Nice Arslan Partnerler dileğimle

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Wednesday, October 20, 2010Welcome to Japan
    A few days ago. I was invited for off-shore big game in Spain. I'm very interested in it. But, I could not arrange my schedule and budget...... On the other hand, there are 2 guys who arranged to fish at the out side of their country, Turkey. They visited Tokyo to fish seabass and buy fishing stuff in Japan. Wow!!

I went fishing with them for 2 days. On the first day, they seemed they were confused to fish Japanese seabass because of the location. They usually fish seabass at less than 1 meter shallow area in Turkey. This time, we started fishing at 20m deep area. Mmmmmm, very different.

But, seabass feeds baitfish near the surface of water even the depth is 20m. So, we don't have to change the lure selection. I brought some lures for them, but they caught most fish by the lures they brought from Turkey. They were Japanese lures such as ima and Daiwa anyway.

Maybe they caught 20 to 25 seabass within the 2 days. The most fish were caught by Shore Line Shiner SL12F, XeXlide 90 and ZBL 9F Tidal. 20 to 25 is not good result for this season. Usually we can catch more and bigger in October, but the season has been delayed because of the sizzling hot summer.

After the fishing, we had a lunch together. And I was surprised. They were already planning the next visit to Tokyo in the next year!! Well.... I will have to go fishing more and will have to find more fish and patterns for these crazy guests.

Bu iki genç adam herzaman tutkulu avcılık güdüleri,tam manasıyla amatör ruhları,yakala, bırağın nerdeyse tavissiz uygulayıcıları,balık neredeyse oraya gitme azimleri,balık avı olgusunun alternatif avlarınında uygulayıcıları olarak yüreğimde yer etmiş ARSLAN partnerlerimdir.
    Azimle,istekle,şevkle,büyük keyf alarak nicelerini yetiştirme çabalarımdan asla taviz vermeyeceğim.

Sevgi ve saygımla kalınız

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Vedat baba biraz önce bir videoda rapala bağlanmasını gösteriyordun sizinle gerçekte görüşmesekte sesinizi ve görüntünüzü gördüm abiii:D o tombik ellerinle nasıl da saniyede bağladın rapalayı:) saygılar Vedat baba

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Amatör balıkçıının amatör çevirisi :)

20 Ekim 2010 Çarşamba, Japonya’ya hoş geldiniz.

Birkaç gün önce İspanya’da açık deniz avına davetliydim. Çok ilgileniyordum. Ama programımı ve parasal durumumu ayarlayamadım. Öte yandan ülkeleri Türkiye dışından balık avlamaya gelen 2 kişi vardı. Tokyo’da deniz levreği avlamak ve Japonya’dan balıkçılık malzemeleri almak için gelmişlerdi. Vaay!

Onlarla 2 günlük bir süre için balık avlamaya gittim. İlk gün av bölgesine bağlı sebeplerden dolayı levreği avlama konusunda kafaları karışmış görünüyorlardı. Türkiye’de genelde 1 metre derinlikten az sığ kıyı alanlarında levreği avlıyorlardı. Bu sefer beraberce 20 metre derinlikteki bölgede avlanmaya başlamıştık. Çok farklı.

Ama levrek derinlik 20 metre bile olsa beslenmesini nerdeyse su yüzüne yakın yemlik balıklarla yapar. Dolayısıyla sahte seçimlerimizi değiştirmek zorunda değildik. Onlar için bazı sahteler getirdim ama onlar çoğu balığı Türkiye’den getirdikleri kendi sahteleri ile yakaladılar. Bunlar İma ve Daiwa gibi Japonya markası olan sahteler idi.

Belki 2 gün içerisinde 20-25 arası levrek yakaladılar. Balıkların pek çoğu Shore Line Shiner SL12F, XeXlide 90 ve ZBL 9F Tidal ile yakalandı. Bu sezon için 20-25 adet balık iyi bir sonuç sayılmaz. Genellikle Ekim ayından daha fazla ve daha büyüklerini yakalayabiliriz, ama bu sezon sıcak yaz döneminin sarkmasından dolayı gecikti.

Balıktan sonra beraberce öğlen yemeği yedik. Şaşırmıştım,daha şimdiden gelecek yıl Tokyo’ya yapacakları ziyaretlerini planlıyorlardı. Bu çılgın misafirlere daha fazla balık bulmak için daha çok balığa gitmem ve değişik sahte şekilleri bulmam gerekecek..

4. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

övünç duyulacak iki balıkçı ve onların ustası. iyi ki varsınız.

yakala-bırak terbiyesinin yayılması özellikle japonyada inanılmaz boyutlarda levrekler yakalanmasını sürekli kılıyor.

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Macir
    İkidebir kesilen internetim dolayısıyla,tatlısu avlarını gösteren konunu zevkle izlememe rağmen bir türlü cevap verememiştim.
    İlkönce bu konudaki tebrik ve övgülerimi sunmak istedim.
    Bir oltacı dükkanındaki o görüntülerde ayrıca kalama ayarı,iki misinanın,özellikle şok misina ile makarada sarılı misinanın en sıhhatli ve sağlam olarak bağlanması,sanırım ip misina ile normal misinanın bağlanma tekniklerinide bölümler halinde çekmiştik.
    Faydalı olabileceğine inandığım çekimlerdi.Devamını inşallah Yaban TV'de getirebileceğiz.
    İlgi ve yorumlarına ayrıca teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli kardeşim,moderatörüm Rıfat
    Emek vererek ve metni gayet güzel Türkçeye çevirerek sunduğun için teşekkür ederim.
    Buradaki gayem,vakit ve emek vererek,daha önemlisi bana inanıp naçizane yardımlarımı sindirip,üstelik üstüne koyarak belkide erişmesi zor avcı konumuna gelen kardeşlerimi,partnerlerimi sizlere sunmaktı.
    Maalesef ve ne yazıkki bütün gayretlerime rağmen,sayılarını bir türlü istediğim düzeye yükseltemediğim bu kabil tutkulu avcı konumu ise üzüntümdür.
    Bu hobiyi hayatlarının belkide 3. veya 4.sıralamasına koyan yüzdesi yüksek avcı adayları ne yazıkki genelde yerlerinde saymakta,çoğu kerede iş,güç,eş bahanelerine sığınarak,forumlarda çoğu kere deniz ve içsularımızın bugünki nahoş durumlarından dem vurmaktadırlar.
    Oysa,tatmin edilmesi gereken bir his olarak balıkcılık güdüsünü hakikaten istenilen düzeyde hissedebilselerdi,behemahal hem gerçekleştirdikleri avlarıyla ve hemde edindikleri bilgileriyle istenilen avcı konumuna gelebilirlerdi.
    Sen bence bu yüksek konuma erebilmiş bir avcısın.
    Teşekkür ediyorum.
    Sevgi ve saygımla kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Doğan
    Bu genç adamlar,her yerde ve her şartta,her türlü bahaneleri bir tarafa koyarak,bazen birlikte benimle ve bazende solo avlarıyla devamlı başarıya erişmektedirler.
    Balıkcılığın her türlü alternatif avlarındada aynı başarıyı gerçekleştirebilmekte,yakala bırağın,kendilerine önerdiğim halini bile geride bırakarak üstün avcı konumlarını devam ettirebilmektedirler.
    Sayıları maalesef iki elin parmaklarına ancak yetişen böylesine arslan partnerlerimin sayısını dahada yükseltmek için elimden geldiğince uğraşmaktayım.
    İlgi ve yorumlarına ayrıca teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal

8. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Paylaşım için teşekürler Vedat ağabey. İstediğimiz düzeye sizlerinde emekleriyle çok hızlı geliyoruz gibi geliyor. Bilinçli avcılar çoğalıyor. Gelecek için ümitvarım.

Konuyu okumadan önce resimlere baktım ve bu levrekler Amerika taraflarından olmalı dedim.

Sadece bu resimler için yazmıyorum, başka yabancı kaynaklarda da dikkatimi çekiyor. Belki de bana öyle geliyor ama bu levrekler biim sularımızda çıkan Akdeniz levreğiyle farklılık gösteriyor. Vücut şekilleri daha ince uzun ve sanki uzun mesafeler yüzmeye alışkın yapıdalar. Bizdeki beyaz levrek dediğimiz levrekten ble daha ince ve uzun yapıları var. Hem renkleri de daha bir yeşil. Özellikle de karın be kuyrukaltı yüzgeçleri bizimkilere göre bariz daha büyük ve glişmiş oluyor. Sen ne dersin Vedat Ağabey?

9. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Bu,levrek dostu arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.Gurur duydum doğrusu.Darısı başımıza,gidebilseydim ben de Japonlara 10 liralık strike pro larla nasıl levrek avlanacağını gösterirdim.:D

Vedat hocam ,sizin de elinize emeğinize,yüreğinize sağlık.Bugüne kadar tüm raporlarınızı okudum.Sayenizde biz de ''gece balıkçıları'' ekibi olarak İzmir ve çevresinde levreğe ve sürdürülebilir balık avcılığına katkıda bulunmaya ve çevremizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

Tüm paylaşımlarınız ve temiz kalbiniz için size çok teşekkür ederim.Birgün yüzyüze tanışmak dileğiyle.

İzmir'den sevgi ve saygılaımla.

İbrahim Süzoğlu

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serkan
    Aynı kanaatteyim.Bilinçli ve modern av teknikleri en azından telaffuz edilir olmuştur.
    Fiili tatbikatı için meraklıların her zaman yanlarında olmaya devam edeceğim.
    Kafasına takana illaki trofe av heyecanınıda tattırabileceğime inanmaktayım.
    Levreekler konusundada haklısın.
    Bizim levrekler çok daha yakışıklı ve güzel balıklardır.
    Bunlar bir sanayi bölgesinde yaşadıkları için,en azından tam sıhhatli balıklarda değillerdir.
    Sevgiyle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İbrahim
    Konuya ilgin ve güzel yorumların için teşekkür ediyorum.
    Helede,önerdiğim bazı hususlarda titiz davranmanız beni dahada sevindirmiştir.
    Benim herşeyimle yanınızda olduğumu lütfen hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız.
    Herbirinizin buralara gelmesi hep bayramım olmuştur.
    Sevgiyle kal

12. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    En yakın zamanda görüşmek umuduyla,İzmir den sevgilerimizle.

İbrahim ''gece balıkçıları''

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Herzaman beklerm

14. serkanica

serkanica SERKAN