Bildiğiniz üzere deniz avında kendimce iyi sayılsamda tatlı suda hiç tecrübem olmadı. Tatlı su cenneti sayılabilen BUrsada daha önce kısmet olmadığı için tatlı su takımlarını sitede okuduğum kadar biliyorum. Sizden ricam beni sitede arattırmadan biraz yardım etmeniz. Hedef avım Turna,sazan,tatlı su levreği,yayın. Sirkülerin tatlı su ile ilgili bölümlerinde haliyle eksiklerim var. Öncelikle hedef avlarımda herhangi bir kısıtlama ve yasak var mı şu anda. Daha sonra Turna için elimde albanın 2 numara kaşığı var.İş yapar mı yoksa tavsiye edeceğiniz bir sahte var mı?At çek yapıldığını biliyorum yoksa bekleyecek miyim? Sazan için küspe yasak diye biliyorum.Sazan yayı veya boili mi kullanacağım.Boru kurdu iş yapar mı?Mısır, makarna ,solucan vs.diye bazı okuduğum yemler vardı? Tatlı su levreği nasıl avlanır? Makinalarımda örgü misina sarılı.7 Kg çekerli dynemaa.Turna gibi yırtıcı balıklar için yeterli mi? Çok mükemmel bir avlak buldum.Balığın kaynadığını söylediler.Zabıta amirinin izni ile 5-6 saatliğine izin alabildik.Çok ümitliyim.İlk defa tatı su avına gideceğim. Bursada bu sene deniz tat vermiyor.Tatlı sucuların solucan dediği balıkları avlıyoruz. İnşallah iri turnalar kısmet olur. Yardımlarınız için sağolun
halil haydi hayırlısı, istanbul dahilinde yapmış olduğuTurna avında en çok kullandığım ve bana kendini kanıtlamış sahteler, silikonların ve kaşıklar bu liste dışındandır. * Strike Pro model JL-062F renk kodu 132 11 cm / 13 gr * Strike Pro model EG-056AL renk kodu R114OB 10,5 cm / 20,4 gr * Strike Pro Model EG-124B renk kodu 266-713 9 cm / 8,6 gr * Strike Pro model CD-011S renk kodu 321 11 cm / 21 gr ayrıca Feridun'unun turna raporlarını incelemeni şiddetle tavsiye ederim
Tatlı su başlıbaşına çok güzel bir maceradır, hayırlı olsun şimdiden. Kendimden örnek vericek olursam, turna iç.in 0.18, levrek için 0.12 sufix herculine örgü kullanıyorum. Bu güne kadar istediğim boyutta levrekler tutamasamda tavsiye edebileğim en güzel sahte, turuncu ve sarı tonlarındaki 5 cm.lik silikonlar. Turuncu genel olarak tatlı su avlarında yırtıcı balıklar için es geçemiyeceğim bir renk. Sazan içinse boili bir ara heves salmıştım lakin, mera yemlemek ve balığı alıştırmak çok uzun iş olduğundan pek işime gelmedi. İstanbulda genel olarak solucan ve mısır kullanılır ama benim en favori yemlerim hep tatlı yemler. Tek geçeceğim bir yem varsa oda kuru üzümdür. Bunun yanında jelibon, kuş üzümüde deneyebilirsiniz. Jelibon hiç deneyemedim fakat kuş üzümüyle sazan yakalamışlığım var. Eski kaşarla rizede çok dere sazanı yakalamıştım, ama istanbulda hiç deneyemedim daha. Ve son olarakda ciğer ve tavuk katkılı köpek maması aldım geçenlerde 1 kilo kadar, o kadar feci bir kokusu varki, bir sonraki sazan avımda denemek için sabırsızlanıyorum.
Barış merhaba... Umarım yüreğinden geçen turnalar oltanada uğrar.... Turna hareket eden ve kendi ağırılığının %/60 kadar olan her cisime saldırır bu yüzden çok özel bir rapala kaşık kullanmanın önemi bence yok.... Haziran ayında sabah erken ava çıkmanı tevsiye ederim.Ayrıca turna büyüdükçe kolay avı seçer bu yüzden kamış ile (kaşık silikon rapalaya) yaralı balık taklidi yaptırabilirsen şansın artacaktır....Bol şans rastgele...
Kaşık veya Rapalaya levreğe at çek yapar gibi devamlı aksiyon vereceğiz değil mi? At çek gibi mi yoksa atıp hafif hafif aksiyon vererek mi? Sazana kuru üzüm vs.tamda bizim yediğimiz cinsten şeyler.Dün akşamdan kurufasulye artmıştı evde.İş yapar mı acaba
İki türlüde yakalayabilirsin. Feridun abinin dediği gibi büyük turna lar daha hantal oluyor. hafif aksiyon vererek yapman daha iyi olur. Ayrıca fırdöndü ile rapala yada kaşık arasında 10-20cm lik çelik teller kullanman yararına olacaktır. Çünkü misina yada ip ne kadar çekeri olursa olsun turnanın dişine denk gelirse keser atar. ayrıca at çekten yorulursan şamandıralı bir takım ve canlı yemlede iyi verim alırsın. Sazanı bir buralarda mısır,boncuk yada solucanla yakalıyorum. Tabi bizim buralarda 3-5 gün yemleme yapmazsan tutman çok zor oluyor Tatlısu levreğinide yine solucan ile tutabilirsin. Biz buralarda solucanı yere değdiririz. Dip yada şamadıra ile tutulabilir.
Turna için emin olduğum tek bişey varsa oda 3 numara aglia sarı reng meps beni hiç boşa çıkarmadığıdır. Ayrıca kaşığa aksiyon vermene gerek yok belli sabit bir hızda çekmen yeterli. Ben ot'a veya kayaya takılmayacak kadar yavaş çekerim. RASTGELE...
Barış benim neden haberim yok sevgili kardeşim sen turna avına niyet ediyosun ve bursada ki partnerini unutuyosun... hiç anlamam saat ve tarih ver bende geliyorummm. ( nasıl kapris ama ) )
Hasancım yarın akşam eşkineye gideceğiz ya.İşte benim yanımda gelen arkadaşın zabıta amiri olan bir dostu sayesinde çok gizli ve balık kaynayan bir yere gidiyorum Hatta oradaki görevlilerin misafiri geldiğinde sahtelerle 10 dk lık atçekten sonra kolum kadar turnaları alıyorlarmış. Sensiz gideceğimi nereden çıkardın.Yarın akşam bu konuyu konuşacaktım seninle. Ama çok gizli aramızda kalsın emi
partner dediğin böyle olur ben eşkinelerin yerini söylerim sen turnaların. tamamdır ortak sen yap organizasyonu ben uyarım sana...
bursadaki tatlısu avlaklarının hemen hemen hepsine gitmişimdir fakat tatlısu levreği olan bir avlağa denk gelmedim sanırım bursada tatlısu levreği olan bir yer yok