Okuma Avenger Av 65b ve Dyneema ?

Konu, 'Makineler' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Bu makinayla Dyneema birlikte deneyen varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.İp misinaya uygunmudur bu makina sizce?
    Makaranın alt kısmına ince bir misinadan ARC Spool daki gibi ters konik bir sarım yapsak işe yararmı? Makinanın yüzüğü ip misinaya uygunmudur?
    Saygılar..

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bende var ama ağır avlarda kullanmıyorum artık. Ayrıca misina rulmanını daha kaliteli bir rulman ile değiştirdim. Üzerinde savagear adrenaline 0,19mm örgü var. Sorun yok.

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Merhabalar

Ben yaklaşık 2-3 aydır spin kamışım ile birlikte avenger 40b kullanmaktayım ve makarada savagear adrenaline hd ip misina sarılı.. önceden kullandığım flame 20 makinemde birkaç kez dolaşma problemi yaşadığım için avenger kullanmaya başladım ve hiç dolaşma karışma kusgözü gibi problemlerle karşılaşmadım..

Makinenin açıklamalarında da ip misinaya uyumlu olduğu yazıyor. misina klavuz rulmanı gayet güzel misinayı kesinlikle burmadan kıvırmadan sarıyor. Ayrıca EOS (eliptik salınım sistemi) sayesinde makaraya boşluksuz ve düzgün bir sarım gerçekleşiyor..

Bence ip misina ile güvenle kullanılabilecek en uygun fiyatlı makinadır..

(bu arada yanlış anlaşılma olmasın flame 20 makinamdaki dolaşma probleminin nedenini daha sonra farkettim; sebep kalama pullarının 1 tanesini düşürmüş olmam yoksa flame tank gibi makine:)

4. korayandroid

korayandroid Koray

Teşekkürler ,Rulmanı nerden temin ettiğinizi paylaşabilirmisiniz.Neye dikkat etmemiz gerekiyor çelik vs mi olacak?Sizin ipin aynısından almayı planlıyorum.En ince kaç tavsiye edersiniz boğazda? 0.10 ve 0.13 uygunmudur? Uzak atışta 0.25 misinaya göre çok farkedermi merak ettiklerim bunlar ilaveten

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    0,10mm uygundur. Rulman için; üzerindekini söküp Karaköy'deki rulmancılara bakın. Paslanmaz çelik kapalı rulman alın!