Ok ile balık avı (Bowfishing)

Konu, 'Videolar' kısmında Heckel tarafından paylaşıldı.

1. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
  2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Ürkütücü görüntüler bu ne hobi olabilir nede spor.
    Türkiye de bu boylarda balık olmadığı için yapılamaz bence.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kara avciligi için görüsüm ne ise bu tarz balik avciligi için de ayni. Buna zipkin da dahil.
    Ayni perdede degiliz.
    Ben baligi sadece agzindan ''kendi istegi ile'' avlarim.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Balığın avlanmak istediğine emin misin Roy :D

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Berkan abi sahteyi suya atar çekersin, yemini igneye takar suya atarsin. Balik buna itibar etmez ise sudan kesmen mümkün mü ?
    Benim balik avi görüsüm bu yönde.
    Tüfek, ok, zipkin, mizrak, ag, dinamit, tüp gaz, sapan gibi aletler ile yapilan balik avciligi benim balikcilik anlayisim ile örtüsmüyor.
    Kara avciligi da buna dahil.
    Dogru veya böyle olmasi gerektigini iddia etme gibi bir durum söz konusu degil.
    Farkli görüslere elbette kanunlar çercevesinde saygim var.

6. GoodLuck

GoodLuck uğur

Favori Makine:
    okuma avenger
    zenci yağı bol bulunca her yerine sürermiş
    bunlarda balığı bol buldukları için herşeyle yakalıyolar

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Bencede kesinlikle adilik ve vahşet. bunlar elinden gelse roket atacak demekki

8. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim fakat bu av çeşidi bana göre sanıldığı kadar katliam veya canice değil başka bir konuda yazılan mesajımıda buraya atıyorum bu sadece benim görüşüm fakat fikirleriniz değişebilir

Abilerim belki üstüme düşmez ama dayanamadım söylemem gerek.

Bu ok ile balık vurma işi denildigi gibi katliam değil hatta yakınından bile geçemez 3 senedir ok ile balık avlıyorum bunun yasalarca bi yasağı bi durumu yok ruhsat bile gerekmiyor zaten mak kararları içinde de bir yeri yok atmaca avının arasına sıkıştırılıvermiş herhangi bir durum sözkonusu degil.
    Okla avcılığa bowfishing adı veriliyor yurt dışında böyle zıpkının su dışı hali falanda degil yayı gerdiğinizde nişan alma süreniz 2-3 saniye aynı zamanda nokta atışıda yapamıyorsunuz bu avda ciddi ekipman söz konusu yani önüne gelen o ekipmanı kullanamaz balık dışında kendine zarar verebilir yani her önüne gelen bowfishing olayına giremiyor.Ülkemizde yaygın olmayan bu av türünün katliam denmesine kesinlikle kınıyorum çünkü balığı görmeden vuramıyorsunuz yani balık küçükse vurmassınız yumurtalıysa vurmassınız veya lezzetsiz bir balıksa vurmassınız tamamen sizin vicdanınıza kalmış bu yüzden her bowfishing avcısına veya her zıpkıncıya katliamcı diyemez kimse eğer balığı gördüğü halde vurulacak bir hayvan olmadığı halde onu vuruyorsa o katliamcıdır bunu bende kabul ederim.Adrenalin konusuna gelirsek o balığı vurmak gerçekten heyecanlıdır yayın kuvvreti dolayısıyla nişan alırken eliniz zangır zangır titrer o heyecanı ben hiçbir olta avında alamadım yani lafı fazla uzattım ama kurallara uyan avcı tarafınca gayet heyecanlı bir av türüdür ve katliam kesinlikle değildir.Bu benim görüşüm laf bana düşmez ama söyleyemeden rahat edemem

Telefondan yazdığım için imla hatalarım varsa affola.

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Sevgili kardeşim.

Ben uzun zamandır balıkçılıkla uğraşan birisiyim. Ve seni temi ederim olta avı, istemediğin pek çok olayı yaşamana sebep olabiliyor. Gerek küçük balıkların ölümüne yol açmak, gerek yumurtalı balığı almak, gerek balığın ağzında olta bırakmak v.s.

Elbette bu tarz avlarda da balığın yaralanmasına ve eline geçmeyen balığın ölmesine sebebiyet verecek olaylarda yaşanıyordur. Yalnız balık boyutu ve ölümün suda olması nedeniyle de için rahatlar bir nebze.

Spor mu? Bence bu av şekli gerçekten spor kategorisine girebilir. Devam etmen dileğiyle.

10. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Discovery Channelda Irmak canavarları adlı belgeseli izliyordum. Jacob Wagner mı öle bi sarışın adam var işinin iyilerinden sadece balığı incelemek için yakalayıp ölçüp salıyor.Bir bölümde amerikada Timsah balıklarını araştırıyordu.Göle geldiklerinde su üstünde kıyıda köşede okla vurulmuş ve okları üstünde olan onlarca timsah balığı ölüsü gördüler hatta orada avlanan insanları bile uyardılar .. Eğer bu sporsa sadece spor amaçlı balık öldürülüp bırakılacaksa bu katliamdır. ama sporunuda yapıp balığıda ortada bırakmayacaksan ona bişey diyemeyiz.Timsah balıkları ve bunun gibi hava ile solunum yapan balıklar ok ile avlanma (bowfishing) yüzünden soy tükenme tehlikesi altındalar bunlara Arapaima ,testere balıkları ve vatozlar dahil ..

11. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Ağzına sağlık Ege kardeşim, eklemek gerekirse tamamen canice başka birşey değil. Spor adı altında insanlar ne yapacağını şaşırıyorlar !

12. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Ama bunları israil sazanı için kullansalar işe yarayan bişey olabilir.. :D :D

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..

O zaman ben zıpkın avlarımı burada paylaşmayayım :rolleyes:

ben de görüşlere saygı ile yaklaşırım, ancak ben zıpkın avı yaparım, bu konuda iyiyimdir de ama spor için değil yemek için balık avlarım ve kesinlikle kurallara uyarım, asla yenmeyecek bir balığı da zevk için öldürmem.. kara avcılığı yapmadım hiç ama iyi nişancıyımdır, yani askerde çok iyiydim :D

14. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim

Burak ağabey elbet istisnalar olur ama elimden geldiğince kuşku duydugum anda o balığa ok atmam o yüzden istisna gerçekten düşüktür

Ege kardeşim sende haklısın yiyemediğin balıkları neden vurasınki onu bende desteklemiyorum sırf spor olsun diye bir canlının canı alınmaz

Saygılar

15. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Katılıyorum. Aynı zamanda zaten o ruha sahip olan sapık ruhlu insan olta avında da aynı caniliği yapacaktır.

Zıpkınla yada okla vuracağın balık 3 tanedir, 4 tanedir. Ve kiloluk trofelerdir. Muhtemelen birkaç kez yumurta bırakmıştır. Olta ve diğer avlarda ise parmak kadar balıklardan kilolarca tutup pekçoğunu da kedisine köpeğine götüren ruhları biliryorum. Kaldı ki ezici çoğunluktan bahsediyorum ne yazık ki :mad: :(

16. korayandroid

korayandroid Koray

Savunmasız bir hayvana kendini koruma şansı vermeden avlamak avlanmak değildir, vahşettir. Balık size doğru yüzüyor kafadan bir zıpkın çakıyorsunuz ya da ok atıyorsunuz,balığın ağzından girip kuyruğundan çıkıyor bu mu spor? Ben katılmıyorum.Nişan alıp vurmak ,atış yapmak hoşunuza gidiyor olabilir. Ama bu atış tahtası değilde bir canlıysa ben orda bir dur derim. Biz balığa şans veriyoruz kaçması için o kadar çabaya giriyoruz kandıracağız diye binbir türlü yolu var bunun. O balığı kenarından vurup da kaçırabilirsin, suyun içinde öleceği için görmeyeceksin belki. Bizim balık yememiz gerekiyor ancak bu şekilde değil. Dalış yapan insanlarla konuşun. Hiç zıpkınla balık avladınız mı diyin.Size ne kadar tepki gösterecekler görürsünüz. Sen denizde olsan bir kılıçbalığı sana kılıcını soksa hoşuna gidermiydi? Bunu bir düşün derim.Başkada birşey demiyorum.

17. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Hem olta hem zıpkın avı yapan biri olarak zıpkınla av yapmayan insanların fikirlerini okumak tuhaf geliyor.

Ben zıpkınla 100 kilo balık aldım ise oltayla 1 ton almışımdır. Oltayla ölümüne sebep olduğum (kazayla) balık çok ama zıpkınla vurduğum hiçbir balık denize kaçamamıştır.

Bu uçak kazalarında kurtulma şansının kaza oranıyla doğru orantılı olması gibi bir durum. :D

18. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Koray yaşın gözükmediği için bir şey demiyorum fakat büyüğümsen ağabeyimsin

Balığın ağzından girip kuyrugundan çıkıyor demişsin böyle bir darbeyi alan ne kadar uzun çırpınabilir inan bana bu süre çok kısa yani hayvanın acı çekme süresi en aza indirgenmiş durumda o balığı ok sıyırsa bile okun kuvvetiyle öldürücü bir darbe açacak ve hayvan yaralı bir halde dolaşamadan ele geçecektir böyle bir durumla hiç karşılaşmadım fakat saatte 300km/sa hızla hareket eden bir okun sıyırması bile balığı oldugu yerde yere serer. Bir kılıç balığı sana kılıcını soksa hoşuna gidermi demişsin o kılıç balığı beni ağzımda bir iğne ile kaçırıp aylarca ağzımda bir iğne ile dolaşmaktansa oracıkta ölmeyi tercih ederim

Sakın kişisel algılama olayı koray yanlızca görüşlerimi ortaya koyuyorum ağabeyimsen de kardeşimsende görüşüne saygı duyarım

Saygılar

19. korayandroid

korayandroid Koray

Mesele ağzında iğne ile dolaşmak değil,balığın hemen ölmeside değil.Bu aynı silah çıkınca mertlik bozulması gibi bir olay. Karşındakine şans vermiyorsun, savunma hakkı yok.Ben sana bu sevdadan vazgeç dicem ama dinlemeyeceksin.Zamanla insanın fikirleri değişir,gençsin seninde olur merak etme.Ben ilk kez youtube'da zıpkın videosu izlediğimi hatırladım şimdi.Vahşeti görünce bu kesinlikle yapılmaz dedim.Kolay gelsin.

20. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Koray hala ağabeyim veya kardeşim olduğunu belirtmedin ondan isminle hitap ediyorum kusura kalma

Ben 3 senedir bu iş ile ilgileniyorum yani youtube ve başka kaynaklardan olabildiğince yakın sayıda balık avladım diyebilirim ilk 1 sene neredeyse hiç başarılı değildim 3 atışımdan ancak 1 i hedefini buluyordu ancak zamanla insan alışıyor artık sevda oldu gerçekten bir refleksim gibi oldu savunma hakkı yok dedin belki öyle ama vahşet katliam değil gerçekten çaba sarfettiriyor profosyönelleşmesi güç bir av yani balığa kaçma hakkını aslında