Neye göre kime göre yasak

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında zeytinn25 tarafından paylaşıldı.

1. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    Avlandığımız baraj gölünde sazan ,yayın ve kafeslerden kaçan kültür alabalığı var.

Biz mepps ve bir kaç şamandıralı oltayla alabalık tutuyoruz.

2 orman müdürlüğü memuru 2 jandarmayı yanına almış denetime çıkmış güzel bir uygulama sözüm yok.
    Bizim yanımıza geldiler küstah bi şekilde toplayın oltarı yasak dönem ceza keseceğiz . bak kardeşim diyoruz biz alabalık tutuyoruz bu balığın yasak dönemi yok. Ayrıca kendi yayınladıkları tebliğde 1 nisan 1 temmuz arası alabalık hariç diğer balıkların yasak olduğunu belirtiyorlar.

Yok arkadas jandarmaya laf anlatamıyorsun tutturmuş yasak yasak diretiyor
    bide çok bilmiş ama bi bk bilmeyen diğer ilçe müdürlüğü görevlisi elinde bi dosya bide ceza kesecek. içine ettiler günümüzün elime tırıvırı almış adam değilim birde tırıvırı atıyormusun diyor.

topladık oltaları bizde diretsek iş büyüyecek.

siz bu durum da ne yaprdınız

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeşim tebliğ kitapçığını elinizde bulundurun. Durumu yasayı kanunu anlatın. Yine de anlamıyorlarsa ben olsam o kişiyi sikayet edeceğim ilgili makamı bulup dilekçemi bırakırım. Ondan sonrada zaten bir daha böyle bir yaptırım uygulayamazlar. Sonuna kadar hakkını ara derim.

Ayrıca avlandığınız bölgede kişi başı tek olta kullanabilirsiniz. Fazla olta kullanmaya çalışırsanız siz bu sefer suçlu duruma düşersiniz. Kanuna kurala uyalım ve yanlış gördüklerimizi uyaralım..

Tebliği ve maddeleri dikkatlice okursanız daha iyi anlarsınız.

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Yasak balığın olduğu suda serbest balığı da avlayamıyorsun. Sazan yasak sezonunda o gölde av yasaktır. Sık dişini kardeşim. Güzel günler gelir elbet.

4. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Görevliler haklı bence.Yasak varsa olta atamazsın

5. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    o zaman turna da tutmamamız gerekir buna göre... turnanın olduğu her yerde yasak olan tüm türler mevcut. bu işte bir gariplik var. bu işi iyi bilen biri varsa bir açıklık getirsin lütfen. ben anlayamadım doğrusu... gerçekten sıkıntılı bir durum...

6. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Aynen, ben tebliğin çıktısını aldım devamlı yanımda taşırım, böyle birkaç kendini bilmezin çenesini kapattım bu sayede...

7. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    ) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

8. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    yasak dönem:
    Doğal alabalık (Bütün türler)
    Tüm Bölgeler 01 Ekim-01 Mart

Gökkuşağı alabalığı ( O. Mykiss) Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. yasak dönemi yok
    ( Orman içi sular hariç)

Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

limit
    Gökkuşağı alabalığı O. mykiss boy:Yok limit:10 adet

Ayrıca aynı gölde farklı tür balıklar yaşıyor avlanma zamanları farklı birinin yasak olduğu dönem biri serbest
    bununla ilgili tebliği baştan sona okudum bir madde bulamadım

9. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
    merhaba murat kardeşim 11.05.2013 tarihinde almustaydım kendini bilmez o görevli ile bende karşılaştım tek spin oltam ve kaşıklarımın olduğu çantamı gösterdim ben bunlarla avlanıyorum iye izah ettim,burdaki alabalım serbest diye kültür alabalığı dedim laf anlatamadım otayı alacam dedi yanında 2 tanede jandarmadan görevli uzman ve astsubay vardı.laf anlamayınca konu büyüdü tutanak tuttular oltamı vermedim ama cezayı.ben turhalda ikamet ediyorum telefonla bi görüşelim ve bu anlamsız yasaklara bir dur diyelim.

10. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    bu konuda ben olsaydım şöyle yapardım; ceza kesecekse kestirirdim ve tutanak tuttururdum ve tutanakla hakkımı aradım zira serbest olan balığa atıldıysa hiçbir şekilde bir sıkıntı yok bazı yerlerde böyr bir uygulama yapılamay çalışıldı fakat geri adım attılar, bunun en son örneği Beyşehirdedir. Sazan yasak diye serbest balığa niye olta atamıyoruz, biz bohçacı, tırıvırıcı ve bu işi ticari olarak yapmadığımıza göre ;) oltamıza sazan gelse de onu zaten geri bırakırız.

11. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    almusta sürekli ağ atanlar var .gitsinler onlarla uğraşsınlar .

denetim yapmaları güzel ama bilgisizce olmaz bu iş.şahsen açarım telefonu girerim nete gösterirdim yasak zamanları hala dırdır ederlerse olayı büyütürdüm.ister ceza kessinler ister başka bişe yapsınlar hakkımı ararım.bu tür bir olaydada ilk işim gerekli üst mercilere başvurmak olurdu.bence güzel bir dilekçe yazıp iki kurumada başvurun.