NİHAYET EŞKİNA...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Dün akşam Deniz ile birlikte eşkina avına gitmeye karar verdik.Denizi alıp mekana gitmemiz saat 22:00 yi bulmuştu.Kepçe ile tekeleri çıkartıp 23:00 gibi oltalarımızı su ile buluşturduk.

Saat 24:30 gibi ilk vuruşumuzu aldık. Bu sezonun ilk eşkinasını almak nasip oldu. Daha sonra peşpeşe vuruşlarla eşkinalar gelmeye devam etti.Avımız oldukça keyifli ve neşeli geçiyordu.

Arada yanımıza gelip hangi balığa attığımızı soranlara kefal diyorduk.:D
    Yine eşkinayı çektiğimiz bir anda bir grup genç yanımıza sokulup meraklı sorulara başladılar.

-Abi bu ne balığı..

-(baktık balık ve balıkçılıkla ilgileri omadığını görünce) Eşkina canım...

-Hımmm leşkina daha önce hiç duymamıştım:rolleyes:

-.......:D :D :D

- Peki bu leşkina yenir mi, siz yiyormusunuz yoksa satıyormusunuzidk

-Yok abisi, biz sadece yiyiciyiz satıcı değil:laughing: :laughing:
    Dedikten sonra tuttuğumuz 20 cm. civarındaki eşkinayı suya geri saldık..

-Abi kocabalığı niye geri saldınız ki:confused:

-Canım bu henüz yavru, daha küçük biz bunları almıyoruz...

- (Balıkçılıkla ilgisi olmayan genç)O zaman siz duyarlı avcılarsınız abi, keşke herkes sizin gibi olsa...

Bu sözler beni oldukça duygulandırmıştı.Deniz lafa girip,

- Biz bunları bırakmazsak, büyüklerini hiç tutamayız o zaman...

-Size rastgele abi,

-Eyvallah gençler iyi akşamlar...

Gecenin bir diğer ilginç olayı ise, oltamı suya atmamla ve şamandıra suya değer değmez, eşkinanın adeta yemi havada kapması oldu.İkimizde donup kalmıştık, gerçekten çok şaşırtıcı oldu bizim içindehooked
    Ayrıca aldığımız tek iskorpitte 15 cm. civarı idi.Mekanda resim çekmek istesekte oldukça karanlık olduğundan, balıklar net çıkmıyordu.

Eşkinayı ilk kez canlı ve yakından görünce hayran olmamak elde değil, her ne kadar resimlerde itici görünsede üzerindeki mor renginin güzelliği, fotolarda gecenin azizliğine uğramaktaymış.Bu güzel balığında makus kaderi bu olsa gerek:rolleyes:

Velhasıl sabah 03:30 civarı avı sonlardırdığımızda toplamda 7 adet eşkina ve 1 adet iskorpit tuttuk.Bunlardan 3 adet eşkina 20 cm. civarı olduğundan, iskorpitle birlikte suya iade edidi.4 adet eşkina kovamıza alıp, evimizin yolunu tuttuk.
    Bu güzel avda bana eşlik eden (Ahtapot 2) Deniz kardeşime çok teşekkür ediyorum.El emeği göz nuru takımları müthiş bir iş çıkardı.Son yıllardaki en keyifli ve güzel avımı yaptım.Darısı siz balık avı net dostlarımın başına...
    Biraz uzun oldu ama, umarım sizde keyif almışsınızdır:)

Kullanılan takımlar;
    Beden 0.30 misina
    Köstek 0.27 flora karbon misina
    İğneler mustad 505 2 no çapraz kısa pala
    kurşun 15 gr.
    şamandıra ve lighter
    Yem canlı teke

Bunlarda balıkların fotoları...

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    İsa Abi nihayet raporu koymuşsun:) Tebrikler:D

Şamandıranın suya değmesi ile balığın yemi kapması..
    Leşkina muhabbeti..
    Bizim kedinin biz oltayı çekerken bizden daha heyecanlı hareketleri..
    Eşkinanın mor parıltısı..
    Çayıydı, bisküvisiydi..

Derken güzel bir gece oldu.. En kötü avımız böyle geçsin, herşey için ben teşekkür ederim:)

3. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    tebrik ederim bizim kartallar coşmuş maşallah :) :)

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Evet en kötü avınız böyle geçsin.. yaşadıklarınız da tuttuklarınız da çok güzel..
    Allah Herkeze böyle leşkina tutmak nasip etsin :)
    Tebrik ederim. Afiyetle..

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    İsa abi ve Deniz abi her ikinizide tebrik ederim, gerçekten güzel bir av olmuş, daha güzellerinin rastgelmesini temenni ederim... Yine imrendim açıkcası.. En son ki denemem resmen hüsran oldu benim için :( sizin avlarınızı görünce eşkinanın daha sahillleri terketmediği yönündeki ümitlerim yeniden yeşeriyor :) yanıma birini bulup en kısa zamanda yeniden şansımı denemeliyim, bende ki asıl sorun gece avı için partner bulamamak kimse poposunu kaldırıp sahile gelemiyor maalesef :confused:
    Neyse abiler böyle güzel avlarınızın devamını dilerim, bolca rastgelsin :thumb:

6. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Tebrikler abicim.Bizde babamla cumartesi günü denemeler yapıcağız inşallah bizede denk gelir birşeyler.

Afiyet olsun.

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İsa kardeşim ellerine sağlık ne diyelim...Afiyet olsun.
    gençleri, aydınlatmak çok güzel olmuş,:) :) :) Tebrikler, sevgiler, hoşça kal.:) :) :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    masallah Isa abi ve deniz guzel bir ava daha imza atmissiniz. devamini diliyorum

9. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler abicim daha güzelleri daha iyileri oltanızı herzaman meşgul etsin de 5 dakka oturmayın inşallah :) rast gelsin herzaman abi

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli dostum Isa ve Deniz kardes,

Bu verimli avinizi tebrik eder, harika raporunuz icin de tesekkur ederim. :)

Az once sohbet sayfasinda Kefken manzarasi esliginde "balik var miydi?" diye sordum, iki dakika sonra buradan gordum baliklari. :) Avlak farkli da olsa (anladigim kadariyla Istanbul'un eskinalari olsa gerek bunlar) keyif ve heyecan ayni. :thumb:

Eskinalar harika gorunuyor dostum. Ufaklari salmaniz genclere ornek olmus, verdikleri tepkiden belli takdir etikleri ve olmasi gerekeni ogrendikleri. :)

Denizlerin narin prensesi eskina... mor menevisli yanar-doner albenisiyle oyle guzeldir ki... bir de suyun altinda, kayalarin arasinda suzulusunu gorsen onun... kiyamazsin vallahi..

Dostum, baliklar harika. Sadece merak ettim, gozleri iri iri geldi bana. :confused: Bu acidan resim mi aldatiyor yoksa baliklarin gozleri biraz portlek mi? :D Ya da manda goz mercandan sonra manda goz eskina gibi birsey mi turedi sularimizda? :D

11. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    İbrahim Abi teşekkür ederiz..

Geçen gün Sabri ile tuttuğumuz eşkinada da göz olayı dikkatimi çekmişti.. Sanki çok derin su balığı gibi iri ve parlak gözleri vardı ancak eşkinayı yakından çok iyi tanımadığım için ses çıkartmadım.. Balıkların gözleri fotoğrafta görünenden daha iri ve parlak..

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim İsa abi, sonunda bu güzel balıkla siz de tanışmışsınız. Daha irilerini ve karagöz gibi farklı balıkları da avlamanızı dilerim. Rastgelsin.

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Denizim, unuttuğum eksik kalan yerleride sen tamamlayıver artık;)
    Senin yokluğunu çok hissettik usta:)
    Teşekkürler Fatih, umarım en kısa zamanda bir raporda senden görürüz:thumb:

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ersin kardeşim, balıkçılığın sabır işi olduğu söylenir ya, işte bütün mesele bu...
    Eminim ki en kısa zamanda sende sizin tarflarda bu güzellerle tanışacaksın.Ayrıca takım konusunda bir ara ayrıntılı görüşürüz;)

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan abim, sizin gibi değerli üstadların övgüsüne mazhar olmak, en az bu balıkları yakalamak kadar güzel ve değerli, eksik olmayın:)
    Teşekkürler Roy kardeşim, kaza olayını sabah öğrendim ve çok üzüldüm.Neyseki canına bir zarar gelmemiş.Allah bir daha göstermesin, tekrar geçmiş olsun kardeşim:)
    Senin dualarınla oltamız boş kalmaz Sabricim, teşekkürler...

16. SADDY

SADDY ankara

arkadaşlar bana eşkina balığı taşı lazım adamlar cok pahalıya satıyorlar yokmu allah rızası ıcın ucretsiz yardım edebılecek balıkcı dostlarımız aranızda

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İşte bu da sana ikinci süprizimdi dostum;)
    Dediğin gibi balıklar İstanbullu, inan bende ilk kez yakından gördüm ve belittiğim gibi hayran oldum, bakmaya doyamadım.Tek üzücü yanı, öldükten sonra, dalından koparılmış bir çiçek gibi renklerinin ve güzelliğinin kaybolmasıidk
    Daha önce yakından görmediğim için fazla birşey diyemesemde, gözlerindeki irilik ve parlaklık benimde dikkatimi çekti.

İstanbula geldiğinde, kendi keşfimiz olan kimsenin bilmediği bu güzel merada (ki eşsizde bir manzarası var) birlikte avlanmakta nasip olur inşallah:)

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler Aret, gerçekten bu avımızda (farkında olmasanızda) senin ve Can'ında emek ve katkıları oldukça fazla, bu vesile ile sizede minnet ve sevgilerimizi gönderiyorum:thumb:

19. SADDY

SADDY ankara

20. SADDY

SADDY ankara

benı duyuyormusunuz arkadaslar lutfen eşkina taşı lazımmmm ücretsiz bana bulamazmısınız nolur etı butu sızın olsun bana taşı lazımmm :(((