merhaba sitemizin degerli uyeleri gecen gun goztepe koprunun orda kefal avlarken birden kefallerin su ustunde kacıstıklarına sahit oldum bu durum bircok kere sahit oldugum bir durumdu ancak kacısan kefaller bir hayli buyuktu hemen aklıma bunun irice bir granyoz veya trofe bir levrek olabilecegi geldi bu durum sahilden 50 metre kadar ileride oldu. evet orda buyukce bir balik geziyor ve ben onu yakalamalıyım.simdi sorum 100gr kursun ile 0,60lik misinayı 50metre ileriye fırlatsam ve 1,5metre 0,35 lik misina ve 04 igne ile canlı kefal yavrusu veya kaya baligini klipsli fırdondu yardımıyla ana misinaya takıp bıraksam faydali olur mu zira benım dusuncem 100 gr kursunu 50metre ve ilerisine fırlatıp yemlik baligi klipsli fırdonduyle bıraktıktan sonra hem yemlik baligi hırpalamadan uzaga bırakmıs olacagım hem de balik istedigi derinlikte dolasacak.veya sade bir sekilde gezer kursunlu bırakma mı yapsam ama bu sekilde fazla ileriye gidecegini dusunmuyorum.degerli uyelerimizin de goruslerini bekliyorum
Kardeş Istanbul Göztepe Köprüsünün Altinda Deniz Değil, Lağim Deresi Var. :d Sen Nerde Tuttun Yav Allasen
birincisi o kefal yavrusu istediği derinlikte dolaşmaz.KIyıda dolaşırBahsettiğiniz sistem asla 50 metre ilerdeki avcı için işe yaramaz. İkincisi, eğer bahsettiğiniz kaçışan kefaller 300-350 gr üstüyse arkasında levrek yoktur emin olun.Granyozu bilmesemde arkasındaki balığın lüfer olma olasılığı %80 dir ve değil 35 , 60 lık misina bile dayanmaz Siz tedbirinizi buna göre alın.Sonra canınız yanmasın
cevabın için tesekkurler burak kardesim kefal yavrusunun kıyıda dolasacagını biliyorum ama o uzaklıktayken geri kıyıya donmek isteyecek ve bu da dikkat cekmeyecek mi.hem izmir korfeze pek lufer girecegini dusunmuyorum granyoz veya iri bir levrek kanaatindeyim kefaller de dedıgın gıbı 350 400 gr idi.
Benzer bir olay Geçtiğimiz haftalarda Bandırmada Başıma geldi Hatta dayıylada konuştuk(Bandırmalı) Bazen kefaller panik halinde su üzerine sıçrıyorlar ve bazıları sanki suya dönmek istemiyormuşçasına su üzerinde sekerek kaçışıyorlardı.oysaki merada 1-8kg arasında minekop ve nadiren baltabaş dışında bir canlı oltalara vurmuyordu...Konuyu aramızda konuştuktan sonra Dalarak durumu yerinde tespit etmeye karar verdim..Bu sıçrama olaylarının sıkça yaşandığı bölgeye gidip yüzeye yakın bazı kayalarda bekleyerek etrafı kolaçan etmeye başladım..Bunun nedeni şuydu: Marmarada nadirende olsa avlanan Akyalardan 4-5 tanesi avlakta dolaşmaktaydı..Çoğu kişi Marmarada akya olmadığını sanabilir..Ancak bu sahilde sadece akya değil 42 kg logos,13kg sinarit,12kg kofana avlanmış ve nette haber olarak yer almıştır.Son yıllarda nadirde olsa +3kg Çuprada yakalanmaktadır.Hatta bu akyalardan 5,5kg olanı 97 yılında tarafımdan avlanmıştı..Bununla beraber Marmaraya bırakılan Sinarit palazlarının pekçoğunun bu bölgede olmasını görmek beni mutlu etti
Bende gökovada yaşadım aynı durumu.Daha doğrusu her sene yaşıyorum.Bu mevsimde.Önceleri levrek sanıyordum ama balığı gözümün önünde parçalayan sırtı karaları görünce anladımki gökovaya lüfer giriyormuş. Ama tabi hiç granyoz görmediğim için ,en azından gerçeğini görmediğim için bişey söyleyemem.Söyleyebileceğm tek şey levrek olmadığıdır.Siz en az 250 gr bir kefali takın ve gezer kurşunla ileri atın
bizim sırtıkaraların sizin orada ne işi var burak ? ayıp bilader bizim oranın balıklarına göz diktin sen
1990larda Bölgede oldukça bol ve iri levrekler olduğunu biliyorum. Kıyıdan atçek ile çarpmacıların yanlarında levrek alırdık. Ancak rapala iş yapmaz çünkü çp ve yosun çok olduğundan slikon daha iyi iş yapar. 50 metre mesafeye kefal yavrusunu canlı atamazsın. savurmak çok zor. Savururken iğneden fırlayacaktır. Fırlamasa bile o kadar mesafe havada uçtuktan sonra suya çarpan balık şoktan ölebilir. Dahası savuruken kurşuna dolaşma ihtimali çok kuvvetli. Bahsettiğin balık ne lüfer ne de granyoz. Basbayağı levrek. Bölgeye lüfer girse zaten bir tane kefal görünmeyecektir. Yok olurlar birden. Granyoz ise o etkiyi yapmaz. Klasik bir levrek oyunu. Ve hergün aynı yerde aynı saatte ayn balık aynı şapırtıyı yapar. Kaçışan balıkların boyu seni şaşırtmasın. 1kg lik levrek bile o şapırtıyı yaptırabilir. Sen o saatlerde o bölgede atçek yapmaya bak. en byük şansın bu bence. Yada bir bot yada tekneyle gidip o noktada bırakma yapabilirsin.
Ankaralı balıkçıların dikkatine Ankarada balık avı organizasyonu yapan yokmu , yoksa eğer benim ufak bir karavanım var 2, 3 kişi bir araya gelip bayramın 3cü günü biryerlere gidebiliriz ilgilenenlerin dikkatine. teşekkür ederim.RASTGELE
Zeki bey merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. Organizasyonla ilgili konunuzu Organizasyonlar bölümüne açmanız cevap bulabilmeniz açısından çok daha iyi olacaktır. http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=31
Lağım deresi değil o yağmur suyu akıyor oradan kanalizasyon verilmiyor artık.Birde sirkülere dikkat ederseniz sevinirim Körfezin büyük bir kısmı yasak olta avcılığına.