çok sevgili site sakinleri öncelikle raporumun yine resimsiz oluşu nedeniyle affınıza sığınıyorum .bu avımı sizlerle resimsiz olsa dahi paylaşmak istedim.çünkü bu av benim için oldukça süprizli geçti geçtiğimiz salı günü herzamanki avlağım olan zeytinburnundayım.normalde hedef avlarım eşkina,levrek,karagöz ve gelincik balığıydı ama bu sefer lüfere oltamı sallamak için gitmiştim. 2. kez deneyecektim lüferi ve takımları oltaları açmaya başladım.lüfere istavrit filetolu mantarlı dip olta atacaktım ve istavritim yoktu :S birkaç istavrit tutma umuduyla küçük kamışıma çapariyi taktım ve yemleyip denizle buluşturdum.ama o gün akıntının yok denecek kadar az olmasına rağmen denizde yoğun birşekilde yosun vardı. yemli çaparime gümüş dahi vurmuyodu ve açıkcası biraz hevesim kırıldı derken kamşın ucu zangırdamaya başladı ve başladım oltayı sarmaya reeling derken hooop bir istavrit evet şimdi keyfim yerine gelmişti ve hemen büyük surf kamışa lüfer takımını bağlayıp istavriti takıp atabildiğim kadar açığa salladım ve başladım beklemeye..bu arada yosunlar ve çaparinin kayalara takılması sebebiyle 10 iğneden geriye 7 iğne kalmıştı.tekrar çapariyi suyla buluşturdum ve daha dakika dolmadan kamış tekrar oynamaya başladı..biraz daha dolsun çekerim dedim lüfer oltama odaklandım.. aradan 5 dk geçtiki çapari oltamda hareket kesilmişti bende bari toplayayım yemleri kontrol edeyim dedim.başladım sarmaya ama oldukça ağırdı :S dedim kendi kendime tuttum yine yosun balıklarını derken oltanın ucunda balık olduğunu farkettim ama bu istavrit yada gümüş değildi..gelincik vuruşuydu bu kesik ve sert vuruşlar doğru tahmin etmişim bu gelincik balığıydı hihi ve hatırı sayılır büyüklükteydi.(30 cm kadar) daha öncede başıma gelmişti bu şaşırmadım ve artık 5 iğnesi kalan çapariyi yemleyip tekrar salladım..bu arada lüfer takımını sallayalı 40 dk kadar olmuştu ama hiç hareket yoktu..yemin durumuna bakmak için oltayı geri sarmaya başladım ama yoğun yosun nedeniyle bu oldukça zor oldu :S yem olduğu gibi duruyordu sadece yosunlara takılmaktan şekli bozulmuştu..denizin durumundan ve balığın vurmaması nedeniyle lüferden vazgeçtim hemde aldığım kurtlar bitsin diyerekten hemen tek iğneli bir dip takım yaptım ve 5-10 metre arası uzaklığa salladım oltamı levrek yada eşkina gelmesi umuduyla ..artık biraz dinleneyim diyerekten koltuğuma oturdumdum ve başladım beklemeye..aradan 5 dk geçtiki çaparinin takılı olduğu küçük kamış baya bi eğildi..şaşırdım istavrit yada gelincik bunu yapamazdı tam ayağa kaltım ki kamış 2 metre kadar sürüklendi ve devrildi tabi bu arada 'noluyo ya ' diyerekten bende panikledim kamışı elime aldım ve başladım sarmaya..büyük bi balıktı bu o anki surat ifademi düşünmek bile istemiyorum ..kamışta 5000'lik silstar makine vardı..küçük balık tutmak için kullandığım bir makineydi bu ve o an beni çok zorladı lanet olasıca çapariyi yaklaşık 45-50 metre açığa sallamıştım ve yavaş yavaş sarabildiğim için balık bir türlü kıyıya yaklaşamadı.hem balığın ağırlığı hem yosunların takılması işi güçleştriyordu..hal böyle olunca bende balığı göremiyorum ve bendeki merak kat ve kat artıyordu..balık nasıl çırpınıyor anlatamam..hafif ve kısa bir kamış olduğundan balığın her hareketini kollarımda hissedebiliyordum (muhteşem bir duygu bu!!!!) bir yandanda incecik çapari köstekleri kopacak diye içim içimi yiyiyor tabi derken balık göründü eşkinaydı bu hihi son 10 metre kala pes etti ve usul usul bana yaklaşmaya başladı bir an için sevindim ben kazandım diye ama hala savaş bitmiş sayılmazdı..oltayı attığım yer denizden 6-7 metre kadar yüksekteydi ve balığı yukarı çekerken çırpınma anında kösteğin kopması yada iğneden kurtulma şansı vardı :S dikkatlice sarmaya başladım balığın karayla buluşmasına 3 metre kala kamışla çektim ve aldım tam 32.5 cm uzuluğunda ve bir kiloya yakın ağırlıkta bir eşkina karşımdaydı..ağzım kulaklarım önce bir durdum sonra balığa baktım vayy be!! dedim..daha önce hiç bu kadar uzaktan eşkina almamıştım ve çapariyle almamıştım neye niyet neye kısmet diye buna derim bir kaç kez duymuştum çapariyede geldiğini ama ilk kez yaşadığım için benim için hem çok şaşırtıcı oldu hemde çok eğlenceli bu arada 5-10 metre arasına yatırdığım tek iğnedeki yem hala duruyordu ve ben bugünlük bu kadar yeter deyip avımı sonlandırdım.. sonuç itibari ile yaklaşık 3 saatlik avımın ganimetleri bir adet gelincik bir adet bir adet istavrit ve bir adet eşkina işin garip tarafı geçen hafta cumartesi günü 2 kamışımıda eşkina efendi için suya yatırmama rağmen 8 saat boyunca 1 adet eşkina ve 2 adet gelincik alabilmiştim ama gelgelelim istavrite attığım çapariyle aldım eşkinayı kim ne derse desin bu şans işi kısmet işi herkese bol ve eğlenceli avlar dileğiyle
Gerçekten de Alper neye niyet neye kısmet Ben de ilk ve tek iri zarganamı dip oltasıyla almıştım.Bu arada eşkina taşını unutmazsın umarım... Rastgele
gerçekden de öyle bu şans ve kısmet işi ama bizde de sana vuran bu ansdan 10/1 kadar olsa heralde beyşehi,r gölünde israil sazanından başka bişeyler daha yakalardık tebrik ederim tabiki başarılı bir av olmuş bence
tebrikler çokta güzel anlatmışsın.. Lüfere denemeye devam et bence.. emin ol çekişi gelişi eşkinadan 4-5 kat zevkli..
Tebrikler Alper, bakıyorum acemiliği atmışsın üzerinden. Çeşit çeşit takımlar falan. Denemeye devam. Bi de foto olsa
volkan abi acemiliği daha tam atamadım çok balık kaçırıyorum bu acemlikten ama olsun tecrübe ediniyorum işte..forum sağolsun balık tuttuğum yerlerdeki abilerim sağolsun onlar sayesinde çeşit çeşit takımlar yapıyorum ama aynen hikayemdeki gibi olmadık takımlara olmadık balıklar geliyo kısmet valla