O tuttuğunuz kefaller iyi değilmiş oğlum !!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Small hunter tarafından paylaşıldı.

1. Small hunter

Small hunter özgür sungurtekin

Favori Kamış:
    Silver star horizon
    Favori Makine:
    Remixon sunny 5000
    En İyi Avı:
    Yarım midye kabuğu
    Geçen haftalarda babamla kordonda balığa çıktık.Evimiz Şirinyer-Buca'da ordan biniyoruz Konak otobüsüne.Kemeraltının yan taraflarından ym ve malzeme ne gerekirse alıp Alsancak Kordon'a veya Konak kıyılarında oltamızı sallıyoruz.Yem olarak yengeç ve tavuk var.Babam balığa pek meraklı değil yalnız tek başıma gitmememi istiyor.Alsancağ'a tek başıma çok gitmişimdir.Sahildeki balıkçıları izlerim.İlk güne göre çok ustalaşmıştım.Yengeçlerden artık tırsmıyordum :D
    Neyse öle dururken arada bir çipura takımlarını topluyor yerine isparoz takımı takıyordum.Hava kararırken eve dönecektik babam balığa hiç çıkmamış bir adam fakat çok zeki elektronikçi kendisi o yüzden ileri görüşlü,modellemesi kuvvetli bir adam o yüzden bana takımı böyle at,yemi şöyle tak gibi tavsiyeler yapıyordu.Babam askerd çok sazan tutmuş Meriç Nehri'nde (Edirne).Son atışlarımı yaparken klipsli fırdöndümü göremedim aa kopmuş zilimde gitmiş.:DEve dönme hazırlıklarındayız herzamanki gibi yengeçleri suya döküyordum.Bugün 1 sefer dışında hiç takım koparmadım.Dönerken metroyla Alsancakdan döndük.Yolda pazardan geçerken yine rezzil olmayalım diye kefal aldık.Evde annem,büyükannem,dayımlar,yengemler filan herkes anladı bizim(benim) tutmadığımı yine herzamanki gibi dalga geçiyolar(dayımlar) bozuntuya vermiyorum.Neyse geçen günlerde büyükbabamın yanına traşa gittim.Kendisi berber ustası konuşurken dediki o tuttuğunuz balıklar temiz değilmiş.Ben kefallermi dedim.He evet dedi kefaller.Ama o tuttuğunuz sardalyalar güzeldi dedi.:D(sardalyalarıda annem almış onlarıda bn tuttum sanıyor) herkese iyi avlar

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel paylaşımın için teşekkürler:) şansın bol olsun:) rasgele:thumb:

3. Small hunter

Favori Kamış:
    Silver star horizon
    Favori Makine:
    Remixon sunny 5000
    En İyi Avı:
    Yarım midye kabuğu
    Teşekkürler Kadir Abi.

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Özgür kardeşim, bugün için çok balık tutamıyor olabilirsin ancak şuna kesinlikle inanıyorum ki gelecekte İzmirin en iyi amatör balıkçılarından olacaksın ve bizde Allah ömür verirse senin güzel raporlarını keyifle okuruz.:thumb:

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili Özgür..geleceğin balıkçısı .. mesajın için teşekkür ederim... ancak bilgin olmadıgı belli . izmir körfezi içinde belli bölgelerde balık avlamak yasak belki diyeceksin insanlar avlıyor.. ama onlar yanlış yapıyor..
    üçkuyulardan itibaren konak semtine kadar gel ordan kıyıdan alsancak karşıyaka ve bostanlı iskelesine kadar olan kıyılar amatör balık avcılıgına yasak.. yani bu tarafta üç kuyulardan itibaren daha ileride .. karşıda da bostanlıdan daha ileiride olta atabilirsin.. sizin için en uygun yerlerden biri yakın olması nedeni ile sahil evleri inciraltı gibi yerler.. aklında bulunsun... öperim yanaklarından

6. Small hunter

Favori Kamış:
    Silver star horizon
    Favori Makine:
    Remixon sunny 5000
    En İyi Avı:
    Yarım midye kabuğu
    Saolun abilerim teşşekür ederim.Muvaffak abi saolasın bilinçli bir avcı olmak için çalışacağım söz.

7. degazor35

degazor35 Adem

Favori Kamış:
    Bir olta
    Favori Makine:
    bir kucak sabır
    En İyi Avı:
    zargana 70 cm
    Maşallah daha şimdiden cep oltası ile tutmayı öğrenmişsin,aferin :)

Körfezde tutma,tutarsan yeme !!! geriye bırak,yaşasınlar.

8. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Özgür'cüm öncelikle keyifle okuduğum küçük hikaye için senitebrikederim. Çok güzel keyifli tatında bıraılmış bir yazı. Kıyı balıkçılığı aslında balık yakalamanın yanında ayrıca insanların birbirleri ile paylaşımda bulundukları sosyal ortamlardır. Keyifli zaman geçirmenin engüzel yolusdur aslında balıkçılık. Seninde ileride iyi bir balıkçı olucağını düşünüyorum ama daha önemlisi yazılarını bu sitede keyifle okyuyacağız buna çokdaha eminim.
    Rasgele Hunter Kid.

9. Small hunter

Favori Kamış:
    Silver star horizon
    Favori Makine:
    Remixon sunny 5000
    En İyi Avı:
    Yarım midye kabuğu
    Saolun önerileriniz ve yorumlarınız için.