epey zaman oldu av paylaşmayalı. tepsi gene kızarınca bi paylaşayım dedim 300 - 350 m civarı derinliklerdeki tepeliklerin sırtlarında avladığımız mercan ve lipsozlar aşağıda. takım 6 iğneli derin su takımı. yem bil cümle deniz canlısının etleri. "]<a href="http://img46.imageshack.us/i/la1qi.jpg/" target="_blank"></a>
Çok emin değilim ama bunlar hakiki mercan değil sanırım patlakgöz mercanda değiller kızıl denizden geliyorlar çünkü aynı balığı Discovery Channel da Zor Balıkçılık adlı programda görmüştüm Haklı olabilme imkanım varmı ? yoksa bunlar bildiğimiz mercan mı ? biraz garip geldiler eğer değillerse bir yeni istilacı daha denizlerimize girdi Afiyet olsun Rastgele
Mercan onlar sevgili Ege,çok derinden geldiğinden basınç farkı dolayısıyla gözleri dışarı fırlamış yalnız lipsoz diye bir balıktan bahsetmiş Ozan,hangisi merak ettim doğrusu???
Eline sağlık . Müthiş bir av olmuş. Yerinde resim çekemediniz herhalde. o derinliğe ulaşmak için epey açılmak gerekir sanıyorum. Afiyet olsun.
yerinde fotoğraf çekmedim. bu avda yem kesmek gerektiğinden fotoğraf makinesi götürmüyorum. her yer kan su makineyi bozuyor. derinlikler çok uzakta değil antalya liman çıkışından 200 m sonra derinliği 300 m olan yerler var. oltanın dibe inişi mesele 7 dakikada iniyor aşağı
Tebrikler, 7 dakikada dibe iniyorsa gerçekten yorucu bir av olmuştur. Sanırım balıklar patlakgöz tabir edilen mercan türü, tadı nasıl fark var mı?
tebrık edıyorum 350 metrelık azmınızı.. sanırım bolgeyı uzun suredır tanıyorsunuz ve ısabetlı atıslar olmus.. renkler harıka... sunum harıka.. keske bırde olta ucunda gorebıleydık.. kusursuz olacakmıs... daha guzellerıne rast gelmenızı umarım
evet patlakgöz denenden. ama o dernlikten gelen ne varsa patlak deniyor tadı güzel ben seviyorum ama fangri mercan daha lezzetli diyebilirim. teşekkürler. bölgeyi az çok biliyordum ama bu noktada ilkkez avlandım. fish finder da bir tepe ve düzlük gördüm. düzlükten tepeye doğru taradım balıkta ordaydı
hocam gerçektende tebrik ederim. balıkların hepsi çok güzelduruyorlar, harika bir renk . 300/350metre derinliğe kaç gram kurşunla indiniz.
Tebrikler güzel mercanlar. Biz de bu türe patlakgöz mercan diyoruz ve tadı normal bilindik kırmızı mercana göre biraz kötü bence.