Nihayet Lüfer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kafaya koymuştum, bu haftasonunu lüfer peşinde geçirecektim. Cumartesi sabah Arnavutköy'de rapala yapmaya karar verdik. Yer bulmak için sabah kaçta gidelim, nasıl gidelim derken, sabah değil geceden gidelim yemli bekleyelim, sabah da rapala çekeriz dedik. Yem olarak balıkçıdan zargana ve istavrit aldık. Bu planlarla çıktık yola, saat 11'e doğru Arnavutköy'e yaklaşmıştık ki "eyvah" dedim... Herşeyi alıp tripotu evde unutmuştum. Baktık Arnavutköy de full çekiyor. Yürü dedim arkadaşa, Emirgan'a gidelim orada banklar müsait, tripota gerek olmaz. Gerçekten de Emirgan oldukça boştu, çünkü balık yoktu. Olsun daha iyi, zaten çinakopa değil şakşak yapıp lüfere atacaktık. 2 kamışa şakşak istavrit, 1 tanesine de uzunolta benzeri 3 iğneli mantarlı takımda yaprak zargana taktık. Başladık beklemeye... Ne gelen var ne giden. Etrafta çok ender çinakop alıyorlar. Saat 1, 2, 3... Soğuk iyice ısırmaya başladı. Emirgan'ın sevimli farleri ile iyice ahbap olduk. Fare denen hayvanı çoğu insan gibi pek sevmem ama setin yükseltindeki taşları kendilerine yuva yapan bu Emirgan'ın fareleri bir başka. Birileri gittikten sonra, kafalarını setten yukarı kaldırıp, bir sağa bir sola bakıp, koşarak yem artıklarını kapmaları ve denize geri dönmeleri sanki çizgi filmlerden fırlamış kareler... Tabii kamışın ucuna odaklanmışken birden dikkati dağıtıp vuruşları görmemeye de neden oluyorlar baş belaları.

Bu yemlerle bu iş olmayacak dedik. Taze istavrit yakalayabilirsek belki şansımız olur... Boğaz'da istavrit kıtlığı yaşanıyor, geçen seferler 0,20 misine ile şeytan oltası denemiştim ama yememişlerdi. Bu yüzden haftaiçi paraya kıyıp Berkley 0,14 görünmez misine aldım. 15 lira verene bunun 50 metresini hediye ediyorlar. Ama her kuruşu helal olsun, misineyi ben bile göremiyordum. Teknelerin yanaşması için yapılmış kırmızı zeminli küçük iskeleden kısa sürede 10 tane istavriti hemen yakaladım. Aklınızda bulunsun bu misineden 4-5 metreyi bir yere sarıp ucuna da 11 no. Mustad sinek iğnesi takarsanız canlı yem sıkıntısı çekmezsiniz. İğneyi karides, midye veya parlak derili balık parçası ile yemleyip suya atıyorsunuz, yavaş yavaş batıyor. Misineyi göremeyen istavrit bunu kapıp götürüyor, hiç acele etmeyin misine avucunuzun içinde boşta olsun. Yemi biraz götürüp yok ettiğinde yakalanmış demektir.

Yakaladığımız istavritleri şakşak kestik, birini asansörle canlı indirdik. Yine gelen giden yok. Bu arada etrafta çinakop tutanlar biraz artmıştı. Biz de 2 kamışı yaprak yem ve küçük iğneli takımla çinakopa çevirdik. Bir tane vurdu kaçtı, ardından bir tane yakaladım. Sonra o da kesti. Bekleyelim belki güneş doğduğunda filan derken, oldu sabah erken... Neticede saat 8'de soğuktan buz kesmiş 2 tip, kovada 7-8 istavrit ve 1 çinekopla olay noktalandı.

Cumartesi balığa gitmedim tabii, bugün yani pazar Anadolu Yakası'nda işim vardı. Akşamüstü biraz rapala çekerim diyerek surf kamışımla gerekli malzemeleri yanıma aldım. Saat 4 gibi, sahildeki taşlıklarda cambazlık yaparak rapala çekmeye başladım. Bir saat kadar geçmişti ki, su üstünde kaçışan küçük balıklar gördüm. Acaba lüfer mi yoksa palamut mu kovalıyordu bunları... Ucuz rapalayı çıkartıp en güvendiğim lüfer sahtesi olan 7 cm. Yo-zuri F197-M36'yı taktım. Harika renklere sahip olan bu sahte, sarıkanat ve lüferde çok defa yüzümü güldürmüştür. Birkaç atış sonra tam boy bir lüfer sahteyi kıyıya kadar kovalayıp adeta denizden çıkarken kaptı ve kendini taşların üzerinde buldu. Yarım saat kadar sonra bir tanesi de uzaktan geldi. 2 saat at çek sonucu bu yılki ilk lüferlerim yanımdaydı. Yanıma kova bile almamıştım, takımları koyduğum torbayı boşaltıp balıkları ona koydum.

Balıkçılık ilginç bir şey, o kadar eziyet ve hazırlığın sonucu hüsran ama hiç beklenmedik anda ödülünü verebiliyor. Her zaman denemek lazım, olta denizde ise mutlaka ümit vardır...

Lüfer ve belalısı Yo-zuri F197-M36 Perch Pattern

Son düzenleme: 12 Ekim 2009
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Evet yahu

Sevgili Aret Senden güzel bir rapor bekliyordum doğrusu.
    .

Raporu Şimdi okudum,çok beğendim.
    Tebrik ederim.

Bu güzel rapor Çok güzel bir kelam ile bitiyor.
    " olta denizde ise mutlaka ümit vardır..."

Son düzenleme: 11 Ekim 2009
  3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler ve teşekkürler güzel balılar güzel rapor için..:)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkürler abi, sevgiler

5. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler. Balıklar çok güzel.

6. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Şahane balıklar, bereketli olsun yarın sabah bende iniyorum sabahtan beylerbeyi paşalimanı falan öle bi bakınıcam.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Turnayı, pardon lüferi gözünden vurmak işte bu. Gözüm sende idi. Bekliyordum, bu gün-yarın diyerek. Sevgili Aret senin adına sevindim. Ne güzel lüferler öyle, çok hoş balıklar.

Dahasına rastgelsin kardeşim, tadında avlarının devamını dilerim.

Selamlar, sevgiler.;) :)

8. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Aret tebrikler...afiyet olsun...
    Raporunu görünce sevindim umarım bir sonraki avın daha bereketli geçer.....
    Sağlıcakla..

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler aret,

sabrın sonu..... lüfer ;) :)

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

TEbrikler. Çok hüzel anlatım.

11. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler çok güzel bir anlatım olmuş.

İlk Lüferler hayırlı olsun.

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. balıklarda çok güzel, raporda çok güzel olmul. bir nefeste okudum.

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Aret kardeşim,
    Bir an olsun kendimi İstanbul'da zannetim, bu arada, bir, balıkları yani denizlerin en lezzetli balıklarını lüferlerini tebrik ediyorum, iki raporunu okuyanların, bütün deteyları ile takım ve malzeme bilgileri bulabileceklerini görüyorum, çok güzel.:):):) Tekrar tebrikler,hoşçakal.:):):)

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Aret tebrikler, önceki günün bereketsizliğinden utanmış herhalde deniz... ben de dün sabah 5 den 9 a kadar envayi çeşit rapala ile sadece bir çinekop alabildim, bir dahaki avıma senin gibi hazırlıksız gidip turnayı gözünden vurur muyum acaba :)

bu sahte benim de favorim ama ben 9 cm liğini tercih ediyorum çünkü gece sığ suda kullanıyorum... sektirmiyor. gece denemediysen dene yani, süper.

15. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Tebrikler bu hevesle ve heyecanla devam ederseniz, lüferin kralını alırsınız.Tebrikler.

16. NECİP57

NECİP57 NECİP

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 440
    Favori Makine:
    Okuma Salina II 10000
    En İyi Avı:
    35cm lüfer
    tebrikler kuzular harika

17. Mezre

Mezre mustafa

Favori Kamış:
    shimano vengeance AX 420
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Akya Eskifoça
    Belgesel gibi anlatım.Bende nihayet Lüfer demek istiyorum.Aradaki teknik bilgiler için de sağol.

18. LapinCash

LapinCash

Heyt be maşallah maşallah.

19. AHESTE

AHESTE NİHAT ÇITAK

Aret tebikler o kadar uğraşın sonunda lüferleri yakalaman çok güzel.Çevremde
    bulunan yıllarını balıkçılığa vermiş büyüklerimiz var arada sırada bizler sıkı sıkı
    hazırlıklar yaparken balık hazırlık sevmez diye mırıldanıp dururlar.Bu olay onları
    biraz doğruluyor gibi .Benimde çok kere başıma gelen bu tip anılarım var.
    Devamını dilerim.

20. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    maşallah daha iyileri tüm arkadaşların oltasına ....