Kısmet olursa kısa bir süre sonra NY Denizcilik fakültesinde doktora için 4 yıllığına New york'a gidiyorum. Oraları bileniniz var mı? .Kıyıdan veya tekne ile ne tür balıklar avlayabilirim?
Merhaba Hasan arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, umarım herşey umduğun gibi olur. Balık ile ilgili soruna cevap verebilecek arkadaşlar var ise sana yardımcı olacaklarına eminim. Bununla beraber sen en güncel bilgiyi yine yabancı forumlarda bulabilirsin diye düşünmekteyim. mesela buraya bir göz at... http://www.fishingmessageboards.com/
New York da tv den gördüğüm kadarıyla büyük teknelerle yapılan offshore turlar var, açık denizde bizim kofanaların kallavilerini yakalıyorlar, kıyılarda da oraların klasiği çizgili levrek var, bizim levrekten daha iri bir tür, istiridye ve parça balık kullanarak yakalıyorlar.
Hayırlısı olsun Fatih Abi, başarılar dilerim. Bildiğim kadarıyla at-çek ile çizgili levrek avcılığı oldukça popüler oralarda.İnanılmaz boyutlarda levrek yakalıyorlar gerçekten. striped-bass.com diye benim de üyesi olduğum bir site var.Belki bir fikir verebilir.Rastgele..
Arkadaslarimin cizgili levrek, lufer, tuna gibi tanimlamalarina katilmakla beraber eklemek istedigim nehir ve gollerde de oldukca buyuk som, ala ve turnalarin oldugu yolundadir. Hayirli yolculuklar.
Hayırlı olsun Hasan bey, başarılı olacağınızdan şüphemiz yok. Bahsettiğiniz fakültede avlaklar konusunda bilgili birisi vardır sanırım Bu ne acele yahu, siz sağ sağlim bir gidin önce...döndüğünüzde biz sizden bilgi alalım.
. SuatReis Son derece haklısın. Bu işin kitabının yazıldığı yere "Nevvyork Su bilimleri Fakultesine" gidiyorsunuz. Hayırlı yolculuklar dilerim. Mesela Ben desemki : "Ortadoğu Teknik Üniversitesi - Mersin Erdemliye Doktora için gideceğim. Okuduğum okul Denizcilik ve Balıkcılık üzerine eğitim veriyor.Ancak hocalara,orada etrafı bilenlere,benim gibi balıkçılığa meraklı etrafı bilen,civar avlaklar konusunda tecrübeli insanlara değilde Size sorayımBelki bilen çıkar herhalde. Sizce orada hangi balıkları avlarım.? " Hiç aklıma yatmadı doğrusu.
Teşekkürler arkadaşlar, ilk defa gidiyorum oraları bilen biri vardır diye düşünmüştüm. Yabancı forumlardan araştırayım biraz.