Nippon kafamı karıştırdı.. Ayrıca birde FC tavsiyesi istiyorum.

Konu, 'Misinalar' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Selamlar balıkavı.net ailesi. Üniversitelerin tatile girmesiyle evime gelmiş bulunuyorum. 15 günlük tatilimde doya doya avlanmayı hedefliyorum. Tabi gelir gelmez bi malzemecileri yoklayayım dedim. Biraz istihbarat topladım, hoşuma giden ve meşhur olan sahtelerdende görmemle 2 tanesini almam bir olduhihi

Gelelim fasullyenin faydalarına.. Forumdada tanıtımını yaptığım spro passion 720 makineme nippon super tough sarmayı düşünüyorum. Lakin malzemecilerde istediğim kalınlığında bulamadım. Satıcı copolymer diye bir modelini önerdi. İkisi aynı sadece kabı farklı dedi. Bilemiyorum ikisi aynımı değilmi:confused:
    Vereceğim linkte tanıtımıda aynı gibi göstermiş ama madem aynı yeni modelde neden super tough yazmıyor:confused:

Bu almak istediğim misine.

http://www.avmarketi.com/asp/product/11306/Nippon-0-24-mm-100-Metre-Gri-Misina

Buda satıcının önerdiği.

http://www.avmarketi.com/asp/product/11292/Nippon-0-24-mm-100-Metre-Beyaz-Misina

İkisinin farkı ne kullanan arkadaşların yorumunu bekliyorum.

Bir diğer konu, surf kamışıma şok bağlamak ve zaman zamanda canlı yemle akya peşinde koşmak için 45lik sğalam bi fc misine önerisi istiyorum. Berkley var ama çok pahalı:( Fiyatı el yakmayacak, güzel bi fc önerisi istiyorum.

Teşekkürler....

2. 4443

4443

Onur öncelikle hoşgeldin umarım keyfli avlar gerçekleştirirsin ...

Canlı yem ile akya peşinde = 45 lik misine ve üstelik FC bu sıralamalar bana pek mantıklı gelmedi açıkçası ? Bu kısmını genişletirsen bir şeyler aktarabilirim diye düşünüyorum ...

Canlı yem ? Kurşunlu dibe yatırarakmı ? kurşunsuz gezdirerekmi ? vs.. ne gibi bir arayış olacak bu akya avın surf makinen ile ?

3. 4443

4443

Lichia amia , akya = bizim yörede ( ÇIPLAK ) diye isimlendirdiğimiz bu türün kıyıdan canlı kefal ile 3 kg dan 22 kg ' ya kadar av verdiğini belirtmek isterim ayrıca genel olarak en çok yakalanan kıyıdan 8 kg ile 15 kg aralığındaki avcılardır her ne kadar şu 2 sezondur pek kıyıya geçtiğimiz yıllar kadar yaklaşmasalarda yinede varlar bunlarda genel olarak hep canlı kefal ile yakalanıyor kurşunsuz ve gezdirerek ...

Bu avcıyı kurşunlu dibe yatırarakta alabilirsin lakin kurşunsuz kadar kısmeti açık olmayacaktır biliyorsun bizim sularımızda vatoz'da bol miktardadır kurşunlu yatırmanın %50 'si hep vatoza yada kemane yöresel ismi ise ( sapan ) balığına kısmet olur benim tavsiyem sana akya avlıyacaksan eğer kurşunsuz canlı kefal yüzdürmen ...

Kullanman gereken misineye gelirsekte misina 45 ' lik yetersiz kalır kardeşim en az 50 mm 60 mm kullanmalısın eğerki liman içerisinde yüzdüreceksen eğerki dışarıda yüzdüreceksende mutlaka ve mutlaka 70 mm misine altına inmemelisin kayalık bölgelerde risk daha fazladır ayrıca granyöz yöremizde ( halili ) deriz şu günlerde bu avcınında denk gelmesi olasıdır nasip kısmet ...

Makine ile yüzdürmekte mümkündür tabiki ama tahta kelebe sarılmış min... 500 metre misine ile hep yüzdürürüz ne kadar fazla misinen olursa avantajın o kadar fazla olacaktır ...

Çıplak çok yırtıcı bir avcıdır parlak gördüğü her şeye atlar saldırır vs.. 3 lü kanca çarpmalar varya biliyorsundur muhtemelen onunla dahi çıplak alınabiliyor ayrıca mücadeleci bir avcıdır bu yüzden misina akışı vermek zorunda kalacağın anlar olacaktır heleki 10 kg üzeri denk gelirse mutlaka ve mutlaka misina akışı gerekecektir yormak adına sanıyorum bilgin dahilindedir ama yinede kısaca özetlemek istedim ..

4. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hoşbulduk abi nasılsın:). Abi yok yanlış anlamışsın. Hani o uzak bi ihtimalde.. Olurda öyle bişey yapacak olursam elimin altında bulunsun. Esas amacım surf atış için şok düğümü yapacağım. Yemli avlar için. Surfle akyanın alakası yok yani. Ha 45lik akyaya ince olur dersen onu yapacağımız zaman gider daha kalınını alırız. Asıl amaç şok düğümü. Ona göre tavsiyeler şekillenir diye umuyorum.

5. 4443

4443

Bahsini ettiklerimi birde resimlendirimde soru işareti kalmasın ....

Uploaded with ImageShack.us

Çarpma diye tabir ettiğim kanca bu kullananı malesef oldukça fazla :)

6. 4443

4443

Sağol kardeşim iş güç uğraşıyoruz balıktan uzağım şu sıralar malesef iş yoğunluğum çok fazla şu aylarda ...

En azından 15 günde en az 3 rapor atarsın gözümüz gönlümüz açılır şu günlerde :rolleyes:

Pardon kardeşim o şekilde algıladım için yorumu uzattım galiba tavsiye veremiyeceğim malesef surf takım kullanımım dahilinde değil henüz ama yapmayı bende düşünüyorum artık seneye dolap tıka basa malzeme dolu bir yandan da :(

Bu arada değerli bir abim oscar ve maxsim kullanıyor şok 'ta bilgine şikayetlendiğine tanık olmadım ...

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
  8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Koyu renk etiketli olan nippon (gri misina) daha sağlam ve dayanıklıdır..

9. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    İlk linkteki misinayı makinemde kullanıyorum.Hem sağlamlık hemde düğüm açısından tavsiye ederim bende şokla kullanıyorum bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.Ama ikinci linkteki misina konusunda bilgim yok.

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    İki misinayı da kullandım: Gri olan yumuşak, beyaz olan (ikincisi) sert bir misina. İkisi de sağlam ve güçlü misina. Ancak gri olanı daha çok beğenmiştim, kolay kolay gam yapmıyor. Fakat o misinayı daha sonra bir daha bulamamıştım, Avmarketi'nden ben griyi sipariş ettiğim hâlde onlar iki defa beyaz olanı göndermişlerdi.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Konuyu görünce aklıma hemen sen geldin ve hocam da görürse yazmadan duramaz dedim kendime.:)

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ufaktan bir kaşıntı başladı mı ne:D

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ben anlamam. Lom mu bulursun delgi aleti mi her ne edersen ediver, ehmet abimiz İsa'dan haber almış: "Gelin buzu delin" demiş.

Haftaya bi çıkarma yapalım. Balıksızlıktan ağzımız gözümüz cırıldi hocam. Hepsi bir tarafa, sensiz heç olmir ya abim.:eek:

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hadi bagalım, gozel laporlarınızı bekliyorum o zaman. :D (pek beceremedim, idare edin hemi :p )

15. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Demin itibariyle 0.24lük grisini buldum ve aldım. Yorum yapan herkese teşekkürler...