bir cuma günü saat 12:00 gibi arkadaşlarla sazan avına gittik.hava o kadar sıcak ki asvalta yumurta kırsanız pişer.bir de sırtınızda en az 10 kiloluk bir çanta ve altınızda da vitesleri bozuk bir bisiklet olunca bu yolculuk hiç çekilmez.ve nihayet uzuun bir yolculuktan sonra gidacağimiz yere vardık.biz oltalarımızı attıp yemeğimizi yerken yanımıza yaşlı biri geldi.oda bizim gibi aceleci olacak ki gelmesiyle oltaları atması bir oldu.biz yemeğimizi bir kenarda yerken yaşlı adam her atışında bir balık alıyordu.bunun üzerine bizde hemen toplanıp oltalarımızın başına geçtik.ben ilk önce makinalı oltamı çektim.yemi takıp attım.sonra diğer kamışımın başına geçtim.fakat oltamın mantarını göremedim.yavaşça kamışı kaldırdım.ucunda 10-15 cm lik bir balık görünce heyecanlandım.hemen çektim fakat tam kıyıya getirmişken balık suya düştü.tabi bende arkasından.balığı hemen tutup karaya attım.sonra kamışıma yem takıp yine attım.diğer oltamı çektim.ondada balık vardı.hemen onuda çektim.fakat o iğne balığın ağzına öyle bir girmiş ki onu çıkarmak için o sıcakta 1 saat uğraştım.oltamı takrar attım.10 dakika bekledikten sonra çekmeyi denedim.çok ağır bir şey vardı.fakat bu balık değildi.oltam sazlara dolaşmıştı.var gücümle asıldımbirde baktım ki en uğurlu iğnem sazlarda kalmış.tekrar iğne bağlamayı denedim.fakat bu seferde iğne elime battı.neyse sonradan bayağı balık tuttum.sıra eve dönmeye geldi.yine o 10 kglik çantamı sırtıma aldım.balıklarıda öldürmeye gönlüm el vermedi ve onları bir poşete koydum.o sıcakta tekrar yola koyulduk.nihayet zar zor eve varabildim.hemen balıkları bir kovaya koyup yattım.ben o yorgunlukla kovayı dişarda bırakmışım.ertesi sabah kovaya baktım.balıklar yok.o bin bir güçlükle tuttuğum, uğurlu iğnemi feda ettiğim öldürmeye kıyamadığım balıklar kedinin midesinde.
sevaba girmişsin işte ,artık kediler yolunu gözlerler sürekli Şaka bir yana önemli olan eğlenmek bir daha ki sefere daha dikkatli olursun ,payalaşım için teşekkürler
Boşver be kardeşim üzülme ziyan olsaydı ve atsaydın daha mı iyi olacaktı Ahmet in dediği gibi sevaba girmişsin . ''Kimse kimsenin nasibini yiyemez'' unutma, kedinin nasibiymiş balıklar.
o 10-15 cm lik balık sazanmıydı??? (sazan avına gittik demişsinde) eğer sazansa zaten onu suya iade etmiş olman gerekirdi ki bunu yapmamışsın kedilerin yemesi gayet iyi olmuş bence
eee minik balıköı kardeşim Vural kardeşiminde dediği gibi eğer küçükse geriye bırakman gerekirdi ondan balıklar yemiş onu nasip değil işte neyse belki bidahaki sefere
Merhaba arkadaşım, İmza ayarlarını yaparmısın lütfen, Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim İmza detayları için TIKLA Teşekkürler
gerçekten güzel av olmuş...baksanıza ya 10 kg lık çantayla okadar yolu gitmek kolay mı helal olsun kardeşime önemli olan oltaları suya indirmendi..Kedilerinde hayır dualarını almış oldun ...
Genç arkadaşım, balık avına giderken çektiğin cefayı, heyecanı, hayal kırıklığını o kadar güzel paylaşmışsın ki içindeki balık aşkını görmemek için kör olmak gerek Ancak, bu kadar severek yaptığımız bir işi de kurallarına uygun yerine getirmeliyiz değil mi? Amatör balıkçılık ruhu da bunu gerektirir Balıklarının küçük olması ve sayısının 10 adetin üzerinde olması (sazan için boy limiti 30 cm, miktar limiti 10'dur), biz amatör balıkçılar için yayımlanan sirkülere aykırı, ne yazık ki... Bir sonraki avına gitmeden http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php adresinden uymamız gereken kuralları iyice okumanı ve buna uygun nice avlarını bizlerle paylaşmanı dilerim. Sağlıcakla kal...