http://img199.imageshack.us/i/kirlangi.jpg/ 2008 yılının mayıs ayıydı yanılmıyosam.Biraz soguk bir havaydı.Elemanlardan birisi askere gidecekti o hafta.Abi dedi bogazda bir çay içelim nedersin.Tamam dedim birden akşam 8 gibi çıktık yola.İSTİYEDE iskelenin hemen yanında bir çay bahçesi vardır çogunuz bilir.Oturduk sohbet muhabbet çay tabii deniz kenarı oldugu için benim gözüm ister istemez denize kayıyo.2 Saat kadar oturduktan sonra hesabı isteyip kalktık.Hava karanlık denizde öyle tek aydınlık olan yer istinye iskelesinin denize yansıyan projektörü.Yaşlı bir amca yemli istavrite takılıyo.Kovasındada 5 -6 tane istavrit var.O anda gözüme bişey ilişti denizde bayagıda büyükçe bişey.Dairesel hareketler çizerek ışıgın altında yüzüyordu.Yanımdaki çocuklara sordum bu ne balıgıdır diye.Güldüler abi sen bilmezsen biz nerden bilelim diye.BEN TATLI SU BALIKÇISIYIM.göl balıgını suyun üstünde yüzüşünden oltaya vuruşundan tanırım.Ama denizde iddaa etmem.Neyse orda balık tutan amcaya sordum.Oda bilemedi KEFAL olabilir dedi.Yoldan geçen birkaç kişi daha balıga bakmaya başladı ama hala ismini bilen yok.Yanda 2 tane kanadı olan ışıgın altında koyu kahverengi gözüken bir balık.Amcaya oltanı kullanabilirmiyim dedim.Kırma ama diyerek isteksizce verdi.Çapariye takabilirmiyim diye düşünürken bizim çocuklardan bitanesi Abi torpidoda geçen istoçtan aldıgın TURNA kaşıgın var vereyimmi dedi.ALLAH dedim içimden.Birkaç at çekten sonra yandan taktım üçlü igneyi Yukarı çektigimde mavi kanatlı açık kahverengi koca kafalı bir balık.Allah biliyoya elimi sürmedim en başta çarpar falan diye.Karşı restaurant tanda görmüşler kalabalıgı gelmişler.Dedi KARDEŞ O KIRLANGICI BURDANMI TUTTUN.O anda anlamıştım bunun kırlangıç oldugunu Hatta hatırı sayılır bir para teklif etselerde vermedim.Semt balıkçısından tarifini aldım kendim yaptım YOK BÖYLE BİŞEY.Heee buarada balık yaralıymış kafasının üstünde 2 tane yarası vardı Zaten o yüzden kenara gelmiş.TROL agından kurtulmuş dediler ama bilemiyorum.Bidigim tek şey nasibimin taa nerelerden kalkıp ayagıma kadar geldigiydi Zamanınızı aldım tşkler Hepimize rastgele
Vay vay kısmet ayağınıza gelmiş. Normalde açıklarda dipte yatan bu balık yaralanınca kıyıya gelmiş. Şu anda lüks balıkçılarda kilosu 50-60 liradan satılan denizin en değerli balıklarındandır. Çorba ve buğulaması harika olur, siz de heralde böyle değerlendirdiniz.
Baliginda maasallahi var hani Lezzetinin ne kadar iyi oldugunu bilirim.Keske bir daha sansim olsa Rastgele...
İki yıl önce. Olta atmış beklerken birden gözüm sudaki bir hareketliliğe takıldı. Göl yüzeyi ayna gibi dümdüz. Biraz dikkat kesilince kiloluk bir gökkuşağının tırıvırıya dolaşmış ve boşuna ondan kurtulmaya çalıştığını anladım. At-çek oltamdaki kaşığı balığın yarım metre ötesine düşürdüm. Çekince, tırıvırıya takılmış balığı aldım kıyıya. Aldım almasına ama, bu bana hiç balık avı hissiyatı yaşatmadı.
Bugulamasını yaptım.Etinin lezzetini başka balıkla kıyaslayamayagım kadar çok begendim yada o anda çok açtım