aylarda sabah 10 ila akşam 18 arası birşey beklememek gerek, böyle güneşli havalarda ancak zargana mezgit ve sardalya avlanabilir düşüncesindeyim, zargana hariç sardalya ile mezgiti eve sağ salim götürebilenede aşk olsun önümüzdeki ilk yağmurlu bulutlu günlerde balık kendini gösterecektir.