Arkadaşlar merhaba. Makina OKUMA AVENGER AV-65 MAKİNE KAMIŞ: Lineaeffe im casting 420cm surf Bu takımı alma niyetindeyim. Çoğu sitede makina 100-110 lira kamışsa 90 lira civarı satılıyor. Fakat ikisini 160 lira civarına alabilirim. Bu set hakkında fikirlerini merak ediyorum. Bu set dışında F/P olarak tavsiye edeceğiniz farklı takım olabilir mi. Gerektiği zaman köprüden istavrit, gerekirse boğazdan palamut lüfer vb tutarım.
Fatih merhaba, AV-65 kullanıyorum 6-7 ay oldu. Son 1 aydır yağlayıp bakım yapmama rağmen bilyeleri ses yapıyor. Cengiz balikçilik ücretsiz yapıyor fakat bence biraz daha bütçe ayırıp daha iyi bir model almanı tavsiye ederim. http://www.avmarketi.com/asp/product/14274/OKUMA-POWER-LINER-PL-860-MAKINE
ben yıllardır kullanıorum okuma av 65a ve cok memnunum... super bı makıne ve cokta guclu... zamanında ınu 380TL e mı ne almıstım... kesınlıkle önerırım...
bende makina olarak okuma raw 55 kamış olarakta Lineaeffe spider surf 4,20 var makinayı iki ayrı kamışta hem jig hem surf kamışta kullanabiliyorum. tavsiye ederim.
ANTRİKOK raw55 biraz pahalı geldi açıkçası. vvtec adaşım makina hem surf hem beklemeli avlarda kullanılabiliyor şeklinde tanıtılıyor. fakat surf için biraz ağır gelmedi değil. avenger av 65a yerine Okuma Power Liner PL 860 Makine bu makinayada bakabilirim. tabi 30-40 lira fazla vermek gerekiyor. hafta sonu birinden birine karar vericem artık.
Arkadaşlar hafta sonu Okuma Avenger 65a makina ve Lineaeffe Baia Grande 4,20 kamış olarak aldım. Tavsiye edilen Okuma Power Liner PL 860 değilde 865 i de inceledim. Fakat bunlar sazan makinası, benim işime yaracak makinalar değillerdi. Keşke bütçemi zorlayabilseydim de Lineaeffe deluxe serisi bir kamış alsaydım dedim ama yinede F/P olarak gayet güzel bir takım oldu. Bu arada Cengiz Balıkçılık Alper beye ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Belki olması gereken bir durum ama, günümüz ticari ahlak anlayışında, bu denli esnaflıklarından taviz vermeyen, müşteri memnuniyeti ilkesiyle hareket eden, güleryüzlü bu kişilere rastlamak bir hayli zorlaştığından insan sevinmiyor değil. Önceliklerinin müşteri memnuniyeti olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu nedenle saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar. Ki insanların bu değeri onlara gösterdiklerini de yoğunluklarından görebildim. Allahın onların işlerini gani gani artırması, benim de aldığım olta takımıya bol bol balık tutmamı nasip etmesi dileklerimle. Vesselam
Güle güle kullan. Hiç tasalanma kardeşim, o kamışıda kısa sürede alırsın. Daha ne makinalar ve kamışlar edinirsin, sen bile anlayamazsın.hihi hihi
Hocam saolasın, doğrudur. Kamış bakarken bi abi geldi. kendisi 900 tl lik kamış 2000-3000 liralık shimano lar kullandığını anlattı. Ne güzel şevkle bu takımı alacakken, anlattıkları, gösterdikleri sonrasında şevkim kaçmadı değil Bende biliyorum o takımları. fakat bakmamaya görmemeye çalışıyorum hadi 200 lirayı anlarımda 900 lira bi kamışa 3000 lira bi makinaya da vermem (veremem aslında)
Fatih kardeşim, Söylemem odur ki, herkes kendi bütçesi doğrultusunda bir şeyler alır. Bu bütçe sınırlari içerisinde de, bu işin sonu yoktur. O arkadaş hep 3000-5000 seviyelerinde, siz ve biz de 200-300-400 seviyelerinde gezinir dururuz. Bu da bizi mutlu ediyorsa, gerisi teferruattır. Hiç şevkin kaçmasın. Önemli olan ihtiyaçlarımızı net olarak belirleyip, nokta atışı yapmamızdır. Tekrar, iyi günlerde kullanman dileklerimle.
Takımı bu hafta deneme şansım oldu. Siftah yapamadık o başka. Lineaeffe Baia Grande 4.20 kamış kesinlikle ve kesinlikle çok fazla ağır. Elimdeki 300 gram makina 300 gramlık kamıştan sonra, 600 gramlık okuma avenger 65 makina ve Lineaeffe Baia Grande 4,20 kamışın ağır olacağını tahmin ediyordum fakat bu kadar yoracağını hiç düşünmemiştim. Kesinlikle at çek kamışı değil. Tavsiyem odur ki bu ve benzeri bi kamış alacakların kesinlike parasına kıyıp saf karbon 300-330 gram ağırlıklarında bir kamış bakmaları olacaktır. Üsttede yazdığım gibi bana bu tavsiyeyi veren bir abi çıkmıştı ama o an müsait olmadığımdan almamıştım. Vesselam