NİHAYET TURNA

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ONUR TÜRKER tarafından paylaşıldı.

1. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Cuma günü yoğun bir mesai geçirmekte iken bir ara foruma girdim ve balık avı raporlarını okudum.Maşallah bu ara hem deniz hem tatlı su raporları gayet güzel gitmekte.Balık raporlarının verdiği gazla bir anda kendimi malzemecide eksiklerimi gidermiş,yemleri almış,eve gidip takım elbiseyi çıkarıp rahat kıyafetler giymiş ve saat beş gibi otobanda avlağa doğru gider buldum.
    Avlağa hava karardıktan sonra ulaştım.Hava hafif yağışlıydı.Avlak göl kenarında aile dostlarımıza ait bir yer.Dolayısı ile yeme içme barınma gibi sorun bulunmamakta.Biraz sohbet ettikten ve birşeyler atıştırdıktan sonra oltaları su ile buluşturdum.
    Hedef balık daha önce aynı yerde oltama gelip kopartıp giden yayın balığı olduğu için oltalardan birini tavuk ciğeri ile yemledikten sonra suya gönderdim.Diğer oltaya ise solucan takarak tatlı su levreği için suya attım.Fakat bir saat içinde küçük olanlar ve suya salınanlar hariç iki tane kızılkanat ve bir tane sazan balığı geldi.Daha sonra havanın soğuması ile yatıp sabah turna için şansımı denemeye karar verdim.
    Sabah yedi gibi kalktım ve ilk iş yayın için hazırladığım oltaya baktım ama maalesef gene bir şey yoktu.Fakat turnalar gölün her tarafında balık peşinde su üstüne zıplıyorlardı.Oltaya hemen kaşık takarak suya gönderdim ve ikinci atışımda oltayı tam sudan çıkaracakken turna yapışıverdi.Tuttuğum kayda değer ilk turna olduğu için çok keyiflendim.Balığın verdiği heyecan ile at çeke devam ettim ve onbeş yirmi atıştan sonra gene oltayı tam sudan çıkarırken ikinci turna tam gözümün önünde kaşığa yıldırım gibi saldırdı ve olduğu gibi yuttu.Acayip bir keyif aldım ve onu da sudan çıkarttım.Gerçi kaşığı ağzından çıkarabilmek için epey uğraştım ve elimi de biraz kaptırdım ama olsun sonra aletlerin yardımı ile balığa da zarar vermeden çıkartabildim.
    İki tane balık yeteceği için aslında çok daha fazla tutabilecek ortam ve zaman olmasına rağmen avı sonlandırdım.Çünkü bir saat içerisinde iki balık tutulmuştu ve balıklar hala gölün içerisinde hoplaya zıplaya avlanıyorlardı.Neyse akşam tuttuğum ve zarar vermeden orada bulunan su havuzunda muhafaza ettiğim diğer üç balığı göle iade ettikten sonra turnaları alarak eve doğru dönüşe geçtim.
    Eve gelince bizim ufaklık balıkları heyecan ile karşıladı.Zira balıklar tutulduktan sonra üç saat gibi bir zaman geçmesine rağmen eve geldiğimde hala canlıydılar ve hareket ediyorlardı.Her hareket ettiklerinde de bizim ufaklık onlar ile birlikte sevinçten havaya zıplıyordu.Temizlemek için ölmelerini bayağı bekledim ama onunda pratik çözümü kafasına vurmakmış.Evde balıkları ölçtüm biri 48 cm,diğeri ise 50cm boyundaymış,temizlemeyi de pek beceremedim galiba birincisi bayağı hırpalandı,ikincisini bir arkadaşa temizleteceğim
    Netice itibarı ile
    1-) galiba şeytanın bacağını kırdım
    2-) Alay eden hain arkadaşların çenesini az da olsa kapattım

darısı daha güzellerine

[​IMG][​IMG]

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ellerinize sağlık, çok güzel bir sunum. Balıklar dersen onlar da harika, tebrik ederim. Bir de o minik kedi var ki, dünya tatlısı. Gözlerinden öpüyorum. :)

3. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Teşekkür ederim abi.Bir balık üstadından bu sözleri duymak çok güzel.Minikde sizin ellerinizden öper

4. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler güzel balıklar..Keşke manzara resimlerinden bizi mahrum etmeseydiniz..Bu güzel ava daha iyi bir hava katardı...

5. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Teşekkür ederim.Evet manzara müthiş orada.Sabah kalktığımda ağaçlara ve bitkilere çiğ düşmüştü ve yüzlerce örümcek ağının o çiğ taneleri ile görünüşü mükemmeldi.Onu bile görüntülesem yeterdi ama balığın heyecanı ile fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi.

6. fearless2214

fearless2214 MAKİNİST

Favori Makine:
    OKUMA Avenger 55b
    bol şansss,,,güzel av olmuş

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Onur abi tebrikler.. küçük balıkçıda yetişmekte yakın zamanda onunda raporlarını görürüz :)

av raporlarını buraya değilde raporlar bölümüne açarsan daha uygun olur ;) hemde daha çok kişi raporundan bilgilenmiş olur ;)
    http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=38

8. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Teşekkürler

9. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Teşekkür ederim.Evet yanlış oldu düzeltirler diye bekledim neyse artık bir daha ki sefere