öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. ben aslen Sivas doğumluyum. 3 senedir üniversite sebebiyle Bartındayım. Sivas'ta büyüklerimizle beraber genelde gölde barajda balık avına çıkardık. utanarak söylüyorum ki tor bile gererdik. o zamanlar benim için önemli olan balık tutmuş olmaktı. bartına geldikten sonra deniz avı başladı. çapariyle mezgitle istavritle tanıştım zamanla anladım ki geçmişteki yaptıklarımız av değil katliammış cyrr kızmayın akıllandım geçen sene at-çek avına merak sardım. ilk önce üstteki sahteyle şansımı denedim olmadı alttaki de yüzümü güldürmedi. (ikiside strike pro alttaki sp-119f renk kodu x10vs) 2 tane de meps aldım ama onlar zaten işe yaramıyormuş. bayramdan önce memlekete gittiğimde WTD aksiyonunu anlatan bir video buldum. WTD aksiyonunu anlattığı videoyu izlerken kendimden geçtim. anlatan abimiz aksiyonu öyle güzel yapıyordu ki dedim orda ben olsam ben atlarım bu sahteye şimdi Bartın'a geri döndüm. sınavlardan sonra ilk işim WTD aksiyonunu denemek. malum öğrencilik = fakirlik buradan aldığım spin oltanın özellikleri yazmıyor markasını da aradım nette bulamadım. yani size göre dandik olabilir araştırdıkça öğrendim ki spin makinası da varmış. ama bende yok şu an için. olta 240 cm 6 parça. elimdeki makineler Remixon joker 5000: 50lik ortaboy makara, 1 rulmanlı, 180m/0,40mm Misina kapasitesi, 5,1:1 yüksek devir oranı, arkadan kalama, 375g ağırlık, Genel kullanıma yönelik hafif makine KARDEZ HZ40: lbs/yds 10/215 12/160 15/120 mm/m 0.3/195 0.35/145 0.4/110 gear ratio:5.2:1 (üstünde yazan bunlar 1 bilyalı sanırım) bu resimdeki sahteler sanırım su üstü değil. batı karadenizde (amasra) palamut levrek için öğrenci işi ucuz yollu sahte önerirseniz çok mutlu olurum ve elimdeki bu makinalarla spin yapabilir miyim yoksa bir de ucuzundan makine tavsiyesi rica edeceğim. paylaşacağınız değerli bilgiler için hepinize şimdiden teşekkür ederim. avınız bol olsun...
Palamut için kaşık. Levrek için raglou denen silikon sahteler, bilhassa şeffaf, simli olanı. Sana hem en ucuz, hemde en etkili sahteler. Ama balığa gidiyorum diye derslerini asmazsın eminim.
son seneye yaklaştık derslere mecbur asılıyoruz abi yumurta olayı bu silikonları da WTD yaparak mı kullanıyoruz abi?
Kaşığı sarabildiğin kadar hızlı sar. Diğerini ise kafana göre sar. Ara sıra durup, çek, hzılan, yavaşla vs.
Öncelikle hoşgeldin. Hepimiz ilk başlarda çok yanlış işler yaptık, halen de arada farkında olarak veya olmayarak yapabilmekteyiz. Gelişme aşamasındayız anlayacağın. Yanlışlarını anlaman ve yanlış olduklarını kabul etmen bence çok güzel. Karadeniz bölgesinden sahteler konusunda daha doğru bilgiler gelecektir diye düşünüyorum. Elindeki Kardez makina 40'lık. 0,35 misinadan 145 metre sardığına göre spine diğer makinana göre uygun. Öğrenci olduğun için kendini biraz yorarak ta olsa spinde kullanılabilir. İri bir balığı çekebilir mi bilmiyorum. Sorun çıkarabilir belki, risk alıp almamak sana kalmış. Kamış boy olarak uygun ama nasıl bir kamış pek bilgi yazmamışsın. Dolgu kamışsa çok ağır kaçar ve kısa sürede yorar seni. Spinden zevk almazsın. (kamış teleskobik sanırım) Bence önce spin kamış alman lazım. Kamışlar kısmını okursan bolca öneri ve tartışmaları okuyup bilgilenirsin. Elindeki sahteler çok iyi bilmiyorum ama bana çok küçük ve renk olarak çokta ideal renkler gelmedi. Sanki bulanık su için alınmış sahte renkleri gibi. Strike Pronun 0,63 kodlu sahtelerine bak (holagramlı beyaz ve mavi sahte levrekte bizim buralarda çalışıyor. Karadenizde de başarılı, raporlardan gördüğüm kadarıyla) En ucuz, çalışan sahte bu bence. Tabi başka sahteler de çalışıyordur da bence bu standartın altına düşme. Unutmuşum; Wtd için bence en ucuz ve iş yapan sahte river 2 sea marka rower 98. Tabi hepsinden ucuzu raglou slikonlar. Rastgelsin...
Volkan, o tür sahtecilik, bir sürü farklı renk, boy, model, iyi kamış, makine vs. derken pahalı bir iştir. Elindeki tipik makine kamış ile de gayet iyi netice verecek olan, kaşık ve silikon olur. 1 - 2 kulaç misinaın ucuna silikonu, kaşığı neyse bağlayıp, varsa 50gr bir sıyırtma kurşunu takar atar, çekerse, gayet iyi iş yapar bunlar.
serdar abi volkan abi teşekkür ederim. siz yazdıkça heyecanım artıyor sınavların geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum
Ögrenci kardesimize birseyler de ben yazayim. Biz buralarda yazar durur tam anlamiyla birbirimize gaz veririz ( senin tabirinle heyecanlanmak ) Sonra milletin 200kg orkinos kovaladigi takimlarla istavrit tutariz, imalatcisinin bile balik kandiracagina inanmadigi sahtelere servet dökeriz.. Sonra da hava soguktu, avlak kalabalikti, gece dolunaydi vs.. gibi bahaneler üretiriz
Bahanenin en babası: Balık yok.. Ne yapsın bizim millet? Balık tutamadıkça, malzeme tutuyor. Onlarla da bir şeyler denk gelince "Şahane, muhteşem vs. vs." bakıyorsun, sanki balina filan tutulmuş sanıyorsun . ama görebilirsen kovanın dibinde bir kaç kıraça, izmarit, mercan, kefal, çinekop irisi filan görüyorsun.
Haklısın Serdar abi. Elindekilerle biraz yorucu olsa da 3-5 tl'lik malzeme ile de slikon, kaşık alıp atıp çekebilir. Sahte aldığından bari denizde çalışan sahteler alsın diyerek önerdim. Tabi sahtelerle atçekçilik dediğin gibi pahalı ve öğrenciyi gerebilir. Yalnız kimi insan sert sahtelerle avlanmayı seviyor benim gibi. Bi dolu slikon aldım ama avlağa gideyim gözüm sahtelerden başka bişi görmüyor genelde. Slikonu da atarken hadi şunun da gönlü kalmasın gibisine atıyorum.
Yok satma da, bos dönünce bu olmadi dur bu sahtenin öteki rengi, o da olmadi silikonun bir boy ufagi muhabbetine girme. Sonra bizler gibi 7sülaleni baliga götürecek malzeme ile basbasa kalirsin
kardesim kareenizde rapala yani sahte pek ise yaramıyor bunu bizzat kendim test ettim hemde kullandıgım rapalalar daiwa yuzuri rapala marka seckin rapalalar he balık tutamassın demiyorum ama nedenini bilmedigim sekilde cok seyrek olarak kasıkla tcek yapmanı tavsiye etcem sana cok etkili oldunu gordum bizzat benim 60.70 tl verdigim sahteler tık yokken 5 liralık kasıklar sıkır sıkır calısıyor
kardesim kareenizde rapala yani sahte pek ise yaramıyor bunu bizzat kendim test ettim hemde kullandıgım rapalalar daiwa yuzuri rapala marka seckin rapalalar he balık tutamassın demiyorum ama nedenini bilmedigim sekilde cok seyrek olarak kasıkla atcek yapmanı tavsiye etcem sana cok etkili oldunu gordum bizzat benim 60.70 tl verdigim sahteler tık yokken 5 liralık kasıklar sıkır sıkır calısıyor
Bende cok bilgisizdim. genel av oltasi ile, 0,40 misina ile, rapala atmaya calisirdim. illa kendimi kolumdan yada bacagimdan yakalardim gitmezdi simdi kamislara, rapalalara onca para harcamama ragmen hala balik tutamadim. tek tavsiye etcegim rapala, kendim tutamasamda tutan arkadaslarim tarafindan cok ovulen rapala max rap 13 cm flake green modeli. kapali bulutlu havalarda, yagmurdan sonra, cok guzel is yaptigini gordum. 34 ila 37 tl arasi bir fiyati var.