Niye levrekk tutamıyorumm :( kafayı yedirtti bu balık bana :D

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Ege Demirağ tarafından paylaşıldı.

1. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Merhaba en son makina konusunda gündeme gelmiştim tekrar merhaba diyerekten konuyu açıyorum ..
    Biliyorsunuz ki kısa bir levrek dönemi var şuan .. haziran ortasına kadar :(
    Spin kamış aldım .. Makina aldım .. sahte aldım (ne kadar atarken kopsada :( )
    Ama levrek alamadın nerdeyse 2 aydır deniyorum antalyada bile denedim tık yok .. antalyada alamadım .. eski foçada nasıl alıcam onu bilemiyorum ..Hava zamanımı yalnış .. yermı yalnış zamanlama mı yalnış bende anlayamadım ki ..

Şimdi size son sahtemi söyliyim buna çok güveniyorum çünkü hayatımda ilk defa büyük bir levrek bu yemi takip etti :thumb: :thumb:
    alba toby 2 numara 602 :D

Gün batımı veya gece dolunayda avlanıyorum avlağım 30 cmden 2-4 metreye kadar olan kumluk bir plaj .. kimi zaman çok insan oluyor kimi zaman az .. ama daha foçada gözümle levrek tutan birilerini görmedim sadece adamın bir koca yatların arasında .. 200 gramlık ispendekler tuttuyordu vede alıkoyuyordu :( banghead banghead banghead banghead banghead

Şimdi bana tekrar doğru koşulları söyleseniz bende rahatlasam :D

2. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    ilk önce sen bence şunu yapmalısın; o 200 gr ispendekleri alan adamı güzel bi sev...
    daha sonra sahte ile levrek yakalamk için doğru zamanı yani; eylül-ekim-kasım-aralık bekle..
    avlağını seçerken ;
    *avlaktaki küçük balıkların cinslerine dikkat et ve sahte cinserini ona göre yap,
    *denizin dalgalı,köpüklü ve karışık olması sana avantaj sağlayacaktır.
    *levrek avı videolarını ii izle oradaki denizin durumu ve hava şartları sana yol gösterecektir.

3. 29519

29519

Avlayacağım diye kasarsan olmaz bu işler. Gayet rahat ol, gelirse bir kere gelmezse iki kere de ve deniz kenarında olmanın keyfini çıkart. Gelirse de gelir boşver

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Temmuz sonu gece yemli takım ile levrek almıştım. Bence zaman o kadar da kısıtlı değil. Kayalık, dere ağzı bölgeleri tercih edin.

5. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Şartlanmışlıklar stresi de beraberinde getirdiği için avdan alınan keyfi alır götürür insandan. Halbu ki bizler bu işi sadece stresten uzaklaşıp biraz olsun kendimizi doğayla başbaşa bırakıp balık tutarsak ta kısmet diyenlerdeniz. Ava gitmeden önce psikolojik olarak kendinizi bugün su kenarında stres atmaya gidiyorum diye telkin ederseniz balık tutsanızda tutmasanızda o gün eve döndüğünüzde rahatladığınızı hissedeceksiniz...

6. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    "Spin kamış aldım .. Makina aldım .. sahte aldım (ne kadar atarken kopsada )
    Ama levrek alamadın nerdeyse 2 aydır deniyorum antalyada bile denedim tık yok .. antalyada alamadım .. eski foçada nasıl alıcam onu bilemiyorum ..Hava zamanımı yalnış .. yermı yalnış zamanlama mı yalnış bende anlayamadım ki .."

balıkçılarda var :D şaka bir yana dere ile denizin birleştiği yerlerde burun kısımlarından dereyle denizin kesişip iz yaptığı bölgelerde, liman ağızlarında, deniz çırpıntılıyken denemelisin. sahte olarak cam rapala veya su üstü rapala (veya batarı 20-30 cm olan rapala) kullanmalısın. cam rapalanın misina bağladığın ucu ovalse o ovalliği düz zemin haline getir ki çektiğinde sağ sol yapsın. ;)

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Ege Toby kaşıklar bulanık sularda ve dalgalı havalarda iyi iş çıkartır. Özellikle kışın. Yazın slikon ve daha küçük sahtelere yönel. Avlanma zamanın ne zaman?

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

hocam siz izmirde kumluk yer bulmuşsunuz ben onu bile bulamadım :) acemi olduğum için de dibi taşlık yerlerde attığım tüm oltaları kopardım:) size bol şans inşallah denk gelir de bu stresten kurtulursunuz.

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :thumb: :thumb: toby kaşığın bir cok modelini al özellikle bi modele şartlanma. 9 cm raglou bulunsun geri kalan sahteleri evde birak:)

10. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    akşam hava siyah ken .. :D veya gün batımındaa gece dolunay varken daha çok ava çıkıyorum ..

11. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    dolunay varken pek tavsiye etmem. çünkü dolunayda misina daha görünür hale geliyor. bir de (gerçi levrekte hiç denemedim ama) dolunay zamanında balık yapmıyor nedense?

12. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Hemen hemen aynı zamanlarda avlanıyoruz. Raporlarıma bir göz gezdir istersen. Özellikle son raporumdaki sahteleri tavsiye edebilirim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47317

Gece kaşığa elbette vurmaz değil ama, şahsen bu sahteler varken kaşığı evde bırakırım :D Yanıma bile almam yani :D Ve fazla pahalı sahtelerde değiller...

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Ege öncelikle kendini çok sıkma biz altı ay 4 kişi bu levreğin peşinden koştuk tam ümitlerimtükenmişti ki yine 4 arkadaş gittiğimiz avda benim oltama takıldı yani diyeceğim o ki sabır ... Zamanla olacaktır dereağızları mendirekler hep söylenen yerler buraları ısrarla dene emin ol ki levrek dolasıyosa o bölgede illa ki yakalarsın.

14. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Bence de çok güzel sahteler ama ben o sahteleri bulamam ben internetten alışveriş yapamıyorum :( .. Ama benzer renklerde sahteleri denerim.. :D Artık sprilino raglou -birde kaşıklı takımları denerim :D birde hologramlı beyaz sahteleri ..

15. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:

Avlanma zamanım artık sabah oldu 5 gibi gidiyorum ve yakaladımda 1.250 :D silikon ile ..