Noel ve yilbasi hediyeleri :)

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında kalamies tarafından paylaşıldı.

1. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    E malum, gurbetteyiz, noel ve yilbasi yaklasiyor. Her ikisi de bizim bayramimiz olmasada, yasadigimiz kulturde noellerde hediye alip vermek gelenek oldugundan ben de bari kendi yaptigim flylardan ese dosta noel armaganlari yapayim dedim ve ortaya cikan sonuclar...
    Aslinda bu isin kompetani degilim, acikcasi bu yaptigim klasik somon flylari ilk yaptigim klasik modellerden esinlenerek yaptigim calismalar. Ama ucunde de kullandigim teknik ayni. Farkli hindi ve kaz tuylerinden parcalar kesip (sagli sollu) kestigin parcalari parmaklar arasinda birlestirmek. Ana gövde pek de mesakatli olmasa da yine de normal flylardan daha cok is istiyor. Mesela gövdeyi kafaya kadar bitirdikten sonra her flyda bir saatlik molalar verdim :)
    Kullandigim malzemelerden, klasik fly baglarken kullanilan olmazsa olmazlardan ikisinin resmini de ekledim. Biri Golden Pheasant head ( Altin sulun kafa tuyu) öteki ise jungle cock cape ( orman horozu yaka tuyu)
    Ilk uc resim Yapmis oldugum klasik flylar, daha sonra aradaki yapim asamalarindan resimler...
    Herkese iyi calismalar! Rastgele...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakikaten hediyelikten de öte çerçevelik olmuş bunlar. Kıyılır mı bu nadide eserlere? Şah eser bunlar.:)

Nefis çalışmalar Atilla kardeşim, ellerine-gönlüne sağlık.;)

3. modena

modena

çerçevede ki kompozisyon son derece başarılı olmuş...tebrikler...

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Cok ama cok guzel olmuslar.Eline,emegine saglik.
    Somon dedinde aklima geldi.Dun gece ruyamda karli daglar arasinda somonlar gordum.Elimde olta olmadigi icin yerden bir tas alip bir tanesini vurdum.Ama vurdugum balikta ufak cikti.
    Neyse bunlari neden anlattim:S :D ? Bende bilmiyorum....
    Sonuc : Paylasim icin tesekkurler :) ;)

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Noel ve yılbaşı bizim dinimize ve kültürümüze ait olmasa da hediyeleşmek güzeldir. Hele ki hediye el emeği göz nuruysa ve bu kadar nadideyse daha da güzel... Tebrikler abi. :)

6. modena

modena

emrah durumun iyi değil acilen balığa git abisi...ne olur ne olmaz...:D

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aynen oyle Abi :D...
    Denizi ozledim yahu, oz-le-dimmm! :D
    Rastgele :) ;)

8. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

Valla hepsi şekere benziyor :) balık olsam yerim onları ben :)

ellerine sağlık...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Aralık 2010
  9. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Herkese yorumlarindan öturu tesekkurler. Malum buralar su siralar oldukca soguk, balik tutma isi gelecek nisan mayisa kaldi diyebilirim. Buzda balik tutma pek te isime gelmediginden hem de fly balikciligina olan sevdamizdan evde uzun kis geceleri icimizdeki fly atesini bu sekilde söndurmeye calisiyoruz. Hem kendimiz tecrube kazaniyoruz hem de ese dosta arkadaslarinda dedigi gibi el emegi göz nuru hediyeler vermis oluyoruz.

birlestirilmis kanatlarin ne kadar sabir ve hatta bazen sinir bozucu oldugunu anlamis bulunuyorum Birol bey:) hindi ile kaz tuylerini birlestirmede yasadigim zorluklar neticesinde sadece hindi tuyu ile bu isin daha verimli olabilecegi kanaatine vardim. Orman horozuna gelince :) onun yerine kullanilabiecek alternatifleri baya bi aradim ama sonuc nafile. Ebaydan oldukca ucuza buldum bu elimdeki yakayi. 1. sinif olmasada isimi oldukca iyi göruyor. En azindan helsinkide ayni yaka tuyune 120 yuro vermek zorunda kalmadigim icin cok mutluyum :)

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gerçekten mükemmel bir renk şöleni oluşturmuşsunuz Atilla Bey, elinize sağlık.

Özellikle bu tüyün renklerine vuruldum, Orman horozu yaka tüyü dediğniiz bu mudur?

11. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Tesekkurler Rifat bey,
    Evet Orman horozu, ingilizce tabirle Jungle Cock dedikleri horozun yaka tuyu bu. Birkac arkadasima da gösterdim onlar da oldukca hayran kaldilar renklerine. Allah ne guzel yaratmis herseyi:)

Assagida horozun netten buldugum bir kac resmi

12. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Gerçekten çok albenili duruyorlar arkadasım..
    Ellerine emeğine sağlık bilirim bu tür şeylere olan hevesimden, emeğin nasıl göz göz işlendiğini.
    Not: benimde yeni yılımı kutlarsan daha güzel şeylerde yazarım :D

13. OMMG

OMMG OKAN

İnsan bunları kullanmaya kıyamaz, çerçeveletip duvara asılır ancak.Ellerinize sağlık...

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Artık sanatkar olmuşsunuz.Tebrik ederim.

15. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Çok güzel çalışmalarınız var. Sahtelerde kullandığınız iğneler özel mi, hangi model iğneler kullanılıyor bu tür çalışmalarda.

16. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Herkese iltifatlari icin cok tesekkurler, kendi capimizda biz de birseyler yapmaya calisiyoruz, Halil Bey in dedigine de cok tesekkurler ama daha sanatkar olmaya cok yolumuz oldugunu belirtmek isterim :)

Atilla Bey, kullandigim kancalar özel kancalar, evet. Bunlar somon flylari icin özel uretilen, sap kismi genellikle hafif bombeli ve uzun, renk olarak ta siyah olan (altin sarisi ve bronz olanlar da mevcut ama nadir) eger gercekten balik tutmak icin kullanilacaksa gözu yukari bakan, yok eger süs icinse "Blind-eye" denilen, yani gözsuz kancalar. Benim bu flylarda kullandiklarim TIEMCO marka #1/0 yani en buyugun bir ufagi boydaki kancalar. Normalde Blind-eye lar oldukca pahali, 5 adedi 15 yuro civari ve göz icin de ayri örulmus bir ipek kullaniliyor. o da 10 yuro civari metresi. Ben bu TIEMCOlarin gözunu kerpetenle kesip göz icin de dakron iplik kullaniyorum, hicbir farki da yok :) Assagida kancalari aldigim firmanin internet sitesinden kancalari görebilirsiniz.

http://mistpool.com/index.php?cPath=29_49_76&sort=2a&language=en