İstanbul gibi bir yerde öğreneceğiz işte Mütevazilik olur . Araştırma ,Azim,Sabır Bir Balıkçıda olmazsa olmazlardandır.Heveskarda Bunlar meleke olursa Amaç hasıl olacaktır."yani balıklar,balıklar,balıklar" güzel paylaşım sağol...
abi doğru diyorsun. sanırım herzaman tutmasını bilenin bir şansı var. bundan 10 sene önce gebze de herkes mezgit tutmaya çalışırken aynı yerde yanımızdan bizim yaşlarımızda birisi ayrı ayrı beş tane palamut çekmişti. Hemde kayıkların park edildiği dalgakıran içerisinden, ufacık bir el misinası ve iğne ile. Balık satıcıları hemen para ile satın almışlardı. O zaman şaşırmış kalmıştık. Balığın yem olarak o saatte ve mekanda ne sevdiğini bilmek, hangi balığın dipte hangisinin üstte ve bunun gibi birsürü meseleyi takip etmek balıkcının bilmesi ve öğrenmesi gereken konular olduğununun idrakindeyim. istanbulda olmak da bu öğrendiklerinin uygulanmasında çok katkısı vardır. Niyeti kuvvetli tutmak dediğiniz gibi önemli, zaten nasip Allah'tan.
Maşallah abicimde sen bu işi öğrenme.Öğrendiğin gün bize balık bırakmıyacaksın her halde.Tebrik ederim güzel av olmuş.
Tebrikler güzel balıklar. Daha da iyileri kısmet olur inşallah. Ama bence biraz ortamdan da bahsetsen iyi olurmuş. Hava nasıldı? Su nasıldı? Nasıl bir takım kullandın? Yem ne idi? v.s... Tüm bunlar, buradaki balıkçı arkadaşların, balığa giderken faydalanacakları bilgiler. Avlandığın mekanı bilmeyen ve oraya gitmek isteyenler, senin kullandığın takımı hazırlayacaklardır mesela. Bu tarz açıklamalar yaparsak, bundan herkes faydalanabilir.
rica ederim abi, bizimki tamamen şans diye düşünüyorum. güneş denize vurmaya başlarken izmaritlerin de oltaya vurması gerçekten heyecan verici.
Burada sadece fotolar konulduğu için resim ekledim. Hava ve suyu kullandığımız yemleri kıyı raporunda bahsettim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9448&page=126 orada da şöyle bahsetmiştim: abim sahurdan sonra yenikapıya gittik. birkaç istavrit ve 3 kiloyu geçik izmarit çektik. güneş doğarken karides, ikinci sortide tavuk göğsü ile attık. öğleye kadar baya iyi çektik. Deniz sakin ve akıntı çok az, yenikapı bu pazar bizi doyurdu. Bunun haricinde olta takımım balıkçıdan aldığım hazır 10 lu çapari idi. yalnız izmarit için kolay olsun diye 7 köstek bıraktım. 35 kurşun ile dibe indirip vurmasını bekledik. çok şükür vuran balığı kaçırmadık. Birde biz karidesi kumkapıdan taze aldık. yanımızdaki balıkçıların karidesi bayat olduğundan tutamadılar(en azından kendileri öyle söylüyorlardı). Tavuk göğsüde taze akşamdan kasaptan alınma idi. yani tuzlama yağlama yok.
Kilo ile öğrenilecekse oo benim şimdiye kadar tuttuğum balıklar üç kilo ya eder ya etmez çok çalışmam lazım çoook