Öğrenciye 10-20TL arası makine tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Öncelikle selamlar. Forumu bikaç haftadır takip ediyorum ve önemli şeyler öğrendim. Hepinize teşekkürler. Siz değerli üstadlardan bazı tavsiyeler almak istiyorum. Makine tavsiyelerini okudum ancak an az 50 tl lik makinelerden başlıyor makineler:eek: . Gönül isterdiki bizde alalım ancak şuan ünv öğrenimini ifa ediyoruz. O yüzden yalnızca yazları kullanacağım alacağım makineyi. Fazla para verdiğimde benim o makineyi sürekli kullanacağım vakit gelene kadar aynı paraya çok daha iyilerini alabileceğimi düşünüyorum. Malum teknoloji hızlı gelişiyor. O yüzden 10-20 tl arası bir makine tavsiyesi istiyorum ve böyle bir tavsiyeyide ne yazıkki göremedim. Kullanacağım avlar kefal çipura mırmır gibi kıyıdan çokda profesyonellik gerektirmeyen avlar. Sazandada kullanacağım ayrıca. Tutacağım balıklarda maximum 3 kg olur heralde oda belki bikaç defa belki hiçidk.. O yüzden basit ama aldığımdada helal olsun dedirtecek bir tavsiye istiyorum.Bikaç saat içinde makineyi alacağım eğer tavsiyeler gelirse:). Şimdiden teşekkürler...

2. T-Rap

T-Rap ilker

Al ozman sana helal olsun dedirtcek bi makina ben sana 30luk olanının linkini veriyorum sen av şekline göre yükseltirsin dediğin fiyata anca bu makine gider yorumlarınıda oku buarada sana bide misina lazım söylemedi deme :) benden bukadar rasgele.

http://www.avmarketi.com/asp/product/2015/Captain-BD-3000-MAKINE

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Eyvallah abi:). Bakmadım hemen bakıyorum linke. Misina derken? Kaliteli bir misinayımı kastediyorsunuz yoksa makinenin misinasız olmayacağınımı kasdediyorsunuz:D. Eğer öyleyse misina çok ama kalitesinden emin değilim...

Bu arada tavsiyelere devam lütfen:)!!!

Son düzenleme: 13 Ağustos 2011
  4. T-Rap

T-Rap ilker

Aynen kardeşim kaliteli bi misinadan bahsediyorum makina misinasız olmaz onu sende biliyosun :) makinadan memnun kaldın bide bigün hayatının balığını yakalarken misinan seni yarı yolda bırakırda ondan ayrıldığına üzülürsün üzülürsün çok ağlarsın :) demedi deme ;)

5. T-Rap

T-Rap ilker

Aynen kardeşim kaliteli bi misinadan bahsediyorum makina misinasız olmaz onu sende biliyosun :) makinadan memnun kaldın bide bigün hayatının balığını yakalarken misinan seni yarı yolda bırakırda ondan ayrıldığına üzülürsün üzülürsün çok ağlarsın :) demedi deme.

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Şimdi ben denize yeni geçtim ve tatlısuda sazan avlarken 40lık herhangi bir misina işimizi görüyordu. Makinede albastarın herhangi bir ürünü yeterliydi:D. O yüzden pek bi bilgi birikimim yok misina ve makineler hakkında. Misina konusuna bende takıldım bikaç gündür markalara bakıyorum ancak birsürü markanın birsürü modeli var. Fiyatlar deseniz farklı farklı.. Kısacası ben en iyisi misina tavsiyeside isteyeyim:). Verdiğin ve vereceğin bilgiler için teşekkürler...

7. T-Rap

T-Rap ilker

Makinayı beğendinmi sen onu söyle :) onur ben trabucco misinaları tercih ederim genelde sen bana fiyat ver ben ona göre bi bakim.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Fiyata göre oldukça iyi görünüyo. Yorumlardanda benim aradığım tarzda olduğu anlaşılıyo. Şuan listemdeki tek seçenek. Tabi seçenekleri çoğaltmakta fayda var. Tavsiyeleri bekliyorum hala.
    Misina için 100 m 3-4 tl ideal benim için. ZAten mersinde avlanacağım çok büyük balık çıkacağınıda sanmıyorum:D. Dün bi av dükkanında adama sordum 500 m bobin alsamda 100 m lerle uğraşıp durmasam dedim Bana metre arttıkça aynı marka dahi olsa kalitenin düşeceğini söyledi. Bu doğrumu?

9. T-Rap

T-Rap ilker

10. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Umut teşekkür ederim dediğin makineye mesajını okumadan önce baktım. İnternet cafedeim 15 dk önce makine elimde inceliyordum:D. Ama tamamen tesadüf.. Adam 70 lira dedi. Okuma boxer 65 di oda. Neden böyle uçurum var acaba?

12. 29519

29519

Yaw serbest piyasa isteyen istediği malı istediği fiyata satar lakin 20 tl lik makineye 70 tl istemek gerçekten esnaflıkla bağdaşan bir şey değil. Bu tuttuğunu öpmek gibi bir anlam taşıyor.

13. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Neden kasnak kullanmıyorsunuz? Kasnak 50 kuruş, 1 lira poşet misina, kurşun iğne ve fırdöndü 2-3 lira. Böyle bir kaç takım yapabilirsiniz. Daha sonra eliniz bollaştığınızda iyi bir makine ve kamış önerebiliriz size.

20-25 lirlık makinelerin dişli gurupları çabuk dağılır, Olmadık zamanda bozulup sizi avcılıktan soğutabilir.

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Kasnakda elimde bol miktarda var ancak kayalık bölgede avlanıyoruz ayrıca atması bi dert sarması bi dert.. Hadi sazan olsa neyse kasnak rahat olur 70lik misinayı sar sonra salla ama denizde hep kayalık. Tam kıyıya gelince seri bi şekilde takımı sudan çıkarmak gerekiyor.
    Aslında iki makinede iyi görünüyor. Eğer burda bulamazsam siteden nasıl alışveriş yapabilirim internet üzerinden? Daha önce hiç yapmadımdaidk

Abi dediğin doğru. Diğer yerlerede bakcam bi artık.Ayrıca keşke tecrübelerindende bişey katsaydın olaya:D. Varsa önerebileceğin bi makine tavsiyelerini bekliyorum.

Arkadaşlar tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen şimdiden teşekkürler...

15. 29519

29519

Verilen ilk linkte ki makine güzel işte. Bu fiayata fazla seçeneğimiz olmaz. Üstünede 0.30 pelican sar canavar gibi olur.

16. UmutAltan

UmutAltan Umut Altan

Yardımcı olabildiysem sevindim.İşgüzarlık yapan insanlar olursa fiyatlar arasında uçurum olması gayet doğal.

17. T-Rap

T-Rap ilker

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hoca bende de emanet 10milyonluk bir makina var ayrıca kırık, o halde en az yarım kiloluk kefaller çektim. kamışta yine eski emanetti ama allahtan albastardı yoksa dayanamazdı. yanımdakinde shakespare var. var yaa! ah!.
    Kamış pek kullanmayı pek sevmem o yuzden hep emanet kullanıyorum. Şunu söylim ucuz etin yahnisi yenmez vesaire, aldıktan sonra dikenine katlan derim. adamı çok uğraştırıyor.
    çoğunlukla elimle atarım oltayı, alışkanlık, rat da gerektimi gerekiyor bir çok yerde

Bu arada mersinde nerelerde olta atacaksın

19. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    16 TL ye sıfır makineller

MErhaba,
    İmzanızdan Ankarada olduğunuzu anlıyorum. Eskişehir yolunda kentparkta büyük bir spor mağazası var isim vermeyeyim reklam gibi olmasın ama 16 TL ye 40 lık 50 lik makineler var..BAşlangıç iiçin biçilmiş kaftan.. ve gayet güzel de balık çekiyor el kadar melanur veya deli sarpaları şıp diye çekmişliğim var o fyata gayet iyi önden kalamalı
    ayıca çok güzel sahte ahtapotlar vardı ..5 cm boyda :)

Olta balıkçılığı ile ilgisi olan baksın derim

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Özgür kardeşim merhaba. İyiniyetli olduğu sürece sakınca olacağını sanmam. Sanırım bahsettiğiniz yer Dechatlon olsa gerek.

Siz arkadaşı oraya sokarsanız, 10-20 derken, 250 liradan aşağı cıkamaz oradan.hihi