Nippon Super Tough-Nippon Copolymer-Oskar Kevlon

Konu, 'Misinalar' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Yeni aldığım spro pasison 720 makineme sarmak için misine arayışını girdim. Aslında süper maxim çok güzel bi misine. Ama deneme amaçlı alternatif bir misine arayışına girdim. Farklı markaları-modelleri denemek hobiyi daha zevkli hale getiriyor bana göre.

Yukarıda adlarının yazılı olduğu aşağıdada linklerini vermiş olduğum misineleri deneyen varmı atçek avında? Yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.avmarketi.com/asp/product/11308/Nippon-0-28-mm-100-Metre-Gri-Misina

http://www.avmarketi.com/asp/product/11294/Nippon-0-28-mm-100-Metre-Beyaz-Misina

http://www.avmarketi.com/asp/product/6344/OSKAR-KEVLON-MAKARA-MISINA-500M

Çeker değerleri epey yüksek görünüyor aslında. Maxime görede ucuzlar:thumb: Ama gam, hafıza, düğüm mukavemeti, görünürlük durumları nasıl acaba?

2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Kevlon çok sert abi, fakat Oscar invisiline misinayı yemli takımlarımda kullanıyorum sorun yok.

3. 30427

30427

Oskar kevlon' u kullanmadım bilemem lakin nippon super tough 0.22mm, penn sargus 3000 makinemin bir kafasında sarılı. Ben bu misinanayı sadece spin avda kullanıyorum ve seçerken aradığım ilk özellik kesinlikle ve kesinlikle gam yapmaması idi. Bu anlamda beni oldukça tatmin etti. Düğüm mukavemeti de kullandığım bir çok misinaya oranla oldukça iyi. Makaradan iyi boşalıyor ve nefret ettirecek kadar yumuşak ve uzayan bir misina değil. Tasma atarken sorun çıkarmıyor.

Çeker konusu ile pek ilgilenmiyorum çünkü uygun kalama ve yeterli uzunlukta misina ile avımla boğuşabiliyorum. Yine de çekeri tatmin edici olacaktır diye tahmin ediyorum.

Hangi av disiplininde kullanacaksınız bilmiyorum fakat aranan özellik gam yapmaması ve düğüm tutması ise memnun edebileceğini söyleyebilirim.

4. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    kardesim ben nippon envayi cesitini kullanıyorum cok dayanıklı 34 yasındayım
    6 yasımda babamla galata koprusun avlanmaya basladım makina kamis daiwa
    misina nippon benim icin olmassa olmaz nippon misina istocta toptancısı var musayit eyer yakınsan ordan almanı tavsiye ederim fiyatları cok uygun

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bu seçenekler arasında kesinlikle Nippon Super tough seçerdim. Copolymer 0,30 yemli takımlarda gam yapıyor. Şu an spin makinamda super tough 0,26mm sarılı çok memnunum.