sevğili dostlar sizler için nostaljik bir anı ama tamamen ğerçek yaş 17 / 18 ğençlik yılları ahhh o zamanlar bu ihtiyar sarı altın saçılı deniz mavisi gözlü ğençti ve köyün hızlı balık tutan gençi bizim köyün TRABZON BEŞİKDÜZÜ DENİZLİ KÖYÜ BALIK MABEDİ MARTI KAYASI özür dilerim biz Trabzonlular önemli şeylerin altını çizeriz arkadaşlar o zaman zargana biraz da bol ama tabi yine de ustalık martı kayası 4/5 kişilik ben tuttuğum balığı arka tarafım da bulunan çukura atıyorum hiç arkaya bakmak yok balığı tut arkaya at tak taşı fırlat at 50 60 mt uzağa sürütme ye devam zımba üstüne zımba çek zarganayı at arkaya arkada o zamanlar arkadaşım turgay ben tutuyorum o diziyor ne yapalım turgay bey biraz kibar feyzo elinden balık tutmak gelmiyor küçük osmancık ondan 6 yaş küçük o biçirik çocuk daha becerikli buğün hızlı bir balıkcı oldu kibar feyzo aynen beceriksizliğe devam balığı tutuyoruz akşam eve ğiderken 30/40 bana 20/25 adet ona her akşam aynı seneryo ya ya devam yahu insan seviğine çiçek alırmış biz de balık gönderirmişiz demek kader ağlarını o zaman örmüş o ğünden bu ğüne aradan tam 20 yıl ğeçmiş turgay ve osman benim kayıncom bende enişte olmuşum ben AŞKIMI zargana ile tavladım onun kalbini balık ile çaldım o zarğana bana 3 çocuk ve aşkımı ve mutlu bir yuva verdi
Bravo Gürol abi önce kayıncoları tavlamışsın kaleyi içten fethetmişsin .O zamanlarda da iyi balık varmış.
valla çok heyecan ile okudum, balığın kalbe faydalı olduğunu biliyordum ama sizinkisi süpper faydalı olmuş... nice mutlu yıllara...
teşekkür dostum temennin için teşekkürler bu kadar faydalı olacağını bilsem tüm balıkları feda ederdim sayğılarımla
Selamlar ; Zargana'nın faydası konuşulurken genellikle sadece fosfordan bahsedilir ama sizin anlattıklarınızla çook daha büyük faydaları olduğu ispatlanmış oldu sanırım. Allah mutluluğunuzu ve huzurunuzu daim etsin. Saygılarımla.