Yıl 1985, Samsun Bafraya dayımın yanına gezmeye gitmişim.Teyzemin oğlu şerefde orada idi,dayım bize çocuklar bu gün çaya balık yakalamaya gidelim dedi.Ben ve teyze oğlu şeref buna çok sevindik ve dayıma oltaların nerede olduğunu sorduk. Dayım ne oltası diye bize bakıp güldü, balığı elimizle yakalayacağımızı söyledi. Buişe ikimizde şaşırmıştık,nasıl yani elimizle balıkmı tutacağız diye sorduk. Bize evet dedikten sonra hadi bakalım doğru çaya iniyoruz dedi. Dayım suya dalıyor elinde bir balıkla çıkıyordu,1,3 5,7,8 baya balık yakalamıştıki çocuklar hazırlanın çok büyük bir balık gördüm onu size doğru atacağım kim attığım balığı yakalarsa bu büyük balık onundedi.Teyze oğlu ve ben aç kurtlar gibi dayımın sudan çıkıp büyük balığı atmasını bekliyoruz.Bİrkaç saniye sonra dayım sudan çıkıp balığı bize doğru fırlattı, teyze oğlu ve ben balığı havada yakalamamızla kırakıp feryat figan sağa sola kaçmamız bir oldu.Nedenmi, dayımın bize attığı balık deyil meğer bir su yılanıymış ve dayım bunu bize bile bile yapmışdı. O anımızı ömür boyu unutamam.
Ne dayılar var. Benim dayılar böyle balığa meraklı olsun varsın bize yılan , trakonya fırlatsın razıyım Geçmiş olsun.
ismail kardeş bafranın neresine gitmiştiniz balığa birde yakaladığınızyer hangi çay sazlık mı taşlıkmıydı