o kadar uğraşmıştım

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında minik balıkçı tarafından paylaşıldı.

1. minik balıkçı

minik balıkçı

Favori Kamış:
    3 adet 3 metrelik kamış,3 dip oltası
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    bir cuma günü saat 12:00 gibi arkadaşlarla sazan avına gittik.hava o kadar sıcak ki asvalta yumurta kırsanız pişer.bir de sırtınızda en az 10 kiloluk bir çanta ve altınızda da vitesleri bozuk bir bisiklet olunca bu yolculuk hiç çekilmez.ve nihayet uzuun bir yolculuktan sonra gidacağimiz yere vardık.biz oltalarımızı attıp yemeğimizi yerken yanımıza yaşlı biri geldi.oda bizim gibi aceleci olacak ki gelmesiyle oltaları atması bir oldu.biz yemeğimizi bir kenarda yerken yaşlı adam her atışında bir balık alıyordu.bunun üzerine bizde hemen toplanıp oltalarımızın başına geçtik.ben ilk önce makinalı oltamı çektim.yemi takıp attım.sonra diğer kamışımın başına geçtim.fakat oltamın mantarını göremedim.yavaşça kamışı kaldırdım.ucunda 10-15 cm lik bir balık görünce heyecanlandım.hemen çektim fakat tam kıyıya getirmişken balık suya düştü.tabi bende arkasından.balığı hemen tutup karaya attım.sonra kamışıma yem takıp yine attım.diğer oltamı çektim.ondada balık vardı.hemen onuda çektim.fakat o iğne balığın ağzına öyle bir girmiş ki onu çıkarmak için o sıcakta 1 saat uğraştım.oltamı takrar attım.10 dakika bekledikten sonra çekmeyi denedim.çok ağır bir şey vardı.fakat bu balık değildi.oltam sazlara dolaşmıştı.var gücümle asıldımbirde baktım ki en uğurlu iğnem sazlarda kalmış.tekrar iğne bağlamayı denedim.fakat bu seferde iğne elime battı.neyse sonradan bayağı balık tuttum.sıra eve dönmeye geldi.yine o 10 kglik çantamı sırtıma aldım.balıklarıda öldürmeye gönlüm el vermedi ve onları bir poşete koydum.o sıcakta tekrar yola koyulduk.nihayet zar zor eve varabildim.hemen balıkları bir kovaya koyup yattım.ben o yorgunlukla kovayı dişarda bırakmışım.ertesi sabah kovaya baktım.balıklar yok.o bin bir güçlükle tuttuğum, uğurlu iğnemi feda ettiğim öldürmeye kıyamadığım balıklar kedinin midesinde.

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

sevaba girmişsin işte ,artık kediler yolunu gözlerler sürekli :D :D :D
    Şaka bir yana önemli olan eğlenmek bir daha ki sefere daha dikkatli olursun ,payalaşım için teşekkürler

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Boşver be kardeşim üzülme ziyan olsaydı ve atsaydın daha mı iyi olacaktı Ahmet in dediği gibi sevaba girmişsin .
    ''Kimse kimsenin nasibini yiyemez'' unutma, kedinin nasibiymiş balıklar.;)

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    uzulme bir dahaki sefere artik..kediler minettardir sana simdi:)

5. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    kime niyet kime kısmet nasib işi çok farklı

6. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Üzülme bi daha ki sefer kedileri de götür balığa kediler tutar sen yersin :D:D:D

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    nasip ne ise o olur;)

8. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    o 10-15 cm lik balık sazanmıydı??? (sazan avına gittik demişsinde)
    eğer sazansa zaten onu suya iade etmiş olman gerekirdi ki bunu yapmamışsın kedilerin yemesi gayet iyi olmuş bence:p :p :p

9. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    eee minik balıköı kardeşim Vural kardeşiminde dediği gibi eğer küçükse geriye bırakman gerekirdi ondan balıklar yemiş onu nasip değil işte neyse belki bidahaki sefere

10. minik balıkçı

minik balıkçı

Favori Kamış:
    3 adet 3 metrelik kamış,3 dip oltası
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    abi balılar küçüktü filan ama orada en az 35 tane balık vardı

11. Merhaba arkadaşım,

İmza ayarlarını yaparmısın lütfen,

Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim:)

İmza detayları için TIKLA;)

Teşekkürler:)

12. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    hayırlısı olsun birdahaki sefere artık selamlar

13. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    gerçekten güzel av olmuş...baksanıza ya 10 kg lık çantayla okadar yolu gitmek kolay mı helal olsun kardeşime önemli olan oltaları suya indirmendi..Kedilerinde hayır dualarını almış oldun ... :D

14. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    üzülme boşverr ;)

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Genç arkadaşım, balık avına giderken çektiğin cefayı, heyecanı, hayal kırıklığını o kadar güzel paylaşmışsın ki içindeki balık aşkını görmemek için kör olmak gerek :)

Ancak, bu kadar severek yaptığımız bir işi de kurallarına uygun yerine getirmeliyiz değil mi? Amatör balıkçılık ruhu da bunu gerektirir ;)

Balıklarının küçük olması ve sayısının 10 adetin üzerinde olması (sazan için boy limiti 30 cm, miktar limiti 10'dur), biz amatör balıkçılar için yayımlanan sirkülere aykırı, ne yazık ki...

Bir sonraki avına gitmeden http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php adresinden uymamız gereken kuralları iyice okumanı ve buna uygun nice avlarını bizlerle paylaşmanı dilerim.

Sağlıcakla kal...:)