Herkese merhaba. 4-5 yıldır gittiğimiz bir avlakta bu seneye kadar iyi aynalılar alıyorduk. fakat bu sene 4 kere gitmeme rağmen sonuç sıfır. en büyüğü 100-200 gr lık balıklar. daha büyük tutanıda görmedim. en son gittiğimizde oltamıza bir tane gümüş balığı takıldığını gördüm ve bu avlakta ilk defa gümüş balığı gördüm. Acaba balıklar gümüşlemi beslenmeye başladı diye düşünüyorum sizce sorun ne olabilir ?
Yalnız değilsin Bu sene İstanbul ve civarında sazan avı pek verimli değildi sanırım.Ya balık yeterli yeme ulaşabiliyor,ya da beslenme tarzına biz adapte olamadık. Sanırım önümüzdeki sezon toplanıp Tortum'a gitmek zorunda kalacağız
Ben de cumartesi günü anormal balık yakaladım ve hepsini geri bıraktım. Aynı balığı 2 kere yakalamış bile olabilirim
Cumartesi dişçide derin operasyon yaptırdım.Evde duramayıp zor attım kendimi dışarıya. İnan yolda şarhoş gibi gittim. Makinayı gözüm görmedi inan
0,5 kg ile tahmini 4-5 kg arası değişiyorlardı. Bu sene evdekiler sazan görmek istemediklerini söyleyince ben de onları seneye bırakmaya karar verdim. Sadece kendimi eğlendirmeye gidiyorum. Diş tedavim maalesef uzun sürecek. Sanırım 4-5 ay gibi. Artık beni evde kimse tutamaz Bahanesi hazır
Aslında çok ilginç sayılmaz. Arada düşen yağmurlar balığın yemlenme tarzını etkiledi. Ben de bu sene mısırla sazan tutamadım. Başka yemlerle alıyorum
Abi ben herzaman mısır kullandım hala mısır kullanıyorum bu günekadar mısırı reddeden sazan hiç görmedim (Isparta'da bir göl hariç)
Her avlak aynı tepkiyi vermeyebilir. Yağmur aynı şekilde etkilememiş olabilir. Pek çok faktör var.Bizimkiler de mısırı reddetmiyor zaten. Mısır karışımı yemler yapıyorum. Tek başına mısır sonuç vermedi. O da bu sene. Belki karışımı sevince mısıa atlamıyor ki öbür yem gelsin diye bekliyor
Bu arada bizim Tortum sazanı taktikleri görünce iyice sindi galiba Organizasyonları düzenlerken görülmüş dediler
Arkadaşlar bu sene sazaan çoğu zaman boncuğa geliyor geçtiğimiz hafta yarışmada tutlan balıklarda çoğunlukla boncuğa geldi yemleme kuru mısır ve küllü mısır