Nostaljik avlarımdan kareler

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler.
    Hani bazen anlatırım ya bu eşsiz Anadolumuzun hemen her bölgesinde olta salladım diye.
    Teknemden ve kerterizlerimden,açık ve yakın su tekne balıkcılığımdan ayrı kalmanın verdiği stresi belki atabilirim diye böylesine bir konu açayım dedim.

Resimlerden ilki Ankara gençlik günlerimden,şimdilerde berbat olduğu söylenen Eymir gölünden tatlısu atçek takımıyla,klasik turna kaşığı ve 0,30 misinayla 1.5.1970 tarhinde tarafımdan yakalanmıştır.
    O zamanlar 1 Mayıs bahar bayramı olarak kutlanırdı ve tatil bir gündü.
    Bendenizde çalışma hayatıma Yapı ve Kredi Bankası Asmaaltı şb.Kambiyo kısmında İstanbulda başlamıştım.
    Bekardım,bir sene evvelki mayıs bayramındada oraya gitmiş 5 No;Sarı üzeri kırmızı benekli Mepps Spinnerimle hayli güzel turnalar yakalamıştım.
    Ancak o gün zenci bir Amerikalı olağanüstü bir turna yakalamış ve aklım o balıkta kalmıştı.
    Hemen bir sene sonra aynı gün,bazı kızlı,erkekli arkadaş grubuyla,bahar bayramını kutlamak üzere İstanbuldan kalkıp gelmiştim.
    Piknik yapmaktaydık.Ama benim aklım kızlarda değilde Turnalardaydı.Bir fırsatını bulup sıvıştım.
    İlk önceleri küçük bir turna yakalamamın akabinde bu devi yakaladım.

Yeni aldığım pantolon,gömlek ve ayakkabılarımı hiçe sayarak,aslında bir kütüğe takdırdığımı sandığım devin su üstüne yükselip sanki''allah,allah bu da neymiş böyle ağzıma takılan''
    der gibi hafifce başını salladığını görünce,hemen o zamanki en yakın arkadaşım Lemiyi çağırıp,kalaması iyice ayarlanmış kamışımı eline tutuşturup,sadece bu şekilde dur dememin ardından yarı belime kadar suya girip,arkasından dolandığım balığın nihayet paniklemeye başlamasına meydan vermeden,Karakucak dalarak,sanki bel kündesiyle aşırıp iki karış suya indirdiğimi,o anda misinanın koptuğunu,ancak sığ suda hareketlenemeyen balığın iki göz yuvasına soktuğum parmaklarımla dışarıya alıverdiğimi dün gibi hatırlıyorum.
    Anında tepeme dolaşan kızlı erkekli grubun alkışlarınıda hatırlıyorum.
    Binbir güçlükle pikniği hemen kesip o sırada yeni piknicileri getiren Skoda bir dolmuşa koyup Bahçelievlerde kaldığım bir aile dostumuzun evine attıydım kendimi.
    Midesinden koca bir sazanda çıktıydı.
    EDrtesi gün dağ tepe aşarak tekrar oralardaydım.Ne yazıkki tüm kaşıklarımı çelik bedenim olmadığından diğer devlere kestirdiğimide içim sızlıyarak işte şu an tekrar hatırlıyorum.
    120 cm gelen devin sair kareleri ise şunlar

Diğer sudak,turna ve yayın nostalji avlarımı konu uzayacağı için bilahere,konuları ekinde sunacağım.
    Sevgi ve saygımla kalasınız

Vedat Abayoğlu
    1948 - Çanakkale

2. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Sevgili Vedat Abi'm yüzümde nasıl bir tebessümle okudum anlatamam. O imkansızlıklarda yaptığın avı, bizler bu imkanlarla gıpta ile okuyoruz. Çok değerli bir paylaşım, ellerine yuregine saglık ..

3. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    canım abim, bir çırpıda okuyuverdim. 2. resimdeki balığı görünce dev turna 1. resimdekinden kat be kat büyükmüş diye düşündüm:) çünkü ben 1. resimde kamışın altındakini ağaç kütüğü sandıydım:))))
    Nice bayramlıklar feda olsun böyle güzellere. Sevgiler;)

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    sağolasın vedat abi bu güzel paylaşım için....

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vaybe 70 li yıllar siyah beyaz kareler ve Vedat amcam:) o zamanlar kimde fotoğraf makinası vardıki,Vedat amca mın donanım taa o dönemler den sağlammış:) jilet gibi takım içinde Vedat amca:) spin takımında o dönemlere göre bayağı sağlam bir takım görünümü veriyor abi:) o dönemlerde kim bilirdiki at çek ile balık avlandığını:)
    turna desen 10 numara:) süpersin Vedat abi:)
    paylaşım için teşekkürler

6. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Üstadım bir kez daha gönlümüzü fethettiniz..

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Vedat amca harika kareler taşıdın geçmişten günümüze.. Allah uzun ömürler versin yine bu denli güzel avlara imza atasın.

8. 3182

3182

Biz daha piyasada yokken ne guzel avlar yapmisin. Kimbilir daha ne hikayeler var sende.

Sivriceye sevgiler saygilar vedat abi.

Orkinos sis varsa her an gelebiliriz emre ile.

9. modena

modena

vedat amca diyorum ve susuyorum...birde ellerinden öpüyorum saygı ile...

not:daha önce iç sularımızda spin takımı ile yakalanmış daha büyük turna gören varsa beri gelsin grubu kuracağım facebook da...nasıl fikir...

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Vedat abi bir laf vardır, "Yediğin önünde yemediğin arkadanda" diye.İşte biz o imkanlar içerisinde sizlerin zamanında yaşadığınız imkansızlıklara biraz merakla,biraz da gıptayla bakıyoruz.Bir yerlerde 1940-50 li yıllarda balıkçılık yapan bir abimizin anılarında rastlamıştım.Atların kuyruk kıllarından misina yaparlarmış.Hatta faytoncular sırf atlarının kuyruklarından kıl çekip hayvanı huzursuz etmesinler diye atın kuyruğuna düğüm atarlarmış.Şimdi ilginç bir hikaye olarak dinliyoruz.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Var mıdır başka böylesi? Hakikaten nostaljiye serlevha olacak cesamette bir turna. "yüzyirmisantim"!!!

Gözüpek, atılgan, yiğit yüreğinin keskin akli melekelerinle yekvücut oluşu, elbette böylesi eşsiz başarılarla taçlanacaktı. Bu yolda, daha cilası solmamış nice makosenler parçalandıysa da, nice dimağlara lezzet çalan eşsiz anlar, nostaljiler de kaldı.

Şahsen tanışamasakta özellikle farkına vardığım, hemen her av fotoğrafında şahit olduğum, hayranlık uyandıran çelik misali cesaretinin ta o zamanlarda da ışıdığını yeniden görmek şahsınıza olan saygımı perçinledi. Yüreğine sağlık pambık dedem, aziz üstadım.;) :)

12. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Vedat abi harika fotoğraflar ve çok güzel avlar yapmışsın sizi avcılık konusunda taktir eden ve takip eden hem hayranınız hemde ileriki yaşamımdaki idaillerimdensiniz. Bilinçli avcılık konusunda nekadar geriden geldiğimizi çekmiş olduğunuz fotoğraflarla bizlere özetlemişsiniz Ne babayiğit turnlarmış onlar. Elleriniz dert görmesin. Ama şimdi birtane öyle bir balık yakalansın bu denizde olsun iç sularımızda olsun hemen ağlarla kuşaltılır. dinamitler atılır herşey yapılır. o yüzden bu hallere geldik. Güzel fotoğraflarınız için teşekkür ederim. Güzel bi görsel ziyafet

13. İKİZLER

İKİZLER

Şimdiki fotoğrafınızla eski fotoğraflarınızı görünce ezel dizisindeki ramiz dayı karakterinin şimdiki ve gençlikteki halleri geldi aklıma :)

14. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    hey gidi günler hey...
    yine müthişsin vedat abi..
    demek bu balıkçılık zehri fena zerk edilmiş senin bedene..yıllardan beri bıkmadan usanmadan nerdeyse 1 bardak suda bile at-çek yapacaksın abi..:D
    büyüksün ne denebilir ki..

15. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Vay be 40 yıl öncede aynıymış bu Turna balığı :)

16. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Bir konu altına yaptığınız yorumda bu turnadan bahsetmiştiniz. O kadar eski fotoğrafları bulup yayınlayabileceğinizi düşünmemiştim. Tebrik ederim Vedat amca, sizin gibi bir ustayla av yapmak nasip olur inşallah bizlere de. :)

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ben diyorum, bu yakışıklı delikanlıyı ve avını bir yerlerden hatırlıyor ve tanıyorum diye , fakat nereden olduğunu bir türlü çıkaramıyordum.

Şaka bir yanada Vedat baba, gerçektende çakı gibi bir delikanlıymışsın, gerçi balığı yakaladığın gün ben tam 3 günlük ADAM mışım canım.

18. setere

setere ünsal

vedat abi süper kareler.tam nostalji olmuş.
    turnalarda oldukça iyi ölçülerde...

19. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    sözün bittiği yer demek lazım..harika bir av ve tam 40 yıl önce..anlaşılan o ki bizim daha 40 fırın ekmek yememiz lazım :)

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Murat.
    Haftaya İstanbulda olacağım.Genelde Cengiz balıkcılıkta olurum.
    Birebir görüşmek isterim.
    Sevgiyle kal