Merhaba dostlar. Okuma Avenger AV-45 - 6+1 bilye - 4.5:1 tur - 380 gr. ağırlık - 0,35MM / 160MT kapasite Fiyatı: 50 YTL Elimde markası pek bilinmemiş ancak sağlamlığına güvendiğim ve halen de aktif olarak kullandığım bir surf kamışım var. Ona takıp boğazda kullanacağım. Size danışmak istediğim iki konu var; 1- Bu makina sizce bir surf kamışla birlikte kullanılabilirmi? Yani hızlı atışlarda makinanın kafa yapısı misinayı seri bir şekilde boşaltabilirmi? 2- Bu makinayı kullanan ya da tanıyan arkadaşlar varsa görüşlerini alabilirmiyim? Şimdiden değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Ağırlığının dikkat çekici şekilde az olması büyük bir avantaj. Normalde en hafif surf makinalar bilr 440 gramdan başlıyor. İkinci bir konuda surf kafası kadar sığ olmasada diğer makinalara oranla daha sığ olması. Bence all arround, her türde kullanıma uygun bir makina. Zaten ben bile son tecrübelerimden sonra surf makina almaktan vazgeçtim. 50 lik kafası olan daha hafif makinalar her zaman avantajlı. Netekim İstanbul da uzun süreli olta yatırabileceğimiz lüferden başka balık yok gibi. Çoğu zaman yaptığımız atışlar 60-70 metreden fazla olmuyor bunun üzerine çıkılmak istendiğinde makina faktörü o kadar da fazla etkilemiyor. Kamış+atış tekniği=%90 makina+misina=%10 etki ediyor. Bence bu makinayı alıp surf kamış üzerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
bence alma. Okuma bilhassa bu avenger serisi pek iyi değil. Ben canadadan getirttim öylece duruyor.Kullanmıyorum. Hard stone serisi varsa al derim, oda çok iyi sayılmaz ancak avangerden iyi.