Neye Niyet Neye Kısmet-LAMBUKA AVI

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında setko tarafından paylaşıldı.

1. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster 3.00 15-50
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    Sevgili Arkadaşlar
    29-30-31 Ağustos tarihlerinde iki eski dostumla tamamen balık avı odaklı tatil yapmak amacıyla Erikli'ye gittik. Arkadaşlarım ilk günü zıpkın avı ile geçirdiler. Bu konuda acemi oldukları için bir iki ispari dışında bir şey vuramıdalar.
    Bense bottan ispari, mercan, izmarit, mırmır, hani, lapin ve isimlerini bilmediğim bir sürü balık tuttum. Ayrıca 3 gün boyunca her gece mırmır, karagöz, çupra tutmak maksadıyla kıyıdan 3'lü dip takımı attım. Boru kurdu, karides, madya, sülünez, mamun, sardalya gibi çeşitli yemleri denememe rağmen bir kaç küçük balık dışında bir şey tutamadım. Son günün sabahında rapala ile levrek denemelerimde (sanıyorum kıyıda çok fazla küçük balık olması nedeniyle) başarısız oldu.
    Ancak 30 Ağustos sabahı saat 06.00 civarı mercan ve karagöz tutmak amacıyla kıyıdan yaklaşık 1 km açıkta oltalarımızı suya salladık.
    Klasik 3'lü dip takımına yem olarak karides kullandık. Aklıma hiç gelmeyecek bir balık tuttuk LAMBUKA...Sirkülerde çok aramama rağmen bu balık hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. Fotoğrafları atmayı bilmediğim için yayınlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Sayın Vedat Abayoğlu'nun tavsiyelerine uyarak Çipura için madya kullandım. Ancak bence önemli bir problem tespit ettim. Madya iğnede o kadar katı duruyor ki iğneden kurtulup balığın ağzına batamıyor. Sanıyorum Üstad buna cevap verecektir

2. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh
    Kabuğun açık kısmında kalan sert maddeyi çıkarmışsındır umarım. Küçük balıklar bozamadığı için madya çipura için en iyi yemlerden biridir. Bence kafanda soru işareti kalmasın çipura ile ilgili bir belgeselde madyayı kabuğu ile birlikte kırdığını izlemiştim.

3. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Üstad size diyeceğini demiş... Çupra için madya mükemmel dir...

4. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    Madya'nın sert kısmını kullandım fakat problem iğneye taktığım madya parçasını elimle bile iğnenin arka kısmına itmekte zorlanıyorum. Yem geriye gidip nasıl balığın ağzına batacak?

Ayrıca arkadaşlar fotoğrafları nasıl yükleyebilirim?

5. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041

Burada foruma nasıl fotoğraf yükleneceği resimli olarak anlatılmış, resimleri bekliyoruz:)

6. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
  7. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

8. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Vedat Abayoğlu madya konusunda değilde sizi Lambuka konusunda aydınlatırsa daha makbule geçer ;)

9. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    Lambuka ile ilgili sirkülerde hiç bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mıdır?

10. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Sedat abi, bildiğim kadarıyla lambuka balığı ile ilgili sirkülerde maalesef bir boy limiti belirtilmemiş, yani tamamen avcının vicdani limitine kalmış...
    Resimde görülen lambukalar bebek sayılabilecek ölçüdeler maalesef ve büyük ihtimalle 1 kez dahi üreme fırsatı bulamadılar :( Asıl avlanabilecek boyuttaki lambukaların resimlerini, av konularını bulabilirsiniz internette...

Amacım sizi eleştirmek değil, sadece bu balık hakkında kendi edinmiş olduğum bilgileri size aktarmak... Sonuçta tebliğde bir limit konuşlmamış lambuka için, bu nedenle yaptığınız avda yasak olmamış oluyor ama bu balığın sürdürülebilir avcılığı açısından durum pek iyi olmuyor :(

Durum tamamen sizin vicdanınıza kalmış :) bu boylardaki lambukaları avlamaya devam etmekte sizin elinizde, avlamayıp büyümesine izin vermekte ;)