Selam değerli arkadaşlar, Öğle arası beyaz palamut çaparisi ile boğazdan aldığım Deniz ananın esirgemediği bir balık bu... balık arkası 2-3 atış sonrası av sonlandırıldı Denize teşekkür edilerek. Balığın kovada muhtemelen kustuğu minik balıklar çok ilgimi çekti.Daha önce bir refleksle yakalanan balığın son yediklerini kustuğunu duymuştum lakin ilk kez başıma geldi.Bunalrın palamutun kendi yavruları olma ihtimali çok kısa süre canımı sıksada böyle bir durum sözkonusu olamaz bunlar bu abinin avlarıdır diye düşündüm. Palamutun bu minik avlarının türü nedir acaba ..Yardımcı olursanız sevinirim.Hamsi yavrusumudur nedir bilemedim. Hoşçakalın,
Bi kiside Allah a şükretsin balik alinca .deniz ana deniz ana nedir bu iş ya .Allah a tesekkur edin arkadaslar Allah a.
Avınız daim olsun öncelikle. Arkadaşım kime teşekkür edeceği kime ne ? Balık raporunda bu tarz konuların ne işi var.
av için tebrikler horcan. daha güzelleri rastgelsin. İsteyen poseidon'a bile şükreder. Bu seni, bizi ve kimseyi alakadar etmez.
Haklisin ufaklik beni ilgilendirmez bende kendime gore yorum yaptim .herkes olumlu yazacak diye bisey yok
Arkadaşlar teşekkür ederim, Daha güzelleri sizlerede gelsin, Deniz Ana,Tabiat Ana vb kelimeleri kullanmak Allaha Teşekkür etmemek anlamına mı geliyor.Bu nasıl bir algıdır. Artı burası dindarlık sorgulanacak bir arenamıdır. Benim senden daha dindar olmadığımı nasıl düşünebilirsin .Deniz Ana dediğim içinmi Gereksiz muhabbetlere gerek yok burası balık avı platformu..Herkesin dindarlığı ve içinden ne geçirdiği de kendine.Senden daha dindarımdır belkide nerden bileceksin.Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz . Herkese rastgelsin.
Forumlar genelde bilgi paylaşımı ortamı değil mi, bu ortamda asıl konu dışında görünen bilgiler de paylaşılabilir ve paylaşılmalıdır. İsteyen bilgiyi alır, istemeyen almaz. Arifengin doğru söylemiş, her nimet için Allah'a şükredilir, denizi ve içindekileri de Allah yarattığına göre... Tabii bu Allah'a inananlar için böyledir, kardeşimiz herkesin Allah'a inandığını kabul ederek bir uyarıda veya hatırlatmada bulunmuş, buna kızmaya gerek yok. Bunun bir dindarlık sorgulaması olmadığı da açık. İyi niyetle bakmak lazım. Selam ve sevgiler, rast gele.
Palamut avınız için tebrik ederim. Çok güzel bir balık... Hayırdır, Cebrail mi geldi de tebliğ uyarı işlerine el atıyorsunuz. O dönem bitti, kimse kendine görev yükleyip, pay çıkarmaya çalışmasın sonuçları ağır olur. İyi niyetli ikaz şöyle yapılır; "tebrik ederim kardeşim. Şükretmek çok güzel bir şey kutlarım seni ama en başa Yaratan'ı koymak daha şık olurdu bence" Alıntı yaptığım yukarıdaki örnekse resmen fırça atıyor. Zaten rapor yazan kişi, raporu yazabiliyorsa tüm istediği bilgilere ulaşabiliyordur, konu dışı hatırlatmaya falan gerek olduğunu sanmıyorum. En azından bu kaba dille...!!!
Vay kardeşime bak senn bindirmişsin çok güzel bir palamut.Elin kolun dert görmesin sezona iyi başladın daha niceleri rastgelsin. Haa bu arada sabah namazından sonra mekana gidelim. Cumaya kadar takılırız. Allah'ın selâmeti üzerine olsun. Rastgelsin dostum....reeling
Ne sonuclari agir olucakmis merak ettim dogrusu .herkes aslan oldu bakiyorumda .celallenmeyin bukadar beyler yanlis bisey soylemedim ben anladimki yanlis yerde soylemisim .sustum tamam
Ben senin imanini sorgulamiyorum yanlis anlasilmasin sadece deniz anaya tesekkur edeceginize Allaha tesekkur etmek gerekmezmi diyorum sonucta denizide icindekini yaratan Allah. Yanlis anlasilmasin .
Şöyle ağır olur; kendine görev çıkarıp, azarlar bir dille uyarı yaparsan, senin inancına sempatiyle bakan birinin, inancına antipatik bakmasına sebep olabilirsin. O kişiyi sözde inandığın doğrular konusunda uyarırken tamamen irite edip uzaklaştırabilirsin. Eeee bunun da bir bedeli olacaktır tabi. Çok iyi bişey yaptığını düşünürken hiç hesapta olmayan bedelleri ödemek zorunda kalabilirsin. Herkes becerebilse, zaten peygamber diye bişey olmazdı. Üzerimize vazife değil ama yaratana şirin gözükmek adına bu tip uyarılar yaparken, "gerçi burası yeri değil ama" en şirin, en masum, en ağır başlı, en mütevazi halinle yapmalısın. Bu da benim sana kardeşçe uyarım olsun. Fırça atarsan, faydan değil, zararın dokunur.