arkadaşlar araştırdığım sitelerin hiç birinde bu makina için kalama tabiri kullanılmamış. bu kalama ile ilgili bilgiler edindim. ne işe yaradığını felan. ama bu makinada kalama var mı? varsa ayarı nasıl yapılır? söktüğünüz zaman makaranın çıktığı öndeki aparattan mı yapılıyor ayar? yardımlarınızı rica ederim...
okumanın birçok modelinde olduğu gibi ve aynen tahmin ettiğiniz gibi kalama ayarı önden yapılıyor bahsettiğiniz modelde de.
AVMARKETİ.COMDAN ALINTIDIROKUMA AVENGER AV-45 MAKİNE Okuma avenger 45 makine 7 bilyalı, önden kalamalı, 4,5,1 devirli, 375 gr ağırlıgında , 35 mm misinadan 160 metre alabilen bir makinedir. Ürün Kodu : OKUMAMAK-7972 Marka : OKUMA Garanti Süresi : 24 Ay Fiyatı : 70,92 TL Kdv Dahil Fiyatı : 70,92 TL Kur Çevirici : Havale İnd. (%5) : 67,38 TL Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Claude Bernard yukarıda verilen bilgi nereden alıntı? http://www.avmarketi.com/asp/product/6208/OKUMA-AVENGER-AV-45-MAKINE aldığım sitede avmarketi ama kalama yazmıyor. diğer birkaç sitedeye de hususiyetle baktım. neyse problem şimdilik kalama denen şeyin nasıl ayarlanacağıyla ilgili. bir arkadaştan havaların iyi olacağı bir güne randevu aldım. bu iş heralde bire bir denemeyle olacak gibi. saygılar...
Kalamay ayarlamak için en uygun yöntem, gidip bir yaylı terazi almaktır. Balık malzemesi satan yerlerde 4-5 kg tartan küçük yaylı teraziler bulunabilir. Öncelikle kullanacağınız takımın bir örneğini yapın. İğneden teraziyi takıp, elle değil, bir pense vs. yardımıyla çekin çekin ve kopsun. Kaç kg çekince koptu, 3 kg'mu? Şimdi teraziyi fırdöndüye takın. 2.5 kg (çekerin %80'i) olana kadar çekin. Kalamayı hafif hafif gevşetin. Makara dönmeye başlayınca bırakın. Kalama ayarı için en pratik ve düzgün yöntem budur. Tecrübe kazandıkça, terazi vs. gerekmeden bu ayarı yapabilir olursunuz. Ama tecrübe kazanmak kolay değildir, kalamayı cidden kullanmayı gerektirir.
İsmetpaşa mahallesinde ikamet etmekteyim jq3800 mithat'ta aynı mahallede oturuyor siz hangi mahalledensiniz
Kamışı sehpaya yatırırken elimle kafama göre hafif sıkı bir ayar çekerim balık yakalandığındada balığın çekiş gücüne göre bazen gevşetir bazen sıkarım terazi ile ayarı hayatım boyunca hiç yapmış değilim