Nikahtan Sonra İlk

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tarih : 05/09/2014

İş çıkışı otobüsteyim, arayan Serhat abi.
    Mutlaka balıklık bir durum var diye açıyorum telefonu. :) Balıklık bir durum olmasa açmayacağım. :D

Serhat abi, mercan başlamış, akşama tekneyle çıkalım mı diyor. Aslında, aklımda iskarmoz çıkarken, atçekle iskarmoz denemesi yapmak vardı ama tamam abi diyorum.

- Gelirken yem alsana, 100 adet sülünez 3 paket boru kurdu
    - Tamam abi alırım.

Boru kurdu yok, 120 adet sülünez, 2 bardak ta mamun alıyorum. Yol yapımı olduğundan, yollar feci trafik. Normalde 1 saat 45 dakika süren yol, 2,5 saat sürüyor.

Serhat abilerdeyiz. Abi 2 hafta önce evlendi, evlerini ilk kez görüyorum. Yenge hanım, balık sevdamızdan haberli ancak kadın milleti bu, sağı solu belli olmaz. Avdaşımı kaptırmak, kaybetmek ihtimaller dahilinde. Gerçi nikah sonrası durumu bir yoklamıştım. Yavru kedi gibi gözlerimi mahsun ve ağlamaklı yapıp, biz kışın balığa gidiyoruz yenge, sorun çıkarmazsın değil mi diye sormuştum. Önlemi baştan almalıydı, yenge hanımın direncini baştan kırmalı, umutsuzluğa itmeliydi. Çok iyi bir taktik ve strateji gütmem lazımdı. :D

Yoksa bir dişiyle savaşmam mümkün değildi. Gerçi Serhat abi, işi baştan sıkı tutmuştu ama karşı cinsi bilirim. Sürekli, hiç susmayan yıpratıcı çeneyle erkeği canından bezdirip, savaşma gücünü ve psikolojini yıkabilirdi. Ondan önce davranıp, tüm direncini sıfırlayıp, durumu kabul ettirmek lazımdı.

O yüzden bu av stil olarak, av olarak önemsiz, ancak geleceğimiz için çok önemliydi. Levrek avdaşımı kaybedersem, bu beni ziyadesiyle üzecek. Kışın avlanma sayımı çok düşürecek, hatta bitme safhasına bile getirebilecekti.

Gerçi Serhat abi durumu kontrol altına almış gibiydi ama şansa bırakamazdım. :)

Onlarda yemek yiyip, saat 24:30 civarı yola koyulduk. Saat : 02:00 civarı da tekne de avlaktaydık. Benim telefonun şarjı bitmiş olduğundan evde bıraktım. İşin kötüsü kameramı da arabamda unuttum. Serhat abimin arabasıyla gittiğimizden çok ta fotograf çekemedim.
    Kullandığım tekne kamışını da abinin kardeşi, Serdar'a kaptırdığımdan çok vuruş ta hissedemedim ve pek verimli bir av geçirmedim.

Tuttuğumuz balıklar Mercan, kafa mercan, karagöz vs. bilindik balıklardı. Geceden sabaha kadar süren avımızı yaklaşık 2 – 2,5 kilo balıkla bitirdik. Sevindirici tarafı, mercan boyları gayet güzeldi. Tabi güzeller Serhat abiyi seçti. Nerde moloz var? Onlar da beni seçti. :D

Av sonu balıklarla bir gene Serhat abilere geçtik. Şakadan belki yarın sabah ta av yaparız demişti Serhat abi. Yenge hemen duruma el koydu. :)

- Hergün av mı olur, o kadar da değil
    - Hahaha... Şimdiden böyle yapan kışın seni hiç göndermez abi, bitti bizim levrek avları.

Serhat abinin imalı bakışları, yengeye geri adım attırdı.

- Aman git, git. Karışmıyorum balık avlarınıza.

Çok kötüyüm ama şu birkaç ay çok önemli benim için, yengemin savaşma gücünü sıfırlamam lazım. hihi

İşin kötüsü, yaratılış olarak ona karşı hiç şansım yok. Benim en güçlü silahım;

- Üşüdün mü, çay yapayım mı abi?

Bir dişinin silahlarıysa, saymakla bitmez.
    Bu savaşta, Serhat abimin güçlü kişiliğine güveniyorum Allah'tan. :) Yoksa hiç şansımız yok. :D

2 ay sonra durum belli olur nasıl olsa, Allah bize zihin açıklığı versin. :D

Fotografları akşam evden yüklerim. Pek fazla bişey beklemeyin. 2 tane telefondan evde çekilmiş foto var, 1 tane de avlakta çekilmiş fotograf var. Gerçi avlakta çekilen, çekilmiş gibi değil de, sulu boyayla yapılmış gibi. :)

Hepinize rastgelsin. :)

Bunlar da önceki tekne avında yakaladığımız kolyoz ve diğer tür balıkların akıbeti.

Son düzenleme: 8 Eylül 2014
  2. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Volkan Abi öncelikle av için tebrik ederim bereketli olsun ümidini kırmak istemem ama sizin kış avları başlamadan bitti gibi Atalay Demircinin dediği gibi kadınlarda harddisk var bence kafa yapısı olarak erkeklerden bir adım öndeler gitti Serhat Abi gitti :) Abi sen işi baştan sıkı tutmamışın nikah günü hayır bu nikah kıyılamaz demen lazımdı :) Herzaman Rastgelsin Abi

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, çok yakışıklı balıklar almışsınız, ben gördüm fotoları ama nasılsa rapor açarsın okuruz diye oradan bir şey yazmadım :) sen serhat abiyi kaptırırsan bizim yanımıza takıl abi, seyrek çıkıyoruz ama en azından çıkabiliyoruz :D:D:D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Şu anda objektif olarak; kışın hafta içi av yapamayacak Serhat abi. Eşini okula götürmesi gerekiyor. Bu da kışın 10 gün izne ayrılsam tek başımayım demek oluyor. Ben en azından hafta sonlarını kotarmaya çalışıyorum.

Şimdi daha yeni olduklarından pek problem olmayacak gibi duruyor ama gene de boş bulunmaya gelmez. :D

Kadınların en güçlü yanı hafıza. Biz erkekler bir çok şeyi önemsemeyerek hafızaya almıyoruz bile ama onlar en küçük detayları bile hafızada tutup, yeri gelince, hatta gelmese bile sana karşı kullanıyorlar.

Ben dün ne yediğimi hatırlamıyorum. Bi tartışma çıkınca, sen şunu şöyle demiştin diyor mesela.
    O ara erkek ne zaman dedim, hangi olayda dedim diye düşünürken susuyor tabi. O boşluk anında kadın 2 ve 3. olayları da ekleyince erkeğin hafıza çipi yanıyor haliyle. Oysa ilgi alanıma giren konuda sorsa, bak ne güzel söylüyorum. :D
    Örnek: Bu sahtenin daları kaç, atımı nasıl, ağırlığı nedir, hangi kalıbın çakması.... vs. vs. hihi

Hep bilemediğimiz yerden soruyorlar, sorun da oralardan kaynaklanıyor esasen. :D

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Buda Bir Seçenek :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serhat abi şimdilik kuyruğu dik tutuyor ama sonucu ben görüyorum. Hafta içi iptal oldu gibi bişey. İzin zamanlarımda tek başımayım büyük ihtimal. :eek:

Neyse, o da güzel aslında. Levreği tutup, sabah kapısına dayanmak lazım. :D
    Seyreyle kavgayı :laughing: :laughing: :laughing:

Sizinle olabildiğince takılırım elbet, kardeşim benim, sağolasın. :)
    Lakin sizde çok seyrek çıkıyorsunuz. 2 hafta da bir, havayı, suyu da dikkate alamıyorsunuz.
    Benim duruma adepte olmam lazım gibi geliyor ama hadi hayırlısı. :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Dakka bir hata bir. "sorun cikarmazsin di mi yenge" bir soru akla hemen sorun cikartmaliyim gibi bir dusunce yerlestirir :) oysa "ara sira serhat abiyi aliyim basindan da tv sana kalsin huzurla dizi izle" tarzi bir yaklasim iki puan aldirirdi :D
    Tebrikler Volkancan

8. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi Kadınları çok iyi tanımışsın benim sadıcımın taktiğide budur :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vayyyy.... Akıl akıldan üstündür, doğru tabi, böyle bir yaklaşım daha etkin olabilirdi belki. Hayırlısı artık, belki de boşuna endişeleniyorumdur.
    Zaman ne gösterecek, bakacaz artık. :)

Teşekkürler Roy. :)

10. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Lafi azimdan almişsin Roy.
    Kesinlikle katiliyorum sana "Sorun çikartmazsin demi yenge ne demek! Resmen sen sorun çikart demişsin :D Çok tehlikeli olmuş bence ve eminimki bir kadın bunu unutmaz ve sorun çikarir :) Yandi gülüm keten helva :p
    Gitti Serhat abi artik zor bulursun onu avlakta yaninda :D
    Bak ben evleneli 2.5 sene oldu yemin ediyorum sana 1 senedir 1 kere baliğa gittim. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    :D Şimdi canım cicim ayları Volkan. İleride vırvır, rivriv arttı mı bitti bu iş. Hele de çoluk çocuk olayı oldu mu unut Serhat abiyi. Bak ben bütçem müsait olduğu müddetçe her hafta sonu gelirim :D Asla yanlız yürümeyeceksin :D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D Allah kurtarsın, mapushane gibi. :)

Bende, bekar değilim hani... :D
    Ben Serhat abiyi tanıyorsam, çok etkilenmez bu durumdan. :)
    Umarım tanıyorumdur. hihi

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kendimi Liverpool FC gibi hissettim. hihi
    Sağolasın Sinan. Doğru diyorsun, ilk aylar pek sorun olmaz da ilerleyen süreç te ne olur? :rolleyes:

Hafta sonları pek problem olmaz da, hafta içi izine ayrıldığım vakitler tekim muhtemelen. cyrr

Şubat tatilinde bütçen müsait olsun hocam ;) hihi

14. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

yine keyifle okudum volkan.hiç resim olmasada yüzümde tebessümle okuyorum.:)
    balık avı ve kadın ilişkisine hoş bir anlatımla değinmişsin.:) güzel ve keyifli avların olsun.hoşça kal.:)

15. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Ama şimdi birde alt yapiyi hazirliyorum ;)
    Yakın zamanda hepinizden çok rapor koyucam siteye :rolleyes: reeling :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ahmet, amaç zaten keyifli, balık ve çevresinde gelişen olaylar hakkında sohbet etmek. Hayali olmadığını göstermek için de fotograf yüklüyoruz işte. :D Akşama yüklerim 2 foto. Arabaya kameramı koydum, bundan sonra özellikle levrek avlarında daha güzel görseller çekeceğim umarım.
    Sana da rastgelsin. :)

Peeeehhhh hihi hihi hihi Alt yapı biter, stadı yeniden inşa ediyorum dersin. hihi
    Baştan sıkı tutacaktın, umarım dediğin gibi olur da birkaç rapor okuruz senden de. :D Rapor konusunda beni geçeceğine ise hiç ihtimal vermiyorum :p

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aynen abi, biz havanın suyun durumundan ziyade hanımın nöbeti var mı oğlanın sancısı var mı diye bakıyoruz :)

Yalnız benden duymuş olma özkan diyo ki " bak volkan abiyle çıkmayınca balık yakalayabiliyomuşuz, demek ki sorun volkan abideymiş" diyo :D:D:D:D diyecektim ki yalan söylerken ağzım eğildi :laughing: :laughing:

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ehehehe.... :p Ağzın büzülür tabi... :D

Ben organize edip sizi ne zaman balığa götürdüm. :p
    Siz organize edip, hiç olta atmadığınız yerlere beni de sürüklüyorsunuz aslına bakarsan. :laughing:

Ben bir kere organize ettim, ona da sen katılamadın, Özkan geldi, vuruşta aldı, balıklar palazsa ben napim. hihi

Ben yanımdakine şansızlık getirsem, Serhat abinin hiç tutamaması lazım :rolleyes:
    Benim şansızlığım kendimeydi, o da pek kalmadı aslen. :)

Bu avınızda biliyordum turna tutacağınızı, İzmir'de olsam gelirdim de.
    Tam zamanında gittiniz çünkü. :thumb:

Vermişsin Özkan'ın eline iş yapmayacak rengi, tutmuşsun turnaları.
    Özkan'ın yerinde olsam, ilk turnadan sonra alırdım sahteni. :p
    Senin yerinde olsam, ilk turnadan sonra verirdim sahtemi. Özkan'a duyurulur. :laughing:

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi ilk ve ikinci turnadan sonra özkana aynen şöyle söyledim "kardeşim ben tuttum nasılsa gel sahteleri değişelim, demek ki bu sahteye geliyor" o da yok bedeki sahte de aynı marka sadece sırt kısmının rengi değişik dedi, ki öyleydi de zaten, bendeki tamamen beyaz yanlar hologramlı modeli, özkandaki sadece sırtı siyah diğer kısımlar beyaz ve hologramlı modeli idi :) ayrıca kutumuzdaki en baba sahte ile de avladı ima sasuke rp 120 aldığımız günün gecesinde özkanın oltadaydı ama kısmet olmadı ona :)

Evet genelde bizim organize ettiğimiz günler ve yerler oldu ama zaten amaç yeni mera bulmaktı :D artık bu sene senin bildiğin zamanda ve yerde bir yere gideriz abi, şansını belki bana da bulaştırırsın, ama ben palaz falan istemem, palaz tutacak olsam sülünezle çok kolay palaz çıkan yer biliyorum zaten :) ben kiloluk istiyorum siparişimi peşinen vereyim reeling reeling :D:D

20. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Volkan,keyifli bir raporlama.Her zaman rastgelsin.