Offshore Fishing.Team-T

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Team-T tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Selamlar Tekrar Team-T,

Biz Resimlerimizi ve Yasadiklarimizi sizlerle Paylasmakdan Mutlu oluyoruz o Nedenle Yeni bir Hikaye !

Yer Saltstraumen /Skestardfjord Yani Budö Daha önce Foruma Koydugum
    Resimlerin Devami Hava Yaklasik -12 CBulut ve Rüzgar Yok Tabiri caizse Cam gibi Tertemiz

Botumuz Ryds 40 Ps

Sabah Saat 6:00 Kalktik Kahvalti Yaptik 5 Dak Yeterli, Icimiz Kipir Kipir Kim Bir saat Kahvalti masasinda otururki ! Termoslari Doldurduk Ben Cay Kücük Balikci Kakoa alir yanina Uyanir uyanmaz ilk Bakisim Pencereden Hava Nasil ?
    Hemen Laptopdan Hava Durumuna Rüzgar Durumuna Bakarim ,Haydi Giyiniyoruz Floater Elbiselerimizi Olta ve Takimlarimiz Zaaten Teknede.
    ev Sahibi Edvart ile Kisa Bir Brifing Tekrar Hava Durumu ve Gidecegimiz Bölgeyi Haber veririz Emniyet Acisindan .Ev Sahibinin cep Tel,Sahil Güvenlik Tel,Polis tel ilk önce Cep Tel Kayit ederiz Telefon Su Gecirmez Bir posete Konur Benzin Durumunu Kontrol Ettikden Sonra Kücük Kaptan Gecer Dümene

Norvecli Edvard Bagirir Arkamizdan ve El Sallar SKIT FISKE TIMUR ! (Rastgele)

25 Dak Yoldan sonra Sonarimi Acarim Denizin Dibinde Daha önceten Baktigim Platolari ve Ucurum Kenarlarini Ararim ......Buldum Bingo Motor Stop..!

Bayagi Keyfli bir Halim var !Sabah Sabah o Baligin ilk vurdugu Hissi....Muhtesem bir Duygu .....

Tayfun Bana .....Yakaladinmi ??? Hayir Yakalamadim sadece Igneye takildi Cekiyorum Bota Aldigimiz Zaman Yakalamis sayiliriz.
    Büyükmü Büyükmü ???...Fena Degil !

Sol tarafimdan heycanla Bir ses, Strike!!!! (Tayfun ile Bowling Oynariz Ordan Alisti) Bende de var !!!

2. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Devami

Hayret ya Ne Kismetli Umarim Hayati Boyunca Böyle kismetli Kalir,Yine Benimkinden Büyük ! Grrrrr, Hayir sonra Kizdiriyor Beni Bütün Aksam !
    Yaklasik 5 kilo !

Balik Durdu Boot Akinti ile Yerimizden uzaklasti Tekrar bir iki Manövra Yerimizi buldum ama Balik Vurmuyor ....Bircay Bir kakoa ufak Haritada yeni yer Belirliyoruz ,Iyiki de belirlemisiz ve tekrar 15 dak Yoldayiz.....

Bu Ne yaaaa!!! Dibe Takildi Galiba :D yoo Misina Bosaliyor ...... Kafa Atiyor evet Balik Tayfuuuuunnnnn Bu Sefer ki Büyük Ceketimi o Sogukta cikartiyorum Ter Basti Resmen .....Adrenalin ,Iste buraya gelmemizin sebebi!

Bu Kamis Bukadar Yamuldu ise Delikanli bir tane geliyor Demek !

Evet 10 Numara bir Morino Sonradan Tarttik 12 kg Geldi Bu Arada süphelenen varsa Ben Her baligi Yakaladiktan sonra Tartariken Fotograflarim;)

3. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Biraz daha Devam

Ohh en Azindan Tayfun Beni Kizdiramiyacak bu Aksam !

BAAAAAAAMMMMMM ! Birsey Kamisimi elimden Cekiyor resmen ! Tayfun oltayi birakiyor Bir elinde GAF (Baligi Bota Almak Icin Kanca) Bir elinde Fotograf makinesi Beni Cekiyor Günün Galibi Benim Galiba !

Evet Bu Da Büyük 9 Kg Birden Arkamizda Suyun Yüzeyi Karisiyor Resmen Kayniyor Yavru Sei Baliklari ......Simdi Anlasildi !!!! Ben Büyük Morinolarin
    Avlandigi Yere Gelmisim ! Sonarimi Kapatiyorum Hep BIB BIB BIB BIB !
    Balik Gösteriyor !

Yüz ifademden Belli Yorulduk ! Kollarimiz Agridi ! Tayfun Gidelimmi ?
    Kaslar Catik Hayir !!! ok Devam !

Bu Legen Doldu Ikinciye devam !

Sigara molasi saat 17 :00 Olmus Haberimiz yok Edward dan Telefon Nasil Gidiyor Timur ? Süper ,19:00 Dogru Rüzgar Cikacak Ok 1 saat daha Sonra Döneriz ! Devam .... BAAAAMMMM ..... Anlatmaya Gerek yok Ne oldugunu Biliyorsunuz ....

17 Kg !!!!

Ve Limana Dogru yola cikiyoruz yolda Iki Dagin arasindan geciyoruz ......
    Hemen aklima geliyor burda kesin Balik vardir Dursak mi ? Icim Kipirdiyor ....Yok yok Yarin da Bir gün !
    Ve Limana Yanasiyoruz Edwaaarrdddd El Arabasi lazim ! Bakiyor, O My Good ! Bende Hemen Havalara Giriyorum Cevap .Turkisch Fishing System diyorum ....Gülüsmelerden sonra Dogru Balik Temizlemeye Vacumdan Sonra Dondurucuya Ama önce Bir .........

4. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    E Hadi Biraz daha !

Ispati 17 Kg !

Bicaklarimi Biledikten sonra Basladim Flatoya bu arada Shok odasina isvec den misafirler gelmis Birden gürültükoptu ....Bunlar neeeeee !
    Adam bana yalvariyor ...Sana bir Konyak ismarlayim diyor ( Alkol Cook Pahali norvecte) Nerde Tuttun Yerini Söyle ...Bende Havalara Girerek Yoooo Balikci adam Kendi Baligini Kendi Bulur diyorum ! Adam Nereden Geldigimizi Soruyor
    Türkiye Diyorum Biz zaaten Denizciyiz Diyorum ( Dogru olmasa Bile ne yapayim) Bu yil Elbiselerimize Türk Bayragi Getirttim Onlari Dikecegiz !

Mesela bu Skrei Sanki kemikleri gözüküyor

Bütüngün Balik cek yorulondan sonra balik temizle Adalet mi Bu yaa hemde Tatilde iken :D

Üffff Baygii Yakalamisiz yaaa .....
    En Azindan 1 yil omega 3 ihtiyacimizi giderdik Komsulara da biraz ...

Resimleri yüklerken canim istedi ! Buzluktan bir paket cikarttim Aksama Kadar cözülür Yeriz !!!! Coookk Güzeleti var Bazilari Havyarini biraktiktan sonra Cok lezzetli Morinonun ismi Norvecde TORSK Havyarini birakan Morinoya da Skrei Diyorlar o Daha Lezzetli ve daha Pahali Sadece Baharda olur ,Skreilari kimsaye vermiyorum Onlar benim :D

5. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    ::)))))) tebrikler. bu yakaladığınız cinsi hep merak etmişimdir. bizim buralarda karadenizde mezgit dediğimiz bir balık var... ona çok beniyormu desem.. onunda böyle havyarları var ve çok lezzetlidir.. bu yakaladığınız balıklar aynı familyadan mı acaba. yakaladığınız son 15-20 gündür resimlerini yüklediğiniz balıklar hakkında da bir bilgilendirme konusu açarsanız çok sevinirim..

benim kastettiğim balık bu.. aynı familyadan mı acaba...

Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  6. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Devami

Arkada Gördügünüz avlak Skestardfjord Dünyanin en Sert Gel git olayi olan Yer!

Oksijen Plankton Burda balik olmazmi yaaaaa!

aaa Daha Yemek Yemedik Emen üc cesit baliktan Flato ve Kare kare dograyip!
    Afiyet olsun Bize:D

Bunlarda Norvec usulu Kurutulmus Morino Iki üc Ay Kuruturlar Tuzlamadan! Stockfisch Denir Sonra Tavada haslarlar

Evet umarim Begendiniz Ufak Hikayemizi !

Sol Tarafta Edwart Deep sea Fisher from Norway ! Sagdaki sabanin teki Turist Resime dikildi Git de Demedim Oglum ve Ben Tayfunu Cok Sevmislerdi orada ....

Görüsmek Üzere Timur

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    yine harika resimler ve antalim tarziniz ile hazirlanmis cok guzel bir rapor...bizlerle paylastiginiz ve icimizdeki bu etesi biraz daha köruklediginiz icin tesekkurler T-Team...
    saygilarla

8. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Selam Arkadasim Mezgit Latince:Merlangius merlangus

Morino Ailesinden oldugu Dogrudur Yasam ömrü 20 yilcivarinda oldugu saniliyor
    en büyük yakalanan Türü Resmi Rakkamlara göre 70cm 3110 gr

Morinonun o Kadar cok Türü varki Resmi kayitlarda 2 metre Boy 96 Kg civarindaen büyügü

Norwecte yakaladigimizin Türü;
    Norwec rekoru 40kg 500 gr Latince ismi (Gadus morhua) IGFA Dünya Rekoru
    44kg 790 Gr

Tutmasi cok zevklidir Bu ebatlari Bayagi güclüdür Sahte yem canli yem Her türlü yakalayabilirsin Kanibaldir Batilarinin Agzi okadar büyüktür ki Futbol Topu sigar ,O Ebatlardaki Baligin Dilinide keserim Tavada Cook Güzel olur
    Fransada Restaurantlarda O Tür mönü icin Bir Hesap Gelir Bayilirsin
    Bembeyaz Eti olur Cok Lezzetlidir

Selamlar
    Timur

9. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    yine balık yine güzel fotoğraflar ellerinize sağlık tebrikler resimlerde çok güzel

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Selamlar Timur bey çok güzel bir paylaşımla gene aramızdasınız. Manzaralar ve avlandığınız yer çok süper bir yer oğlunuzda maşallah cin gibi Allah bağışlasın ne güzel ailecek balıkavına gidip paylaşım yapıyorsunuz.
    Yalnız bu avınızda birşey beni üzdü.:( Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi kurallar geçerli olursa olsun, amatör bir avcı için sürdürülebilir avcılığı gözardı etmek çok üzücü .İçi yumurta dolu bir balığın yakalandıktan sonra salınmaması bu yaptığınız avı tebrik etmemi engelliyor. Umarım bundan sonraki avlarınızda buna dikkat edersiniz siz sadece bir balık değil beraberinde onbinlerce balığın yaşamını etkiliyorsunuz. Saygılarımla.

11. CEKİ NAMIK

CEKİ NAMIK

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    500 GR MERCAN
    Temur Abi Maşallah Tebrikler .oğlunuza Da Selamlar.

12. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Selamlar Tekrar ,Bu Konuyu Burdaki Forumda Da defalarca Tartistik,önce Sunu
    bilmenizi isterim Ben ve 9 yasindaki oglum ,Deniz ve balik kurallarini dört dörtlük uygulamaya calisiyoruz Video muzu seyrettiyseniz sirküleri olmadigi halde ufaklari geri elementine salariz Benim gibi Doga asigi bir insan bunu seve seve yapar.yapiyoruzda !
    Morino Baligi Populasyonu Norvecte Artis gösteriyor ve cok saglikli Rakkamdalar ! Arzu ederseniz Tabelalari Foruma koyarim.
    Norvecte En Güzel yemeklerden Birtanesi "Muljedir" Morino Baliginin Havyari ve Cigeri karistirilarak pisirilir,Bu Nerdeyse mili yemek gibi birsey ve Her markette Satiliyor Resimi Foruma Ekliyorum.
    Bu Güzel Yaratigin Nesli uzaktan yakindan minicik Tehlikede olsa Norvec Hükümeti aninda Yasaklar ve Kontrol de eder ,
    siz bu Ebatlarda Balik yakaladinizmi? Sorumun Nedeni ......Baligi zar zor su ustune cikartiyorsunuz ,GAF ile (Baligi almak icin Kanca) Gafliyoruz ,
    orda Olay Bitiyor sonra Tekneye Cekiyorsunuz Havyari olup olmadigini ancak o zaman görüyorsunuz ama Kancalanmis oluyor yani o balik suya iade Edilmez !
    Ben Hayatimda o Kadar Cok Balik Öpüp Saldimki Fotoraflamak cogu Zaman Bana Yetti.
    Bundan sonra Yemime Havyarlilara Yask Falan Mi Yazayim Diye Düsünüyorum:D

Birde Bir Baligin Her yerini Tüketim Amacli Kullanmayi Da Uygun Görüyorum
    Hele Hele Nesli Fazlasi ile Saglikli olan Tür icin

Norvecte Marketten Cektigim Bir Fotograf Selamlar Timur

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Timur abi sen bakma bu Namik abiye kendisi uzun zamandir trofe cekmedigi icin kiskaniyor simdi:D :D sen resimleri yayinladikca trofelerden Namik abi de yok bu baligin iki göze var yok yuzgeci kisa gibi bahanelerle muhalefet yapacaktir:D :D isin asli kendisi de tam bir doga asigidir sizin gibi ve iyi bir avcidir iste böyle arasira huysuzlaniyor:D :D yakinda ben onun basina bela olcam sen korkma:D
    avrupada somon morina ve mersin baligi gibi turlerin havyarlari ni her markette bulmak mumkun hemde bolca..vede marketlerde satilan baliklarin yarisi havyarli sizin dediginiz gibi buralarda baligin bitmesi gibi bir sorun yok aksine bazi turlerin dengelenmesine yardimci olmaktadir..mesela burda turna yi tutan öldurur karaya atar sebebi ise bazi bölgelerde asiri fazla olmalari ve diger turleri tehdit etmesidir...:cool:

14. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.

Timur bey açıklama için teşekkürler ama bilmenizi isterim ki sizi tebrik etmek sadece yeterli olmazdı avlarınız hakkında soruda sormak gerekir çünkü yaptığınız avlar çoğumuzun hayalinde olan avlar;) . Balığı kancaladığınızda geri salamadığınızdan bahsettiniz şimdi sizi anlarım bende keza çok küçük te olsa yöre olarak patlak göz denen ama derinden geldiği için geri salınma imkanı olmayan mercan balığı yakaladığımda, malesef küçük yada havyarlı ayrımı yapma şansına erişemiyorum. Çünkü balık ölüyor ve malesef büyük balık büyük iğne felsefesine inansamda bu tip balıklar büyük iğneyede atlayabiliyor.
    Bu durumda sizi anlarım mesela yazılarınızı dikkatli takip ettiğim için çok balık yakalamanız konusuna hiç değinmedim çünkü fazla yakaladıklarınızı evinizin buzluğunda tutup isteyince çıkartıp yediğinizi yazılarınızdan biliyorum. Yakaladığınız balığı tüketim amaçlı kullanmanızda çok güzel bende yemediğim balığı tutmamaya yada yakalarsam salmaya özen gösteririm.
    Norveç hükümetininde konuya duyarlı olduğunu tahmin edebiliyorum. Umarım bizim sularımızda da zamanla bu tip durumlarla karşılaşırız ve hükümetimiz doğal değerlerimize sahip çıkmayı öğrenir. Dikkat ederseniz halkımız demedim çünkü hiçbir halk aptal değildir imzamda da bunu görebilirsiniz çünkü halk bilinçlendirilebilir önemli olan buna ön ayak olmaktır.
    Sevgilerimle.:)

15. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Morinonun Elementinde Bir tür ufak Balina ve Fok Baligi Harici Hic Bir Düsmani Yok ! Insan Harici, O Da Amatör Balikcilarin Tehlike Yaratmadigi Kanatindeyim,
    Zaten Önceki Yazilarimda,Norwecte iskeleye iki üc Kiloluk Balik Indirmek Cok Ayip Diye yazmistim.
    Profs.Balikcilarda Dört Dörtlük Kontrol Altinda Burdaki Forumda Deniz Bilimleri okuyan ,veya Belgesel ceken ,Arastirmaci ,Aqua kültür uzmanlari vsvsvs...
    var ve cok duyarlilar .Mesela o Alabalik cinayetini Bu Foruma Koyamassin,istenmeyen adam ilan edilirsin
    Benim Yazimi Lütfen Savunma olarak Algilamayin bunlar kesinlikle Dedigim gibi.
    Rotbarsch ,Leng ,Lumb .....ve bircok balik 200-300 m Geliyor Birakma sansiniz yok.Bir tek o Derinliklerden Köpek baliklarini Salabiliyorsun Onlarada ben sinir oluyorum .....Hemen Bir Foto ve Hadi aslanim Kaybol Diyorum....
    Sevgili admin Arkadasim...Ben Baligi SapDiye suya atanlara bile sinir olurum
    ufakliga da ögretirim o zaaten bilgi bankasi gibi....Kuyrugundan tutar Cirpinmasini beklerim ....Kendine Gelmemis ise Mecburen o Baligi Alirim.
    Muhakkak her baligi Narkozdan sonra Girtlagani keseriz Resimde de onun icin Kanli lar Hem Balik hemen ölür Hemde Baligin eti Beyaz Kalir

Anlatabilmisimdir umarim Yoksa bu aksam Uyuyamazdim Hadi yaaa Ben Kesinlikle Ben Degil !:D

Selamlar

16. ozan

ozan Ozan

Timur bey tebrikler. havyarlı balık noktasında ülkemiz çısından bakılınca sıkıntı gibi görünsede sizin avlandığınız bölgede durum çok fafrklı. koruma ve avlama konusunda her türlü veri ilgili birimlerce kontrol ediliyor. sizi ve oğlunuzu bu muhteşem avlarınızdan dolayı kutlarım.

17. bülent elverdi

bülent elverdi bülent

son zamanlarda gördüğüm en güzel av hikayelerinden biriydi.teşekkürler:)

havyar konusuna gelince, her ortamı ve faunayı kendi şartlarında değerlendirip ona göre yorum yapmak gerekir.sürdürülebilir balıkçılık konusunda kuzey ülkeleri bizden fersah fersah ötede olup, eminim ki ciddi yaptırımlar uyguluyordur.duyarlılık ve bilgiler için teşekkürler:)

18. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Ilgilenenler icin Norwec Balik Federasyonu mu Desem , Mudürlügü mü ?

Tüm Istatistikler ve Aquakültür........ Kara listeler.... Gemilere olan Baskinlar vs .....

Selamlar Timur

http://www.fiskeridirektoratet.no/

19. Entomorph

Entomorph

Favori Kamış:
    Olta,Çapari,Rapala
    En İyi Avı:
    Dülger Balığı 1 kiloya yakın
    Tebrikler Timur bey muhteşem görüntüler.

20. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Bering denizine yakınmısınız team-T?Discovery channelda yengeç avını takip ediyorum da,onlar bering sea de avlanıyorlar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.