NEYE NİYET NEYE KISMET 28.08.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Levrekci33 tarafından paylaşıldı.

1. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Merhaba arkadaşlar ;

Bügün bi boşluk bulup uzun zamandır yapmadıgım canlı bırakma sistemi için 12.00 gibi düştüm yollara (düştügüm yollarda evime 10 dk bu arada:D )

Herzamanki gibi ilk hedefim canlı birşeyler çıkarmaktı:) bi süre kefal için ekmekle yemleme yaptım ekmege saldırı göremeyincede yanıma aldıgım 3 - 5 parça sardalya ile kaya balıgı yakalamaya koyuldum buna daha çok (bok) balıgı derler buralarda:D yanılmıyorsam eger horozbina olabilir bu kaya balıgı dedigim:) bol miktarda oldugu için kayalıklar içerisinde yakalamakta güçlük çekmedim hemen nemli bi beze sardım ( bu arada yem için kullandıgımız bu kaya balıgı Çabuk ölmüyen bir türden saatlerce suya girmese dahi canlı kalabiliyor ) sonra her zamanki gibi avlak bölgeme geçtim serbest bölge (SAHİL KÖY) avlandıgım yer 3 takım serdim gezer kurşunlu beden 45 mm.. ( balıga gore kursun ) ve fır donduden sonra yaklasık 1 - 1,5 kulaç 33 mm. . kaya balıklarının boylarına göre igneler ile diktikten sonra savurdum suya boşlugunu alıp kurdum babi tuzagımı:D avcı balıgın balıga hamle yaptıgında huylanmaması kusmaması icin hafif bir taşa misinayı dolayıp gerisine baya bir misina saldım ve bıraktım:)

Kefal her zaman dip takımımda önceligim oldugu icin tekrar yemleme yaptım saldırı oluncada lokma diye tabir ettigimiz toplu takımımla yemleme yaptıgım bölgeye atış yapıp kefal yakalamaya ugraştım ve bu ugraş sonucu aldıgım kefali hiç vakit kaybetmeden hazırda bulunan takıma dikip suyla buluşturdum yaklaşık 15 dakikalık ugraşımdan sonra 3 tanede canlı kefal serdim takımların aralıkları birbirinden yaklaşık 8 - 10 metre aralıklı kaldıgı icin babi tuzaklarımı degiştirmek zorunda kaldım çünki takibi zor olacaktı.. ilk yaptıgım tuzakların yerine kayalıklar içerisinde süreklı bulunan kamış kargı parcalarından toplayıp kayalıklara sıkıştırarak dik duracak sekilde misinayı uzerinden gecirdim bir tur dolayarak yani balık yemi aldıgında kargı otomatikmen kamış misalı yere düşecekti :)

Yorulmuştum dogrusu güneş tepemde saat 14:00 sıraları ve ben cekildim bi köşeye gözlerim diktigim kargılarda :) yaktım sigaramı ve her zamanki gibi denizin tadını çıkarta çıkarta beklemeye başladım...

14:25 ti kargının biri devrildi ve ben hemen devrilen kargıya dogru dikkatli adımlarla ilerledim bi gariplik vardı yalnız misina almıyordu balık bu beni huylandırmıştı sanırım hamle yaptı ama almadı dedim ve tekrar kurdum düzenegi ama tekrar devrildi kamış :confused: ben hafiften yokladım misinayı agırlıgı farkedincede noluyo dedim kendi kendime misina almıyordu balık misina almaması beni halen düşündürüyordu vurdum tasmayı ve çekmeye başladım zorluyordu çekerken zaten yüzlemedigini farkedince bu balıgın istedigim bi balık olmadıgını anladım dogrusu niyetimde levrek var ama bu cektigim levrek olamaz cunki hayvan yüzlemedi hiç :) herneyse çektim ve yaklaştıgında sapan oldugunu gördüm kendi kendime sinir bozucu bi gülüş yaptım ve dışarı aldım balıgı igneden kurtarıp tekrar suya iade ettim cünki küçük bir sapandı yaklaşık 3 kilo civarı tahmin ediyorum gerçi 10 kiloda olsa farketmiyecekti suya tekrar iade olacaktı :D

Uploaded with ImageShack.us

O sıra daha takımı toplamama fırsat kalmadan ortadaki kamış devrildi bu sefer dedim geliyor heycan bastı peşi peşine vuruşlar felan hemen koştum misina alıyordu balık yaklasık 3 - 5 kulac misina almasına müsade ettikten sonra vurdum tasmayı ve balık üstündeydı bir kaç kulaç cekip bir kaç kulaç misina veriyordum yormak adına yaklaşık 5 - 10 dakika ugraştıktan sonra başladım çekmeye buda yüzlemiyordu ve her defasında yüzlemeyen balıgın istedigim balık olmadıgını biliyordum yinemi yaaa :rolleyes: derken suratımı görmeniz gerek:) çektim çektim ve yaklaştıgında gördüm kendisini iyi bir Vatoz ' du :D kefali yutmuş arkadaş igne ile kesmek istemedigim icin misinayı dışarı aldım balıgı dikkatlice...! epey ugraştım dogrusu ıslandım ama igneyi çıkartıp agzından tekrar suya iade etmekti amacım igneyi ne yaptıysam çıkartamadım o esnada yanıma gelen balıkçı bir arkadaş saolsun suya iade ederken yardımlarını esirgemedi :) yaklaşık olarak 10 kg yakındı misinayı kesip suya o şekilde tekrar iade etmek zorunda kaldım üzülerek :(

Tekrar beklemeye koyuldum bu arada vuruş alamadım ve gelen telefon üzerine 15:40 toplanmak zorunda kaldım aslında niyetim akşam suyuna kadar beklemekti ama bugünlük kusmetımız yakala bırakmış:D:D yinede elimizin pasını sildi dogrusu uzun zamandır imkanlarım dogrultusunda ava çıkamıyordum güzel bir gün oldu umarım anlatımımdan rahatsızlık duymazsınız hepinize rast gele der saglıklı günler dilerim :)

Not: Canlı kefal yüzdürme ile 28 EKİM 2010 tarihli aldıgım ilk HALİLİ resminide paylaşmak istedim 7.800 gelmişti ... 80 mm misina ile büyük ugraş sonucu karaya almıştım yaşadıgım en güzel günlerden bir tanesiydi...
    Bu avıda bununla süsleyip bitirmek istedim hoşçakalın :)

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    güzel heyecan yaşamışsınız keşke son resimdeki balık tekrardan gelseymiş :)

3. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Resimdeki son balık 2 yıldır malesef ugramıyor ugrasada av vermiyor dogrusu çıplak (akya) dahi 2 senedir seyrek :mad: ki MERSİN in hiç eksilmiyen avcılarıdır aslındaidk

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel bir av güncesi olmuş Deniz, teşekkürler. Her ne kadar gelen balıklar hedef balığın olmasa da güzel heyecan yaşatmıştır. Hatırı sayılır irilikte ikiside.

2010'da yakaladığın Halili de süpermiş. Bu türü de ilk defa görüyorum.
    Ne yer ne içer, nerelerde bulunur biraz bilgi verebilirmisin? Lezzeti nasıldır?

Gördüğüm dişleri epey ürkütücü. :D Yapısı levreğe benziyor. :D

Devamını dilerim, levrekli olarak. :D
    Rastgelsin... :)

5. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Volkan abi teşekür ederim Mersin'de emekli balıkçı abilerimden bu tarz balıklarla ugraşmayı ögrendim uzun ve sabırlı bir zaman geçti yaklaşık 2 sene kadar:) kefali yakalaması uygun misina uygun igne samandıralı samandırasız kefali canlı ve zarar vermeden igneyi dikme vs.. detayları çok fazla ve yüzdürme konusu ciddi anlamda ustalık gerektiriyor misinayı elinde direksiyon gibi kontrol ediyosun:laughing: balıgı açıga gondermeye calısıyosun vs.. halili mersinde kayalık bolgeli yerlerde oluyor cok fazla cıkmasada ekim ayında irileri kıyılara yaklaşıyor mendirek civarlarında canlı ne bulurlarsa yiyo:D bizim buralarda en cok kefal oldugu icin tercihleri pekte çeşitli olmuyor mersin merkez lunapark arkasında ekim ayında canlı kefal yüzdürenler olur :) kırık taş dedigimiz eski lagam akarının oralar mersinli arkadaşlarım bilirler ayrıca çıplak dedigimiz (akya) balıgıda cok miktarda olur mayıs avında başlarlar kefalin gelmesiyle beraber sürekli liman icerisinde canlı kefal yüzdürür herkez avcı balıkla ugraşan insan sayısı ciddi anlamda çok fazladır ve gercekten emek istiyen bi av yontemi bu yuzden emekli olmak gerekiyor sanırım en güzel avları yapabilmek icin :D
    Bu arada halilinin lezzeti güzeldir kıyaslama yap dersende minekop = halili bu şekilde diyebilirim tabiki damak tad vs.. degisir genel olarak herkezinki bir degildir ama halili güzel balıktır :thumb:

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Olsun güzelliklerde yeter

daha güzel av günlerinde daha bol ve balıklı günler diliyorum....
    rasgele

7. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Teşekkür ederim abicim sizede güzel keyf dolu avlar dilerim:)

8. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

:) Benim bildiğim halili granyözün yöresel ismi :)

9. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Hiçbir fikrim yok :thumb: balık pazarındada halili diye satışı var ayrıca dediginiz gibi yöreselde kullanılıyor olabilir dedigim gibi bi fikrim yok:)

10. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Son düzenleme: 28 Ağustos 2012
  11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Olsun abi vatosda olsa 10 kglik balığın kafa atışlarını hissetmişsin:D. Tebrik ederim. Sabah suyuna gidemedim bi uyandım saat 10 olmuş.:D Birazdan çıkıyorum evden atçeke gideceğim bu sefer.

Bu arada granyoz-sarıağız-halili aynı balık.:) Rastgele abi

12. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Liman içerisinde 25 30 kiloluk vatozların vuruşlarınada denk geldik canlı kefal yüzdürürken çıplaga:) yalnız kafa vurmuyo saga sola cekip duruyor kerata güçte yetmiyor çok yaklaştıkça çırpınıyor kanatlarıyla :laughing: :laughing:

13. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

8 gibi filan sahil köyde atçekte olabilirim bilgin olsun niyetimiz var bugün için :)

14. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben mersini balık yatağı diye bilirdim ama her halde yakında gelirler

15. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    sondaki balık epeyle etcilmiş dişlere bak elini kapar iyi balıklarmış afiyet olsun:D

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bırakma yöntemine fena halde sardım bu aralar. Ancak birkaç denememde balıkların iğneden kurtulmasına engel olamadım. Kardeşim senden ricam şu işi bi video ile bize bir anlatsan çok sevaba girersin. Balık iğneye sağlam oturursa canlı kalamıyor bende:D

17. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Balıgı nasıl dikişliyorsunuz ? böyle sıkıntılar yaşamıyorum ben yıllardır bırakma ile avlanırım hiç bir av yönteminde ondan aldıgım verimi almadım çünki canlı yemin yerini hiç bir zaman başka birşey tutmuyor buda bir gerçek:) Bahsini ettiginiz videoyu imkanlarım dogrultusunda hazırlar sunarım faydası olması amacı ile yalnız şu gün yaparım dersem geçiştirici cevap olur bu yüzden imkanlar dogrultusunda ilk fırsatta hazırlar ilginize sunarım teşekkür ederim ..

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Naptın abi:D. Bende tık yok:D.

19. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Çıkamadım kardeşim bende aksilikler çıktı malesef nerde denedin sadece rapalamı denedin ?

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sizde garip garip yaratıklar tutmuşsunuz yahuhihi kovadaki çok güzelmiş:)
    tebrikler..