HF 2 nin aslında Hf den çok fazla farkı yok..Çift 18 kullanırsan tetikte biraz sertleşme oluyor,Bunun dışında gövde suda yanal hareketlerde oldukça başarılı..ancak üzerinde gelen orjinal lastiklerin performansı pek tatminkar değil.. Sormak istediğiniz bunlar dışında bir nokta varsa yazın
bence cayman alma alan satıyor tetik mekanizması umduğum kadar çıkmamıştı testlerde yazdıkları ile alakası yok tek lastikte bile tetik ezme boşluğu çok .rob allen ,gerenimo pro, beuchat marlin karbonu öneririm. gerenimo pro ve rob allen kullanmaktayım ikisininj yeri apayrı tabi bende rob allen gibi daha tüfeğe denk gelmedim tetik hassasiyeti sağlamlığı vs vs
hf 2 yi orjinal kullanamıyormuyuz yav zaten moralim sıfır nedennmi kötü bir yaz geçirdim geçen sezon sonu pp 90 aldım sezonda attığımı vuruyordum araya kış girdi acemiğimiz geçsin diye kışında denize girdik balık bulamadıgımız için her seferinde lastiği elle boşalltım yaza girince süprizle karsılastım burnumun ucundaki balıgı zıpkınım vurmaz oldu lastği degiştirdik bir nebze değişti ama tatminkar degil di pisikolojim bozuldu yani gelelim meseleye şimdi bir çuval para verip hf2 alacam orj lastik perfonmansız şişi kırılıyor kelebek çıkıyor diye okuyorum peki ben ne marka zıpkın alacagım hf2 de çok kişide yok gibi sanki tavsiyelerinizi uzun ve detaylı yazarsanız diğer arkadaslarımızda o yolda hareket eder teşekkürler
İşin aslı zıpkın seçimi avlandığınız derinlik,tecrübe ve avlarınız ile alakalıdır..Örneğin Marmarada 90lık bir tüfek yeterli olurken Ege gibi görüşün daha iyi olduğu ve akya,sinarit gibi iri balıkların avlandığı yerlerde 100+ zıpkınlar tercih edilmektedir..Bu nedenle Tüfeklerin tamamına yakını kullanımalanlarına göre modifiye ihtiyacı duyar..HF2 gerçekten mükemmel yapısı ile tercih edilsede yukarıda yazılan sorunlar nedeniyle şahsımcada parasını karşılamadığını düşünüyorum..Zıpkında verim genellikle Ahşap olanlar ile elde edilir..Bunun nedeni ahşabın atış anında stabil duruşunu muhafaza etmesi ve çoklu lastiklere karşı gövdesinin bükülmeye,bel vermeye olan direnci başta gelir..Ancak ahşap tüfekler yakın bakım ve titiz kullanımı gerektirir..Karbon tüfeklerde ahşap kadar mukavemetli olmasına rağmen özellikle 95+ boylarda tepmeyi abserve edememektedirler. Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı zıpkın kullanıcı tarafından kişiselleştirilmelidir..Avımıza,meramıza uygum modifiyelerle en verimli kanbinasyon sağlanmalıdır..Mares,cressi,ömer,freesub gibi çoğu tüfeğin çeşitli boylarını kullanmış ve kullanan biri olarak son aldığım pathos laser open pro 100den memnun olduğumu söyleyebilirim.ufak birkaç modifiye ile oldukça memnuniyet verici oldu..Bunun dışında omer tüfeklerde oldukça kalitelidir..Ancak şiş ve lastikte freesub'ı takdir ediyorum..
Erdal bey ilğinize tesekkür ederim bu gün freesup100 lük baktı sanki iyi ğibi geldi servis mükemmel freesup lastik ve sis alacagıma freesup ı komle alsam hatamı yaparım sizce
lastiği kurarken bogmanın ipi yan oturursa hedeften saparmı önce sag elimle lastği kendime çekip sol elimlede germe işlemine geçerken çentiğe geçirdiğimde mümkün oldugunca sağa oturuyor yani bogma lastiğin ipi yamuk duruyor hedefte şaşma oldu bu hadiseden olabilirmmi teşekkürler
Muhtemelen iki lastiği eşit çekmediğnizden kaynaklanıyor.Çevirme lastik kullanıyorsanız mutlaka lastikleri orantılı çekmelisiniz..tek taraftan tutup kabzeyi göğsünüze oturtmaya çalışırsanız çevirme lastik ilk tutulan tarafa kayabilir..Buda sağ ve sol lastik basıncını ve dolayısıyla atışta sapmaya nede olacaktır
çevirme lastik var üzrerinde peki çekme esnasında sol elimi attıgımda ise sag taraf bana olması gerektiği ğibi daha yakın ve öylece 1 .çentiğe oturtu veriyorum buda yan olmuş oluyor.bu dengeyi nasıl kuracagız bi tekniği var bu işin? zıpkın freesub goldenhorn cabrio çevirme lastik 100 lük 20 mm lastik bir önerinizde varsa önerilerinizi ve bilğilerinizi ilği ile okuyorum. saglıcakla dalın
Aslında net bir öneri sunmak zor..ancak zaman içerisinde pratikle bu sorun çözülecektir..Eğer her iki lastiği aynı anda kavrayıp çekebiliyorsanız bu en kolay yoldur.