noldu Mersin li abilerim kardeşlerim hiç sesiniz çıkmıyor ) ticari balıkçılar delimi etti sizi yoksa bana oldugu gibi ) ? Birde hep televizyon izlerken gördüğümde bir laf söylüyorum canavar balıklar diye bir program var orada nil levreği baskınından söz ediyor istila ediyormuş vs her gördüğümde yiyorsa burayı istila etsin diyorum içimden eminim sizde öyle diyorsunuzdur ) ?? bu günde ara sıra zargana tutup saldığım hevesimi giderdiğim mekana gittim ağ sermişlerdi üzülmedim desem yalan olur..
silifkede poyraz esiyor tükürsen yere düşmez ,hava musade etmiyor ama yinede duramıyorum gidiyorum hiç birşey çıkmıyor.
Mersin'in tadı tuzu yok, botumuzu tamir ettirdik kısmetse bu hafta Yumurtalık tarafına safari düzenleyeceğiz
bu ağ atanlar benide çok rahatsız ediyor.Sanki başka yer yokmuş gibi hergün gittiğim avlağıma ağ seriyorlar banghead
Okan sen balığa nereye gidiyorsun doğrusu çok merak ediyorum ... Yemli balığa gidiyormusun mesala ? (Çipura bu sene müthiş verimliydi ) sen nerde idin ? Sadece levreğemi çıkıyorsun ? Levreğe çıkıyor isen sadece yapay yemmi kullanıyorsun ? Yani mersinde balık yok yok diyorsunuzda kusura bakmayın balık sizin ayağınıza gelmez biraz zahmet ister aramak gerekir örneğin sadece hafta sonları bir kaç saat yemli denemem oluyor aldığım balıklar vs.. bir rapor içerisinde resimliyorum tek rapor içersinde resimlerini ekledim vs.. Evet levrek henüz sahtelere rabet etmiyor ama levrekte çıkmaya kendini göstermeye başladı canlı yem ile alan eşim dostum mevcut (ben iş yoğunluğum nedeni ile gidemiyorum ) Son günlerde karakulak (minekop)'ta kendini gösterdi ve bu sene müthiş geçiyor devam edecekte sevgiler ...
abi 3 aydır çeşitli yerlerde canlı kurt yengeç sülünez yemleri atıyorum sahte balık agırlıklı çalışıyorum merkezde gezmediğim yer kalmadı derenin oradan t iskeleye oradan marinaya kadar 3 aydır sadece 5 tane zargana 3 adet turna 1 tane ufacık çupra aldım ya bende bir şanssızlık var yada deniz kurumuş sadece ben değil sorduğum tüm abilerim vs bu sene balık yok diyorlar geçen sene bu zamanlar çok levrek yakalardık canlı yemle sahte yemle hep levrek alıyorduk bu sene nedense canlı yemde atıyorum tık demiyor ... sizin avlandığınız yer mersin merkezmi acaba ?
bence mersin için en uygun yem karides karides bizzat ben karidese 10 civarı mercan aldığımı hatırlıyorum
Okan bak kardeşim ben ve çevremdeki eşim dostum vs.. genel anlamda herkez bu senenin balık bolluğundan oldukça memnun Sen ise tam aksini söylüyorsun eşin , dostun , çevren vs.. bu senenin kısır geçtiğini söylüyor ben halen anlam veremiyorum idk idk Hazirran , temmuz ayı çipura oldukça fazla idi yaklaşık 4 kg altında hiç dönmedik balıktan 16:00 19:00 saatleri arası av süreside bu kadar ... Temmuz sonunda kesti çipura bir müddet seyrekleşti sonrasında yine aynı şekilde devam etti taki geçen haftaya kadar çok güzel çipuralar aldık 500 , 600 grm arası kıyıdan... Zaten tekne faslına hiç değinmedim değinmiş olsam kelimelerim daha agır olur emin ol çünki bu sene hiç bir senenin yapmadığı kadar çok balık yaptı tekneciler çok iri çipuralar getirdi hep halende devam ediyor tekne avında ... Liman içerisinde dahi canlı karides ile 1.5 kg 2 kg arası iri çok çipura alındı , şu günlerdede güzel karakulak (minekop) çıkıyor arada levrek vs... bu arada lüferde kaynatmaya başladı kendini gösterdi ahh vakit ahhh işim gücüm daha önemli tabiki hayat mücadelesi veriyoruz hepimiz velakin vaktim vs.. imkanım olsa raporsuz gün geçirmiyeceğimden en ufacık bir kuşkum şüphem yok güzel kardeşim çünki bu sene ciddi anlamda çok başka .... Balık her zaman malesef aynı bölgede yada aynı bölgelerde yapmıyor ve en önemlisi balık her zaman her yemi yemiyor (iştahlı) saldırmıyor yeme , zaman zaman karaduvar kurdu ile güzel alırken şu sıralar en verim alacağın yem kargı midye (sülünez) dir ... geçen sene çipurayı a noktasından güzel aldık bu sene c noktasında güzel yaptı sadece bir meraya bir noktaya çivi çakmadık hiç bir zaman sürekli farklı yerleri denedik balığı aradık ve neticesindede bulduk ... Örneğin asla ve asla yemli ava gidiyorsam hiltondan sonrasına yani adnan menderes vs.. sonrasına gitmem gidersem neticesini biliyorum ama yeni marina civarı özellikle boğaz geçen sene muthiş karakulak verdi güzel karakulak aldık bu sene daha fazla olacağıda aşikar ilerleyen günlerde hepberaber göreceğiz Bu sene bilen bilmeyen çoluk cocuk acemisi bilgilisi herkez çıplak aldı ? bu çıplakları alanlar balık almamışmı sayılıyor ??? Örneğin geçtigimiz günlerde hiltonun ordaki teknelerin olduğu bölümün sağ tarafındaki kumsal tam 15 gün kadar müthiş çıplak yaptı 1 ila 3 kg arası değişen çıplaklar herkez çıplak aldı bolca vs... Çok fazla uzattım sanıyorum ama bu serzeniş şahsına değil sakın bu şekilde alğılama güzel kardeşim daha çok senin gibi bir çok kişiden benzer şeyleri duymak beni üzüyor çünki mersin bu kadar kupkuru diye tabir ettiğiniz durumda değil asla sadece avcının daha çok arayış içerisine girip balığı bulması gerekiyor her olta atılan yerde balık olacak diye bir kural kaide yoktur durum bundan ibaret sevgiler kardeşim ...
Bu arada rapalayı bir süreliğine bir kenara bırakıp canlı izmarit ile avlanırsan Levreği aldığını kendinde göreceksin özellikle sabah suyuna dene bilgin dahilindemidir değilmidir bilmiyorum ama canlı izmarit ile av yaptıysan mutlaka denemeni tavsiye ediyorum sana özellikle.. liman mendireği kırıktaş civarını denemen yararlı olacaktır bu arada canlı izmarit ile bir konu mevcut gözlemlersen belki faydalı olacak yeri vardır şahsına hoşçakal ... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51084
bende hüseyin abinin dediğine katılıyorum dayım tekne ile açıldığında çupra karakulak gibi türlerden en az 2-3 kilo dönüyor ayrıca ben bile amatör olup rat atışımda 2 saatlik bir avda 2 çupra 2 levrek çektim. bunun zevkini öğretmesini hüseyin abiye borçluyum. tabi ki balık sürü halinde gezer tek halde gezer ama her yerde olacak diye bişey yok.... deneme yanılma ile bunu bulursunuz .. herkes derdi tırtar limanı balık yapıyor ama bana göre o kadar uzağa gitmek boş... erdemli limanı iiçi veya dışı şansınıza vurursa.. av raporlarından takip ederseniz nerede ne var çıkıyor mersin sahilinden deneme fırsatım olmadı olacağını da sanmıyorum ama kahve mi içerken gördüğüm çoçuğu amatörü professiyonel birşeyler çekiyor oradan. gidecek olan arkadaşlara şimdiden rastgele..